“سانسور دولتی” به خودکشی فرهیختگان پایان نمیدهد: دختر دانشجو پس از پرتاب خود از طبقه چهارم خوابگاه، نجات یافت؛
خرداد: خبر خودكشي يك دختر دانشجوی دانشگاه تهران تایید شد.
این خبر را معاون دانشجويي دانشگاه تهران تایید کرده و به ایسنا گفته است: دانشجوي مذكور دانشجوي دختر سال اول رشته كارشناسي علوم اجتماعي است كه شب گذشته از طبقه چهارم خوابگاه چمران دانشگاه خود را به پايين پرتاب كرده و خوشبختانه صدمه جدي نديده و تنها جراحات و شكستگيهايي داشته است.
به گفتهی مهدي قمصري، این دختر دانشجو هم اکنون در بيمارستان شريعتي بستری است اما از دلیل اقدام به خودكشي اين دانشجو اطلاعی وجود ندارد.
پیش از این برخی، سایتها خبر از مرگ این دختر دانشجوی را به دلیل خودکشی داده بودند.
در سه ماه گذشته این دومین مورد خودکشی دانشجویان دانشگاه تهران است. هفتم بهمن سال گذشته نیز یک دانشجوی پسر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در روزی که قرار بود، به خاطر اعتراض به مشکلات صنفی به کمیته انضباطی برود، اقدام به خودکشی کرد.
براساس برخی اخبار غیررسمی این خودکشیها در حالی رخ داده که وزارت علوم از رسانه ها خواسته است، اخبار مربوط به خودکشی دانشجویان را پوشش ندهند!
خودکشی دانشجویان بهویژه در دانشگاههای دولتی ایران، در چند سال اخیر نهتنها رواج یافته که انتشار اخبار آن هربار با واکنش متولیان وزارت علوم روبهو میشود.
گرچه بیشتر این خودکشیها ناموفق خوانده شده اما برای نمونه در سال گذشته، یک دانشجوی دکترا، یک هفته پیش از اتمام مهلت پایاننامهی خود، به دلیل فقر مالی دست به خودکشی زد و جان باخت.
فقر مالی، بیکاری و جدایی از خانواده بهویژه در دانشجویان شهرستانی از دلایل عمدهی خودکشیها تلقی میشود اما جامعهشناسان بسیاری گمان دارند که فشارهای شدید وارد آمده بر دانشجویان و تحدید فضای آزاد و احضارها و بازداشتهای پیاپی به ناامیدی و دلسردی کلان فرهیختگان منتهی شده و این میواند یکی از اسباب خودکشیها باشد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.