ریشه محرومیت و نگاه امنیتی به اقوام را اصلاح کنیم
خُسن آقا: یکی این قول و قرارهای موسوی را یادداشت کنه فردا که قولهای این یکی هم مثل قول و قرار نفت سر سفره مردم شد گریبانش رو بگیریم.
کلمه: ما باید پيوسته با امواج انساني و مليتهاي گوناگون اطراف خودمان ارتباط داشته باشیم. اگر به اين مسئله نگاه كنيم مطمئنا قوميتها را فرصت برخواهيم شمرد نه تهديد و از اين طريق تركمنها بهترين پل ارتباطي كشور پهناور ايران با كشور تركمنستان خواهد بود، آذريها ، بهترين فرصت را براي ارتباط ايران با منطقه قفقاز ايجاد خواهند نمود. و اقوام بلوچ در منطقه سيستان بهترين نقش را براي ملت ايران ميتوانند ايفا نمايند.
از مهمترين ویژگی های كشور ما كه از قديم هم وجود داشته، سازگاري قوميتها با هم بوده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی کلمه به استان گلستان، میرحسین موسوی که در ادامه سفر خود به این استان، در جمع مردم گنبد کاووس سخن می گفت، با بیان این مطلب افزود: هر یک از اين قوميتها بخشي از هويت ملي ما هستند و اگر بخشهايي از اين هويت را جدا کنیم، آن گاه ايران ديگر ايران نخواهد بود، ايران با همه قوميتها ايران است. ايران با تمام تنوع ايران است. ما انقلاب كرديم كه همه گرد هم بياييم و در مسیر يك همياري مشترك برآمده از اسلام و در راهي كه رهبر كبير انقلاب (ره) و راهي كه شهدا با خون خودشان مشخص نمودهاند قدم بگذاريم. و دست به دست هم يك جامعه را از فقر و جهالت به يك جامعه پيشرفته و مستقل در جهان تبديل كنيم، كشور متعلق به همه است متعلق به آذري، بلوچ، فارس، كرد، ترك، تركمن، لر، عرب، سيستاني و همه قوميتهاست و همه همه دلشان براي كشور ميتپد و احساس افتخار ميكنند و همه آن ها براي انقلاب زحمت كشيدهاند
ميرحسين موسوي با اشاره به سفر اخير خود به استان خوزستان گفت: اين استان از جمله استانهاي در خط مقدم دردفاع مقدس بود در شلمچه و خرمشهر قطره قطره خون ملت و شهيدان ريخته شده و در اين خاك به هم آغشته شده است. سرنوشت ما به هم گره خورده است و اين سرنوشت از هم جدايي ندارد. هر كس جز اين روش فرض كند يقينا او هم با اسلام بيگانه است و هم با قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.
موسوي با اشاره به ظرفيتهاي قانون اساسي افزود: قانون اساسي ما را دعوت به وحدت ميكند. تقريبا نطق و بيان مهمي از حضرت امام (ره) نیست، مگر آنكه همه را به وحدت فرا خوانده باشند. راه انقلاب در وحدت بود و بقايش هم در همين وحدت است.
وی افزود: هر نوع حركت و جدايي از ملت خلاف منافعع ملي ماست و اين وحدت هنگامي امكانپذير است كه در سطح جامعه بدانيم و باور كنيم و ايمان بياوريم كه مردم با هم دوستند. نمونهاش هم همين استان گلستان است.
موسوي در ادامه با بيان اينكه اقوام مختلفي در استان گلستان در كنار يكديگر به خوبي زندگي ميكند، اظهار داشت: در اين استان يك همزيستي، همكاري و نزديكي بين همه آحاد مردم ميبينيم و هيچ مشكلي میان اقوام مختلف اين استان وجود ندارد. این دستآورد به دلیل ديد روشن و مترقي در میان علما، فرهيختگان، دانشگاهيان و مخصوصا بين آحاد مردم است. مردم با هم آشنا و دوست هستند، اگر ما يكي را به خود نزديك و يكي را از خود دور نكنيم، مردم با هم مشكلي پيدا نخواهند كرد، چون آن ها با هم هستند.
نخستوزير مردمي دوران دفاع مقدس با بيان اينكه ما بايد ريشه محروميتها و نگرش امنيتي به اقوام را اصلاح کنیم افزود: بايد ريشهها و علل اين رويداد و عملكرد را بشناسيم. بايد اين گوناگوني اقوام را قدر بدانيم. دوستيها را قدر بدانيم و از وضع موجود در اينجا بياموزيم و درس بگيريم و اين الگو را در ساير نقاط كشور نيز در پيش بگيريم. چرا كه مردم ما ميتوانند با يكديگر و در كنار يكديگر باشند.
ميرحسين موسوي با اشاره به اينكه وحدت میان آحاد مردم ايران به نفع منافع ملي ماست، گفت: بايد توجه داشت ما يك كشور تنها نيستيم ما باید پيوسته با امواج انساني و مليتهاي گوناگون اطراف خودمان ارتباط داشته باشیم. اگر به اين مسئله نگاه كنيم مطمئنا قوميتها را فرصت برخواهيم شمرد نه تهديد و از اين طريق به طور مثال تركمنها بهترين پل ارتباطي كشور پهناور ايران با كشور تركمنستان خواهد بود يا آذريها در خطه آذربايجان، بهترين فرصت را براي ارتباط ايران با منطقه قفقاز ايجاد خواهند نمود. و همين طور در منطقه سيستان اقوام بلوچ بهترين نقش را براي ملت ايران ميتوانند ايفا نمايند. آيا اين تهديد است؟ يا اينكه راه عزمت و بالاندگي ايران ماست. و بايد توجه نمود كه هيچ كشوري همچون ايران نميتواند به تنهايي چنين قدرتي را پيدا كند.
وی در پایان افزود: آمريكا كشوری قدرتمند در جهان است، كشوري كه به اين جا و آن جا تجاوز ميكند و منافع بسياري را براي خود از همين دخالتها كسب مينمايد، با ما مشكل دارد ولي چون با ما مشكل دارد براي حل مشكلاتش در كنار اروپا قرار ميگيرد و به دنبال متحد كردن برخي از كشور با خودش ميگردد.در این شرایط ما باید در این اندیشه باشیم که متحدين منطقه ای ما چه كساني هستند؟ و اقوام مختلف چه فرصت هایی را برای پیوند ها و اتحادهای منطقه ای فراهم می کنند؟
پیام برای این مطلب مسدود شده.