هر دم از اين باغ بري ميرسد… 15 تن میگوی چینی وارد کشور شد!
قلم: رییس اتحادیه پروشدهندگان میگو سیستان و بلوچستان: با ادامه این روند صنعت میگو از بین میرود.
به گزارش قلم نیوز، از آنجایی که تولید در کشور ما همواره مشکلاتی را برای تولیدکنندگان در همه اقشار به دنبال دارد، چنانچه مسوولان نیز در حمایت از این قشر کوتاهی کرده و دستشان را طی مسیر حساس و پرفراز و نشیب تولید نگیرند، این مشکلات چندین برابر شده و تولیدکنندگان از ادامه راه تولید بازمانده و حتی برای معیشت خود نیز با بحران مواجه میشوند.
ایسنا در این گزارش آورده است: میگو در کشورمان یکی از تولیداتی است که تولیدکنندگان آن طی سالیان اخیر علاوه براینکه از جهت بیماری لکهسفید(white spot) و طوفان گونو با چالشهای بسیاری روبرو بودهاند، چندی است که خلف وعدههای مسوولان و اجرا نشدن برخی مصوبات حیاتی برای این صنعت نیز مشکلات مضاعفی را برای آنها به وجود آورده است.
درحال حاضر برخی از پرورشدهندگان که براساس وعدههای مسوولان در زمینه حمایت از این صنعت، به تولید و پرورش میگو روی آورده و حتی برخی تمام زندگی و سرمایه خود را در این صنعت صرف کردهاند، به دلیل نداشتن نقدینگی و مشکلات فراوان برای ادامه تولید سرگردان مانده و تنها به اجرای مصوباتی که اجرا نشدهاند، دلخوش کردهاند، ولی متاسفانه تاکنون نه تنها برنامهریزی برای تولید درسال جدید صورت نگرفته و هیچ یک از مصوبات وعده داده شده اجرایی نشده است بلکه اخبار ناخوشایندی هم از واردات میگوی چینی میرسد!
دراین زمینه کیوان رهبران ـ رییس اتحادیه پرورشدهندگان میگوی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بهرغم حجم بالای سرمایهگذاریهای انجام شده در تولید میگو در نوار ساحلی کشور که البته این سرمایهگذاریها در جهت محرومیتزدایی، فقرزدایی، ایجاد اشتغال و امنیت مرزها جلوگیری از قاچاق کالا انجام شده، و درحالیکه تولیدکنندگان برای اجرای مصوبه(مصوبه 202946/392246،مورخ13/12/86 ) هیات دولت در هرمزگان برنامهریزی میکنند و منتظر برگزاری جلسات ستاد میگو هستند، برخی با مجوز وزارت بازرگانی اقدام به واردات میگوهای چینی به کشور کرده و عملا به این صنعت لطمه سنگینی وارد کردهاند.
وی با تاکید براینکه وزارت بازرگانی، سازمان دامپزشکی و سازمان شیلات ایران که به مسائل و مشکلات میگو اشراف دارند، میتوانستند جلوی این واردات را بگیرند، تصریح کرد: جای تعجب و تاسف دارد که مدیران دولتی که از وضعیت صنعت میگو آگاهی داشته و در جلسات ما شرکت دارند، اجازه ورود این میگوها به کشور و وارد شدن این لطمه بزرگ به صنعت میگو را دادهاند؟!
رهبران با بیان اینکه میگوی وارد شده بسیار ارزان قیمت است، ضمن ابراز امیدواری برای جلوگیری از واردات میگوهای چینی، افزایش تعرفه واردات میگو را خواستار شد و افزود: اکنون تعرفه واردات میگو30 درصد است ولی با وجود این تعرفه نیز قیمت میگوهای وارداتی ارزانتر از قیمت میگوهای داخلی تمام میشود و درصورت ادامه این روند صنعت میگو در کشور کاملا از بین خواهد رفت و تولیدکنندگان باید به فکر شغل دیگری برای خود باشند.
او گفت: متاسفانه روزگذشته اولین محموله از میگوهای وارداتی در سردخانه میدان بهمن توزیع شده که دراین زمینه باید مسوولانی که به فکر ایجاد اشتغال و محرومیتزدایی و فقرزدایی و جلوگیری از قاچاق کالا در نوارهای ساحلی کشور هستند، جلوی واردات میگو را بگیرند تا ما بتوانیم اجرایی شدن مصوبه هیات دولت را پیگیری و برای تولید امسال برنامهریزی و مشکلاتمان را رفع کنیم.
رییس اتحادیه پروشدهندگان میگو سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه تاکنون مصوبه هیات وزیران درسال 86، در استان هرمزگان درباره بخشودگی جرایم، دیرکردها و بهرههای وامهای دریافتی پرورشدهندگان، اجرایی نشده است، بر لزوم اجرایی شدن این مصوبه برای ادامه تولید تاکید کرد و ادامه داد: پرورشدهندگان میگو درسال 87 نیز به امید اجرایی شدن مصوبه فوق و با قول مساعد رییس وقت سازمان شیلات وارد تولید شدند ولی متاسفانه حتی با توجه به تاکید رییس جمهوری در جلسه کارگروه آب و کشاورزی در تاریخ 11/10/87 در محل استانداری سیستان و بلوچستان هنوز این مصوبه اجرایی نشده است و تولیدکنندهها منتظر اجرایی شدن تمام بندهای مصوبه هستند.
او اضافه کرد: ما تولیدکنندگان داخلی میگو زندگی و هستی خود و مقدار زیادی از پول بیتالمال را در مزارع میگو هزینه کردهایم و هرچند که خود را برای بازگرداندن این وامهای دریافتی موظف میدانیم ولی متاسفانه با ورود میگوهای چینی لطمه سنگینی به آینده این صنعت ارزشمند وارد شده است و درصورت ادامه این واردات لطمات سنگینتری نیز به این صنعت وارد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اولین محموله وارداتی حدود 15 تن میگوی چینی به کشور وارد شده است، اضافه کرد: وزارت بازرگانی که هنوز یارانه سال 85 و 86 را پرداخت نکرده و در جریان مسائل و مشکلات میگو است، چگونه مجوز واردات میگوهای چینی را صادر کرده است؟ و تکلیف سرمایهگذاریهای انجام شده در استانهای ساحلی چه میشود؟
او با تاکید براینکه همه باید حافظ منافع ملی کشور باشیم، پیگیری این موضوعات جهت روشن شدن اذهان عمومی از سوی دستگاههای نظارتی همچون بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات را خواستار شد.
رهبران با اشاره به اینکه مسوولان سازمان تحقیقات با انجام یکسری مصاحبات اعلام کردهاند که به دستاوردهایی در زمینه آبزیان دست یافتهاند، تصریح کرد: اکثر صحبتهای این مسوولان در حد مصاحبه بوده است چراکه با وجود اعلام آنها درباره دستیابی به بیوتکنیک خیاردریایی و صدف و اعلام آمادگی این موسسه به وزیر جهاد کشاورزی برای دادن این بیوتکنیک به تولیدکنندگان ولی طی مکاتباتی که با موسسه تحقیقات شیلات داشتهایم درآخرین مکاتبه پاسخ داده شد که پروژه مذکور به طور مشترک با سازمان شیلات ایران در حال تحقیق و مطالعه است که پس از اتمام پروژه نتایج مربوط را از طریق سازمان شیلات ایران پیگیری کنید.
وی با تاکید براینکه نباید اطلاعات غلط به مسوولان رده بالای کشور داده شود، افزود: ما روی اطلاعاتی که مسوولان به ما میدهند برنامهریزی زندگیمان را انجام میدهیم چراکه ما تولیدکننده هستیم و نباید مسوولان فقط به فکر دادن آمار باشند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.