قطعنامه ۱۷۴۷ عليه ايران در آيينه مطبوعات آلمان
دویچه وله: در شورای امنيت سازمان ملل متحد روز شنبه ۲۴ مارس قطعنامه تازه ای با موادی شديدتر عليه دولت ايران تصويب کرد تا اين کشور را به متوقف ساختن برنامه هسته ای وادار کند. قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنيت از دولت ايران مى خواهد که هرچه سريعتر خواسته های قطعنامه پيشين از جمله توقف غنى سازی اورانيوم را اجرا کند.
اين قطعنامه صدور و يا انتقال سلاح و مهمات ساخت ايران به خارج از اين کشور را ممنوع مىکند و از کليه کشورهای جهان مىخواهد که خريد و يا نقل و انتقال سلاحهای ساخت ايران توسط شهروندانشان را ممنوع کنند.
روزنامه آلمانى «نورنبرگر ناخريشتن» در تفسير خود در اينباره مینويسد: «انگيزههای سياسى دولت ايران کاملا روشن نيست اما آشکار است که جناح ستیزهجوی حکومت اسلامى ايران از شدت گرفتن بحران باكى ندارد. همين چند روز پيش آيت الله على خامنهای رهبر سياسى و دينى ايران پيام اين جناح را چنين بيان کرد که با افزايش فشارهای بينالمللى ايران ديگر به قوانين بينالمللى پایبند نخواهد ماند. دولت مذهبى ايران که در داخل بر فشار و اختناق تکيه دارد در عرصه خارجى هر دم مهاجمتر مىشود. تشديد بحران با چنين دولتى به هرحال نگرانىها را افزايش مىدهد.»
روزنامه آلمانى «فرانکفورتر آلگماينه» درباره برنامه هستهای ايران نوشته است: «هدف ايران برخورداری از حق استفاده صلح آميز از انرژی اتمى است، اما قدرتهای بزرگ و بيش از همه ايالات متحده بر سر اين حق ايران اشکال تراشى کردند. روشن است که در اروپای غربى كسى مخالف نيست که ايران از انرژی هستهای برق توليد کند. اما از طرف ديگر آشکار شده است که دولت ايران فعاليتهای هستهای خود را چندين سال از ديد ناظران آژانس بينالمللى انرژی هستهای پنهان کرده و با اين عمل عدم اعتماد جامعه بينالمللی را بر انگيخته است. افزون بر اين ايران به جای جلب اعتماد جهانى با فعاليتهايى مانند توليد موشکهای دوربرد، حمايت از گروه های تروريستى و ربودن سربازان بريتانيايى به اين سوء اعتماد دامن مىزند.»
روزنامه «زالسبورگر ناخريشتن» به بحران هستهای ايران از زاويهای ديگر نگاه کرده است. در تفسير اين روزنامه اتريشى از جمله آمده است: «اگر همراهى با اروپا برای ايالات متحده اهميت دارد، پس بايد راه را گام به گام پيش برود. مهم آن است که آمريکا در رابطه با حکومت ايران به تعرض ديپلماتيک دست بزند. کافى نيست که ايالات متحده با اعضای ديگر جامعه بينالمللى درباره ايران گفتگو کند، بلکه بايد مستقيما با دولت ايران وارد گفتگو شود. احتمال دارد که طى گفتگو راه حلى هم برای بحران هستهای يافت شود. امکانى که از ديد کارشناسان پنهان نمانده اين است که به ايران اجازه غنىسازی داده شود اما با نظارتى چنان دقيق که امکان توليد سلاح هستهای را از اين کشور بگيرد.»
دولت وحدت ملى فلسطينى
تشکيل دولت وحدت ملى فلسطينى که از ائتلاف دو جناح رقيب فتح و حماس شکل گرفته است، همچنان در رسانههای گروهی جهان بازتاب دارد. اتحاديه اروپا از تشکيل دولت تازه استقبال کرده، اما موضع ايالات متحده با ترديدهايى همراه بوده است.
روزنامه «نيويورک تايمز» به اين واقعيت اشاره کرده است که حماس همچنان از به رسميت شناختن حق موجوديت اسرائيل سرباز مىزند اما با وجود اين به عقيده مفسر اين روزنامه ايالات متحده بايد روند مذاکرات صلح را تقويت کند.
“گروه اسلامى حماس همچنان از بر آورده ساختن سه شرط اصلى جامعه بين المللى طفره مىرود: به رسميت شناختن دولت اسرائيل، پشت کردن به فعاليتهای تروريستى و اعلام تعهد نسبت به توافقهای پيشين دولت خودگردان فلسطينى با اسرائيل. دولت اسرائيل و حامى آن آمريکا در اين مدت بىعمل بودهاند. اما هر روز روشنتر مىشود که دست روی دست گذاشتن و نگاه کردن چاره کار نيست. به نظر مىرسد که دولت جورج بوش و وزارت خارجه سرانجام متوجه شدهاند که احيای روند صلح برای امنيت اسرائيل و سياست آمريکا در خاورميانه اجتناب ناپذير است. اما اين درک و شناخت کافى نيست، دولت آمريکا بايد آمادگى خود را برای گفتگو با هر فلسطينى که به صلح علاقه مند است ابراز کند، صرف نظر از آنکه اسرائيل او را تائيد يا رد کند.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.