25.03.2007

رد قطعنامه شورای امنیت از سوی ایران

بی‌بی‌سی: متکی: تعلیق فعالیت های غنی سازی اورانیوم یک گزینه برای ایران نیست
ایران قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضع تحریم های جدید علیه این کشور را رد کرد و گفت که فشارهای جهانی تغییری در سیاست اتمی ایران ایجاد نخواهد کرد.
پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه تازه ای را علیه ایران به تصویب رساندند که شامل تحریم های تازه ای علیه این کشور می شود.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، تحریم ها را غیر قانونی و ناعادلانه خوانده و گفته است که تعلیق فعالیت های غنی سازی اورانیوم یک گزینه برای ایران نیست.

سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد پس از صدور قطعنامه 1747 گفت که نگرانی های عمیقی از برنامه هسته ای ایران وجود دارد و تحریم های جدید شامل ممنوعیت صادرات اسلحه از سوی ایران نیز می شود.

نیکلاس برنز، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا نیز ممنوعیت صدور تسلیحات از سوی ایران را چشمگیر خواند و گفت ایران تامین کننده عمده سلاح به دو گروه حزب الله لبنان و حماس بوده است.

آمریکا مدتهاست که ایران را به حمایت تسلیحاتی از حزب الله لبنان و جنبش حماس در مناطق فلسطینی متهم می کند اما ایران این ادعا را رد می کند و می گوید که حمایتش از این دو گروه تنها معنوی است.

آقای برنز افزود که اگر ایران به مفاد این قطعنامه عمل نکند، ایالات متحده بدون هیچ شبهه ای به دنبال صدور یک قطعنامه دیگر علیه این کشور خواهد بود.

خاویر سولانا، مذاکره کننده ارشد سیاست خارجی اروپا هم به دنبال تصویب قطعنامه جدید گفت که هنوز درهای مذاکره باز است.

دستیار وزیر امور خارجه آمریکا خاطرنشان کرده که خاویر سولانا و سایر دیپلمات های اروپایی طی روزها و هفته های جاری با دولت ایران تماس برقرار خواهند کرد.

اروپا و آمریکا خواهان مذاکره با ایران بر سر مناقشه هسته ای هستند اما این اقدام را منوط به تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم از سوی ایران کرده اند که این پیش شرط با مخالفت تهران روبرو شده و ایران می گوید که حاضر است بدون پیش شرط با تمامی طرف ها از جمله آمریکا مذاکره کند.

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل هم به خبرگزاری ایتارتاس روسیه گفت که قطعنامه جدید شورای امنیت به گونه ای تنظیم شده که بر روی همکاری های تجاری، اقتصادی عادی با ایران تاثیر نگذارد.

روسیه قراردادهای اقتصادی وسیعی با ایران دارد و در حال تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر در جنوب ایران است که در حال حاضر به دلیل برخی اختلاف ها بر سر پرداخت مالی دچار تعویق شده است.

سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز گفت ایران با یک گزینه آشکار مواجه است، فعالیت های غنی سازی را تعلیق می کند و شورای امنیت هم تحریم ها را به حالت تعلیق در می آورد یا با انزوای بیشتری مواجه می شود.

به دنبال مذاکره با ایران

کشورهای 1+5 به دنبال صدور قطعنامه 1747 طی بیانیه ای خواهان مذاکره با ایران برای خروج از بحران فعلی بر سر برنامه هسته ای ایران شدند.

وزرای خارجه 5 کشور عضور شورای امنیت و آلمان در این بیانیه خواهان آن شدند که گفتگو با ایران ادامه یابد تا راه حل قابل قبولی برای از سرگیری مذاکرات پیدا شود.

این بیانیه ذکر می کند که مشوق های اقتصادی، امنیتی و دیپلماتیک غرب به ایران که سال پیش به ایران ارائه شد کماکان پابرجاست.

در قطعنامه جديد شورای امنيت به ايران ۶۰ روز فرصت داده شده است تا غنی سازی اورانيوم را متوقف و با بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی همکاری بيشتری کند. در صورت سرپیچی ایران از این امر، این کشور با تحريم های بيشتری روبرو می شود.

در مقایسه با قطعنامه قبلی، قطعنامه جدید محدودیت هایی را در زمینه سفر تعداد بیشتری از دست اندرکاران ارشد برنامه اتمی ایران قائل می شود و دارایی های چهره های کلیدی و موسسات وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مسدود می کند.

قطعنامه پیشنهادی با استناد به فصل هفتم منشور سازمان ملل تدوین شده و در نتیجه، عمل به آن برای تمامی کشورهای عضو سازمان الزام آور است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates