10.05.2009

به رغم اعتراض هاي گسترده به سياست هاي بومي گزيني 60 تا 80 درصد سهميه بومي کنکور 88 قطعي شد

اعتماد: گروه اجتماعي؛ پس از ماه ها بحث و بررسي سرانجام مقرر شد بومي گزيني امسال نيز مانند سال گذشته از سوي مسوولان برگزاري کنکور پيگيري شود، تا داوطلبان شرکت در آزمون سراسري، اين بار با آگاهي کامل از سهميه هاي 80 درصدي بومي با هم به مسابقه بنشينند.

«تغييرات بومي گزيني در کنکور88» عنوان خبري بود که ديروز روي سرخط اخبار خبرگزاري هاي مختلف قرار گرفت، اما مراجعه به محتواي اين خبر تغييرات چنداني را نشان نمي داد. تخفيف 20 درصدي 13 رشته پرطرفدار تنها تغييري بود که شوراي عالي انقلاب فرهنگي پس از ماه ها بررسي، با هماهنگي دولت در نظر گرفته بود، تا تدبيري براي جلوگيري از تکرار وقايع پارسال باشد. رشته هاي مهندسي برق، مهندسي مکانيک، مهندسي کامپيوتر، مهندسي عمران، مهندسي معماري، مهندسي صنايع در گروه آزمايشي رياضي و فني، رشته هاي پزشکي، دندانپزشکي، داروسازي و دامپزشکي در گروه آزمايشي علوم تجربي و رشته هاي حقوق، روانشناسي و حسابداري در گروه آزمايشي علوم انساني، 13 رشته يي بودند که به صلاحديد مسوولان از قاعده بومي گزيني مستثني شده و پس از کسر سهميه 40 درصدي ايثارگران به صورت 60 درصد گزينش بومي و 40 درصد آزاد دانشجو مي پذيرند. اما تکليف باقي رشته ها مانند قبل خواهد بود و علاوه بر 40درصد سهميه ايثارگران، 80 درصد دانشجوي بومي و 20درصد سهميه آزاد در آنها پذيرفته خواهد شد.

ديروز در متن خبر خبرگزاري ها آمده بود گزينش در ساير رشته ها نيز بر اساس مصوبه دويست و سيزدهمين جلسه شوراي مورخ سال 69 و کميته مطالعه و برنامه ريزي کنکور بوده و پذيرش بومي پس از کسر سهميه ايثارگران به صورت 80 درصد بومي و 20 درصد آزاد صورت مي گيرد. بومي گزيني در کنکور 88 بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پذيرش داوطلبان 13 رشته به ميزان 60 درصد و در ساير رشته ها 80 درصد اجرا مي شود. سهميه تکميل نشده ايثارگران نيز در 13رشته به صورت 50 درصد بومي و در ساير رشته ها 100درصد بومي محاسبه مي شود. در ادامه اين خبر که از سوي سازمان سنجش براي خبرگزاري ها ارسال شد، آمده بود؛ از آنجا که پذيرش دانشجو در رشته هاي دانشگاهي در دوره هاي روزانه با توجه به ماهيت و گسترش رشته ها در سطح کشور به روش گزينش بومي (استان، ناحيه يي و قطبي) و کشوري صورت مي گيرد، آخرين تغييرات بومي گزيني در آزمون سراسري 88 بر اساس آخرين مصوبه کميته منتخب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در 13 عنوان رشته توسط سازمان سنجش اعلام شد.

اما مازاد سهميه ايثارگران هم موضوع ديگري بود که از چشم وزارت علوم و اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي دور نمانده بود؛ موضوعي که به گفته رئيس کميسيون آموزش سرمنشاء وقوع وقايع کنکور پارسال شد. اما اين بار تشخيص داده شد در صورت عدم تکميل ظرفيت ايثارگران باقيمانده ظرفيت در اين رشته ها به صورت 50 درصد گزينش بومي و 50 درصد آزاد به پذيرش داوطلبان اختصاص يابد. با اين حال با توجه به اظهارنظرهاي هفته هاي گذشته مبني بر بررسي ساماندهي سهميه ها در مجلس و اظهار اميدواري رئيس کميسيون آموزش براي حل مشکل در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به نظر مي رسد روزهاي آينده نمايندگان نسبت به اين قضيه از خود واکنش نشان دهند؛ واکنشي که شايد پاسخ به کساني باشد که اصرار داشتند تصميم گيري درباره سهميه هاي بومي کنکور نه وظيفه مجلس، بلکه مطلقاً در حيطه مسووليت شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.

در اين شرايط مسوولان وزارت علوم هم تلاش کردند علاوه بر خبر رسمي که ارسال شده بود، کمي توضيح هم چاشني آن کنند. ابراهيم خدايي معاون اجرايي سازمان سنجش در اين باره به مهر گفت؛ «بومي گزيني در کنکور 88 نسبت به کنکورهاي دو سال گذشته با تغييرات مثبتي مواجه بوده است، به طوري که در کنکور 87 پذيرش در تمامي رشته ها به صورت 80 درصد بومي و 20 درصد آزاد انجام مي شد و در کنکور 86 نيز اين درصد 70 به 30 بود.» خدايي با بازخواني شرايط پارسال ادامه داد؛ «در کنکور سال گذشته باقيمانده سهميه ايثارگران به صورت 100 درصد بومي براي تمامي رشته ها اعمال مي شد اما در کنکور 88 بر اساس مصوبه اخير قرار شد پذيرش در 13 رشته پرمتقاضي به صورت 50 درصد بومي و 50 درصد آزاد انجام شود.» او با اشاره به برخي درخواست هاي نمايندگان مجلس درباره حذف بومي گزيني در برخي رشته ها يا دانشگاه ها گفت؛ «اين بحث از لحاظ عدالت آموزشي قابل اجرا نيست. اگر دانشگاهي را از بومي گزيني حذف کنيم داوطلبان آن استان در کنکور متضرر خواهند شد و نمي توانند از سهم خود استفاده کنند.» اگرچه خدايي پاسخي به اين سوال قديمي نداد که «با توجه به توزيع ناعادلانه امکانات در کشور، چگونه اختصاص 60 تا 80 درصد سهميه پذيرش دانشگاه هاي تهراني به پايتخت نشينان، مي تواند مصداق عدالت باشد»، اما گفته هاي او به نوعي تاييد صحبت هايي بود که در انتقاد از عملکرد دولت در کنکور 88 مطرح مي شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates