26.03.2007

عراق خواستار آزادی ملوانان بریتانیایی شد

بی‌بی‌سی: بیانیه وزارت خارجه عراق از نظر بریتانیا در مورد محل بازداشت ملوانان حمایت می کند
وزارت خارجه عراق خواستار آزادی ملوانان بریتانیایی بازداشتی در ایران شده و وزیر خارجه جمهوری اسلامی از بررسی حقوقی این مساله خبر داده است.
با ادامه بازداشت پانزده تن از ملوانان نیروی دریایی و نفرات واحد تفنگداران دریایی بریتانیا توسط ایران و اختلاف نظر دو کشور در مورد محل بازداشت آنان، روز دوشنبه، 26 مارس، وزارت خارجه عراق اعلام داشت که این افراد در آب های مرزی عراق بازداشت شده اند و از ایران خواست آنان را آزاد کند.

از زمان بازداشت این پانزده نفر در روز جمعه، 23 مارس، مقامات ایرانی علت بازداشت آنان را ورود غیرقانونی به داخل مرز آبی ایران اعلام کرده اند در حالیکه بریتانیا تاکید داشته است که نیروهای ایرانی در داخل آب های مرزی عراق قایق حامل این افراد را متوقف و آنان را بازداشت کردند.

براساس اطلاعیه وزارت خارجه عراق، وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود در روز یکشنبه به وی اطلاع داده که ملوانان بریتانیایی در عملیاتی علیه قاچاقچیان در داخل مرز آبی عراق شرکت داشتند.

به این ترتیب، وزیر خارجه عراق عملا نظر مقامات بریتانیایی را در مورد محل بازداشت ملوانان مورد تایید قرار داده است.

پیشتر، اظهارات وزیر خارجه ایران در مورد بازداشت شدگان باعث بروز این نگرانی شد که ممکن جمهوری اسلامی درصدد محاکمه آنان باشد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران – ایرنا – منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه بریتانیا در مورد ملوانان بازداشتی گفت که این موضوع “توسط مراجع ذیربط تحت بررسی حقوقی است و پس از خاتمه تحقیقات، امکان ملاقات با آنان فراهم خواهد شد.”

جفری آدامز، سفیر بریتانیا در تهران، گفته است که در ملاقات با مقامات وزارت خارجه جمهوری اسلامی خواستار اطلاع از محل نگهداری و ملاقات نمایندگان سفارت بریتانیا با این افراد شده و سفارت بریتانیا در انتظار دریافت پاسخ به این درخواست هاست.

نگرانی در مورد سرنوشت ملوانان

پیش از این صدور بیانیه ای از سوی دانشجویان بسیجی حاوی درخواست محاکمه ملوانان بازداشت شده باعث نگرانی مقامات بریتانیایی در مورد احتمال برپایی محاکمه این افراد شد.

بلر: امیدوارم دولت ایران درک کند این موضوع تا چه اندازه برای ما جنبه اساسی دارد

تا کنون مقامات جمهوری اسلامی از دادن اطلاعاتی در مورد محل نگهداری بازداشت شدگان و طرح هر نوع درخواستی در برابر آزادی آنان خودداری کرده و تنها تاکید داشته اند که علت بازداشت آنان ورود به آبهای ایران بوده است.

در واکنش نسبت به این حادثه، تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا، بازداشت این افراد را “غیرموجه و نادرست” توصیف کرده است.

آقای بلر اتهام ورود ملوانان بازداشت شده به آب های مرزی ایران را “غیر واقعی” خواند و افزود “امیدوارم دولت ایران درک کند که این موضوع تا چه اندازه برای ما جنبه اساسی دارد.”

همچنین کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، از درخواست بریتانیا برای آزادی فوری بازداشت شدگان حمایت کرده است.

خانم رایس که برای دیدار از چند کشور خاورمیانه در منطقه به سر می برد گفته است که ایالات متحده کاملا به اظهارات دولت بریتانیا در این زمینه اعتماد دارد.

بازداشت ملوانان بریتانیایی یک روز پیش از طرح پرونده هسته ای ایران در جلسه شورای امنیت سازمان ملل و تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی توسط اعضای شورا روی داد.

در عین حال، مقامات بریتانیایی کوشیده اند که از ارتباط دادن این دو موضوع به یکدیگر خودداری ورزند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates