برخورد با جلسه کميته دفاع ازانتخابات آزاد: ورود ماموران به ساختمان “راد” در مصاحبه با دادخواه
روز: روز گذشته ماموران امنيتي با حضور در ساختمان حقوقي “راد”، از برگزاري جلسه “کميته انتخابات آزاد، سالم و عادلانه” که قرار بود در اين ساختمان برگزار شود، ممانعت به عمل آوردند. ساختمان حقوقي “راد” دفتر وکالت محمدعلي دادخواه از اعضاي کانون مدافعان حقوق بشر است و پس از پلمپ شدن دفتر کانون، ميزباني جلسات کميته انتخابات آزاد،سالم و عادلانه را به عهده داشت.
محمدعلي دادخواه درباره اين اتفاق به روز مي گويد: روز سه شنبه با من تماس گرفتند و عنوان داشتند که اين جلسه برگزار نشود. من نيز از آنان خواستم که چون برنامه ريزي از قبل صورت گرفته اجازه بدهند که اين جلسه اخير نيز برگزار شود تا بعد تصميم ديگري اتخاذ شود. ولي روز گذشته، ماموران امنيتي به ساختمان حقوقي راد مراجعه کردند و از برگزاري جلسه در آن ممانعت به عمل آوردند که البته بنده در آن زمان بنده براي شرکت در سمينار خليج فارس به آنجا رفته و در دفتر نبودم.
”کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه” مرداد ماه 1386 نخستين اقدام ملي “کانون مدافعان حقوق بشر” بود که به ابتکار اين سازمان و توسط جمعي از فعالان سياسي و اجتماعي تأسيس شد.
”کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و آزادانه” دربيانيه اي که روز 31 فروردين ماه 1388 منتشر کرد، نظارت نهادهاي مدني را تضمين کننده تحقق انتخابات آزاد، سالم و عادلانه دانست و عنوان داشت که “در فقدان فضاي باز سياسي، نبود مطبوعات آزاد و محدوديت امکان فعاليت احزاب سياسي و سازمان هاي اجتماعي مردم نهاد، نظارت نهادهاي مدني ملي و بين المللي بر انتخابات رياست جمهوري پيش رو يکي از راهکارهاي قانوني مؤثر است که ميتواند به برگزاري يک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه ياري رساند.”
بيانيه اين کميته با تاکيد براين که نظارت بين المللي بر انتخابات نشانه عقب ماندگي نيست و امري است که در بسياري از کشورها رخ مي دهد افزود: “اگر صيانت از آراي مردم بر طبق قانون انتخابات از طريق نظارت نهادهاي ملي ممکن شود، نيازي به نظارت بينالمللي نخواهد بود. از اين رو از دولت جمهوري اسلامي ايران ميخواهد در راستاي تقويت فضاي اعتماد عمومي و مشروعيت اخلاقي انتخابات دوره دهم رياست جمهوري نسبت به اجرايي ساختن نظارت نهادهاي مدني ملي پيشگام شود. بديهي است چنانچه حداقلهاي مندرج در فصل سوم قانون اساسي رعايت شوند؛ مطبوعات مستقل، آزادانه آگاهيرساني کنند؛ نهادهاي مدني ملي شامل احزاب و جمعيتهاي سياسي و گروههاي اجتماعي داخلي و نيز سازمانهاي مردم نهاد، امکان حضور و فعاليت آزادانه منطبق بر قانون داشته باشند؛ و چنانچه قوه قضاييه در چارچوب اصل تفکيک قوا، از امکان دادرسي عادلانه و الزام صاحبان قدرت به پاسخگويي در برابر نقدها و پرسشها و اتهامها برخوردار باشد، هرگز نيازي به طرح موضوع نظارت بينالمللي به منظور ياري رساندن به تحقق انتخابات آزاد، سالم و عادلانه نخواهد بود.”
ساختمان حقوقي راد
به گفته يکي از حاضران در نشستي که قرار بود روز چهار شنبه 9 ارديبهشت در ساختمان حقوقي راد برگزار شود، طبق صورت جلسه اي که توسط ماموران امنيتي تنظيم شد، آنها اعلام کردند که از اين پس هيچ نوع گردهم آيي تحت هيچ عنواني نبايد در اين محل برگزار شود.
اما محمدعلي دادخواه اين خبر را تاييد نمي کند. او مي گويد ممانعتي از برگزاري جشنهاي چهارگانه که هر سال در اين ساختمان برگزار مي شود درکار نخواهد بود و درباره اين جشنها چنين توضيح مي دهد: موسسه حقوقي راد از 35 سال پيش که تاسيس شد، تا کنون همواره هر سال چهار جشن ملي را که در مرامنامه اش قيد شده را برگزار مي کند. اين چهار جشن ملي عبارتند از جشنهاي مهرگان، يلدا، نوروز و رمضان.
دادخواه بر اين باور است که هر حقوقداني بايد نسبت به سرزمين خود علاقمند باشد و آن را دوست بدارد. اگر جز اين باشد هويت و اعتبار و شخصيت اين حقوقدان زير سوال است و اين جشنهاي ملي جزء هويت و مليت ماست که آنها را در اين مراسم با ارج برگزار مي کنيم.
اين وکيل حقوق بشري سخنور، شادي را رکن حيات جامعه دانسته و مي گويد: ما در اين ساختمان حقوقي مبنا و مراممان را اين نهاديم که به روح و روان همکارانمان توجه داشته باشيم و آنها را به داشتن محيطي سالم وشاد تشويق کنيم. زيرا به باور بنده عدم شور و نشاط و شادي که باعث عقب ماندگي است يکي از کمبودهاي جامعه ماست و ما وظيفه داريم به دلزندگي و شادي در محيطي که زندگي مي کنيم توجه بيشتري نشان دهيم.
دادخواه همچنين به سنتها و رسوم ايراني بسيار پايبند است و علاوه براينکه وکالت چند پرونده ميراث فرهنگي و باستاني را به عهده دارد، کتابي نيز در توضيح هفت سين ايراني نوشته است که نوروز امسال هشتمين چاپ آن منتشر شد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.