15.05.2009

سردار سرلگشر دکتر برادر قاسم، قادر، مجید و بالاخره محسن سبزوار رضایی میرقائد در نمای نزدیک

فرارو: دهم شهریور 1333 در شهرستان لالی پسری به دنیا آمد که نامش را سبزوار گذاشتند، “سبزوار رضایی میرقائد”.

به گزارش فرارو؛ بعدها در سال 1349 این پسر در کنکور ورود هنرستان صنعتی شرکت نفت پذیرفته و با رتبه نهم وارد مجمتع آموزشی بورسیه نفت شد.

هنرستان شرکت نفت محل مناسبی برای پایه ریزی گروهی مذهبی بود که دو سال با ادغام سه هسته مذهبی دیگر تبدیل به یک جمعیت انقلابی بزرگ شد.

رضایی در آبان 1352 برای نخستین بار، به دست ساواک اهواز دستگیر و اتهام «اقدام علیه امنیت کشور شاهنشاهی» به زندان محکوم شد.

پس از آزادی از زندان، درس خود را تکمیل کرد و با فارغ التحصیلی از هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران، در رشته مکانیک دانشگاه علم و صنعت تهران، پذیرفته شد.

مدتی بعد به عنوان كارمند در بخش طراحی پایه شركت تولید لوازم خانگی ارج مشغول به كار می شود؛ و با خانم معصومه خدنگ ازدواج می کند.

در سال 1355 و در حالی كه رضایی فعالیت فرهنگی و سیاسی خود را در تهران دنبال می كرد، موج دوم دستگیری اعضای “منصورون” توسط ساواك آغاز شد.

درون حصن های تشكیلاتی، هر یك از اعضا از نام دیگری غیر از نام شناسنامه ای خود استفاده می كردند تا توسط ساواك شناسایی نشوند. برای محسن رضایی نام های قاسم، قادر و مجید و بالاخره محسن انتخاب شد كه به تناوب از آنها استفاده می كرد.

پس از پیروزی انقلاب وقتی كه رضایی را به حضور امام خمینی معرفی كردند، با نام «محسن رضایی» شناخته می شد.

سوابق و فعالیت ها
شهریور 1360 حكم امام خمینی خطاب به «محسن رضایی» صادر شد و او را به عنوان فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی كرد.

در سالهای پایانی جنگ عراق با ایران تحصیلات خود را ادامه داد و از دانشگاه تهران دكترای اقتصادگرفت.

رضایی پس از كناره گیری از فعالیتهای نظامی به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در آمد و به ریاست كمیسیون اقتصاد كلان این مجمع انتخاب شد.

محسن رضایی در سال 1368 با پایان جنگ عراق با ایران، قرارگاه بازسازی خاتم الانبیا (ص ) تأسیس كرد.

وی با تکمیل تحصیلات خود در مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه تهران، عهده دار مسئولیت ادارۀ کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام شد. رسالۀ دکتری وی که در سال 1379 نگاشته شده، در قالب یک کتاب منتشر شده است.

آغاز دیگری از فصل انتخابات
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که در ٧٢ ساعت پایانی انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری از عرصه انتخابات برای اجماع اصولگرایان کنار کشید این بار تصمیم گرفته تا به عنوان کاندیدای ائتلافی و با هدف حمایت برخی از تصمیم گیران جریان اصولگرایانی مانند ولایتی، لاریجانی، قالیباف و ناطق نوری به صحنه انتخابات وارد شود.

محسن رضایی چندی پیش ایده ای را با عنوان «دولت ائتلافی» ارائه نموده بود كه به موجب آن، پس از انتخاب كاندیدای اصلی مورد توافق، سایر افراد واجد شرایط به عضویت در كابینه او در می آیند.

این طرح نیز حملات شدید و تندرو گروهی از حامیان احمدی نژاد را به دنبال داشت.

رضایی، در ماه های گذشته تلاش كرد از میان لاریجانی، قالیباف و ولایتی یك نفر به عنوان كاندیدای تصدی ریاست جمهوری، قبول مسئولیت كند که هیچ یك از آن سه نفر، حاضر به پذیرش كاندیداتوری نشدند. سرانجام رضایی هم زمان با صدور بیانیه شماره 4 ستاد دولت ائتلافی كه در آن بر پیگیری ایده «دولت ائتلافی» پس از انتخابات تاكید شده بود، به صورت مستقل كاندیداتوری خود را اعلام كرد.

در بیانیه شماره چهار دولت ائتلافی كارآمد و متحد، آمده است: «بر اساس این ایده و با مكانیزم معین، یك نفر به عنوان رئیس جمهور تعیین شده و سایرین با حضور در كابینه وی بر اساس وفاق و محوریت برنامه مورد نظر و رویكرد جدید تحت عنوان تغییر الگوی مدیریت كشور، یك زندگی مطلوب برای هر ایرانی را فراهم می آورند.»

“برادر محسن رضایی”
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی سپاه در مهمترین دوران حیات سپاه پاسداران، از محسن رضایی برادر محسن ساخته است.

محسن رضایی با توجه به اولویت های استراتژیک کشور پس از جنگ، رویکرد اقتصادی را برای فعالیت های سیاسی اش انتخاب کرد. علیرغم تلاش محسن رضایی در عرصه اقتصادی، سایه برادر محسن همواره بر سایه دکتر رضایی سنگینی میکند.

در شرایطی که پرهیز از فعالیت سیاسی نظامیان موضوع روز است، برادر محسن رضایی که برای ورود به سیاست از لباس نظامیان خارج شده است، سخنان زیادی برای گفتن و شنیدن دارد.

صدای رضایی از کجا بلند می شود
محسن رضایی، بعد از اتفاقات منجر به تعطیلی روزنامه «فرهنگ آشتی» با رضا رشیدپور ناشر فعلی این روزنامه به توافق رسیده و بر آن است تا این روزنامه را نیز با مدیریت نزدیکانش منتشر کند. ظاهراً اصلی ترین دلیل رضایی برای انتخاب روزنامه فرهنگ آشتی نزدیک بودن عنوان این روزنامه با طرح معروف دولت ائتلافی مدنظر رضایی بوده است.

در حال حاضر علاوه بر روزنامه فرهنگ آشتی، سایت های خبری تابناک و آینده نیز، حامیان رضایی در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری هستند.

رضایی و خانواده ملاقلی پور
چهار سال پس از آنکه زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور روی صندلی کارگردانی فیلم انتخاباتی محسن رضایی نشست، این چهره سیاسی برای دهمین انتخابات ریاست جمهوری از فرزند فیلمساز مرحوم خواست فیلم تبلیغاتی او را کارگردانی کند.

به نظر می‌رسد این فیلم با دیدگاه و مقاصد سیاسی رضایی همسو بوده که با وجود انتقادهایی که به فیلم و کارگردانش شد، او این بار سراغ فرزند کارگردان فقید رفته تا ساخت فیلم تبلیغاتی‌اش را به علی ملاقلی‌پور که نخستین گام های فیلمسازی را تجربه می‌کند، و چهره ای جوان و کم تجربه محسوب می شود، سپارد.

اما با وجود تمایل رضایی، علی ملاقلی پور ترجیح داد از ساخت این فیلم انصراف دهد.

پسر رضایی
احمد رضایی، فرزند محسن رضایی، در سال 1377 به دوبی و از آنجا به آمریکا گریخت. بعدها، محسن رضایی درباره فرار فرزندش چنین گفت که افرادی از آمریکا نزد او آمدند و خود را عضو ناسا معرفی کردند و پسرم را اغفال کردند.

احمد رضایی، در طول مدت اقامت خود در آمریکا، موضعگیری های تندی علیه نظام کرد و حتی در برنامه های رادیویی نیز شرکت کرد و به تبلیغ علیه نظام پرداخت.

در همان زمان، محسن رضایی، سخنان پسرش را محکوم و تصریح کرد که درباره او نیز همانند بقیه ایرانیان، قانون حکم خواهد کرد.

با این حال، پس از چند سال، احمد رضایی، بدون هیچ سر و صدایی به ایران بازگشت و این خبر، هر چند در همان زمان هم به صورت جسته و گریخته در محافل مختلف مطرح شد ولی به طور عمومی و وسیع، در یک مصاحبه تلوزیونی توسط خود محسن رضایی و البته با تاخیری یک ساله اعلام گردید.

احمد رضایی هم اکنون در ایران زندگی می کند و از کارهای گذشته خود اظهار پشیمانی کرده است.

نقاط ضعف رضایی از دید مخالفان
– محسن رضایی پس از خروج از سپاه و تصمیم به حضور در فعالیت های سیاسی، از آنجا که همیشه خود را حامل جریانی مهم از انقلاب می دانست، تز تکراری جریان سوم (یعنی جریان خودش) را ورای جریان راست و چپ آن موقع مطرح کرد و پس از این دیگر جریانات سیاسی را از جهات مختلف متهم نمود، به این نیت که جریان سوم را در کشور جاری و ساری کند. رضایی موفق نشد؛ نه در انتخابات مجلس ششم، نه در انتخابات مجلس هفتم (که در آنجا نیز مبدع فهرست موازی بود) و نه در هیچ انتخابات دیگری. اشتباه اساسی او در محاسبه این مساله بود که در جریان جنگ تحمیلی و خیزش استعداد شگرف معنوی و اجرایی جوانان کشور او خودش را یک پای اصلی کار می دانست، کافی است به مصاحبه های تلویزیونی و مطبوعاتی گذشته سردار نظری بیاندازیم تا میزان استفاده از کلمه «من این کار را کردم» و «من آن کار را کردم» را بسنجیم.

علی ایحال، محسن رضایی براساس یک برآورد فکر کرد که می تواند به عنوان یک شخصیت مستقل لیدر یک جریان عمده کشور شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates