28.05.2009

راز مانور کم‌سابقه رئیس دولت بر مساله شکایت چیست، چماق سنگین شکایت از منتقدان؛ با هویج یا بدون هویج؟!

شهاب نیوز: در حالی که اغلب رسانه‌ها معتقدند اهانت‌های بی‌سابقه‌ای که طی چهار سال گذشته در عرصه بین‌الملل به آقای احمدی‌نژاد صورت گرفته باعث وهن نظام و تحقیر ایرانیان شده؛ رئیس دولت نهم به سیاق سایر اظهاراتش دست پیش را گرفت و مدعی شد که خاتمی در ملاقات با ژاک شیراک مورد اهانت و «تحقیر» قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار شهاب‌نیوز؛ به رغم مساله فوق؛ مهم‌ترین نکته در گفتگوی رادیویی عصر چهارشنبه آقای احمدی‌نژاد را نه این مساله که می‌توان تاکیدات مکرر و معنادار رئیس دولت نهم بر مساله «شکایت» از منتقدان و حتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دانست. موضوعی که نشانگر عمق نارضایتی احمدی‌نژاد از انتقادات فراگیر رسانه‌ای است و شاید هم بتوان آن ‌را به تلاشی در راستای کنترل فضای تند فعلی تعبیر کرد.

در حالی که برخی رسانه‌ها روز گذشته از شکایت یکی از وزارتخانه‌ها از میرحسین موسوی خبر دادند؛ محمود احمدی‌نژاد در سخنرانی عصر چهارشنبه خود حداقل چهار بار موضوع شکایت از منتقدان را به پیش کشید و به عنوان اولین نمونه گفت: بعضي‌ها در اين 4 سال ديگر چه چيزي مي‌خواستند بگويند كه نگفته‌اند؟ آنها عليه دولت و شخص رئيس جمهور انواع توهين‌ها، دروغ‌ها و تمسخر‌ها را مطرح كردند و حتي كاريكاتور رئيس جمهور را كشيدند اما ما شكايت نكرديم و بجز چند مورد انگشت‌شمار حتي به وزارتخانه‌ها نيز گفتم كه شكايت‌هاي خود را پس گرفتند، كمترين تعداد تعطيلي روزنامه‌ها نيز در اين دولت بود و فقط يكي دو مورد بود كه آنقدر خرابكاري كردند كه دادستان آنها را توقيف كرد.

رئیس دولت نهم در دومین باری که مساله شکایت از منتقدان را به میان کشید؛ به موضوع شکایت از نامزدهای انتخابات پرداخت و تصریح کرد: طبق قانون انتخابات هيچ كانديداي حق ندارد كانديداي ديگر را تخريب كند اما نه تنها اين كار را انجام ندادند حتي پيش از موعد تبليغات خود را آغاز كردند و حتي افترا زدند كه اگر شكايت مي‌كردم قطعاً قادر به پاسخگويي نبودند.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به ماجرای شکایت خود از یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال 84 اشاره کرد و گفت: در انتخابات رياست جمهوري گذشته علي‌رغم آنكه مجريان انتخابات و دولت وقت مخالف روي كارآمدن من بود يكي از كانديداها گفت كه فلاني تقلب كرده است و من هم از ايشان شكايت كردم اما چندين نفر را فرستاد تا از شكايتم صرف‌نظر كنم و من هم كوتاه آمدم و تاكنون هم تحمل كردم اما حالا باز هم همان حرفها را مي‌زنند.

رئیس دولت نهم در بخش دیگری از اظهارات رادیویی خود که شامل چهارمین اشاره مستقیم به شکایت از منتقدان بود، گفت: بعضي‌ها از مفهوم آزادي سواستفاده كرده‌اند و براي ديگران هيچ حقي قائل نيستند؛ آنها گفتند دولت به مردم سيب‌زميني داده است تا به استقبال بيايند در حالي كه چنين حرفي از مردم مؤمن، تمدن‌ساز و دقيق اصفهان بدور است و بيان كردن چنين حرفي يعني نشناختن حريم آزادي و توهين به ملت؛ آنها بعد از آن نيز گفتند اينها به مردم پول داده‌اند. آزادي حقيقي زماني محقق مي‌شود كه به كرامت انسانها احترام گذاشته شود اما مي‌بينيم كه به مردم توهين مي‌كنند و به بنده نيز تهمت‌هاي متعدد از جمله دروغ، دزدي و بي‌عقلي زده‌اند؛ آنها مردم را دست‌كم گرفته‌اند و بنده نيز قطره‌اي از اين ملت هستم.

وی ادامه داد: آمدند و گفتند دولت پرتقال اسرائيلي وارد كرده است در حاليكه اينگونه نبود و اگر بنده شكايت كنم والله نمي‌توانند ادعاهايشان را اثبات كنند و تاكنون هم 3 بار شكايت‌هايم را پس گرفته‌ام.

ماجرای «عزت» و «تحقیر»
محمود احمدي‌نژاد در این برنامه رادیویی در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه عده‌اي سياست‌هاي شما در عرصه خارجي را ماجراجويي دانسته‌اند، گفت: مخالفين دولت در اين چند سال هر توهيني كه توانسته‌اند انجام داده‌اند و دهها تريبون و 30 روزنامه مدام به ما تهمت زدند اما تاكنون جواب نداده‌ايم.

وی ادامه داد: يكي از اين آقايان هنوز نمي‌فهمد كه در دنيا چه مي‌گذرد و به همين دليل به ما مي‌گويد چرا به سراغ آمريكاي جنوبي رفته‌ايد در حالي كه استدلال ما اين است كه غربي‌ها به دنبال منزوي كردن ايران بودند اما ما به حيات خلوت آمريكا رفتيم و حتي سنگين‌ترين سخنراني ضدآمريكايي را در نيكاراگوئه انجام دادم و قطعاً حضور فعال ما در آمريكا لاتين يك عمليات هوشمندانه بسيار دقيق بوده است.

وي تصريح كرد: غربي‌ها به وسيله هولوكاست براي خودشان يك مظلوميت دروغين درست كرده بودند و با استفاده از آن ملت‌ها را تحت ستم قرار مي‌دادند اما هولوكاست را مورد هدف قرار داديم و آنها حتي باور نمي‌شد كه چنين كاري انجام شده است چون نقطه ضعف اصلي آنها را مورد هدف قرار داديم و مي‌بينيد كه امروز ايران هم وزن آمريكا در معادلات جهاني مؤثر است؛ كجاي اين ماجراجويي است؟ مگر آنها نمي‌گفتند كه اگر احمدي‌نژاد بيايد جنگ مي‌شود، پس چطور شد كه سايه تهديد برداشته شده است.

رئيس دولت نهم با بيان اينكه با عقب‌نشيني نمي‌توان تهديد را برطرف كرد، بر لزوم حفظ «عزت» ملت ايران در عرصه سياست خارجي تأكيد كرد و گفت: آن روزي كه رئيس جمهور سابق با آن وضعيت به فرانسه رفت يكي از غم‌انگيزترين روزهاي زندگي‌ام بود چرا كه ژاك شيراك در بالاي پله‌هاي محل استقرار خود ايستاده بود و رئيس جمهور قبلي ايران در پايين پله‌ها از ماشين پياده شد و پله‌هاي متعدد را پشت‌سر گذاشت تا به او برسد و اين حركت از موضع ضعف باعث «تحقير» ما شد.

آقای احمدی‌نژاد البته توضیح نداد که ایستادن وی زیر تابلوی خلیج عربی/ شرکت در کنفرانسی که در قطعنامه پایانی آن ایران یک کشور اشغالگر خوانده شده و جزایر سه‌گانه متعلق به امارات دانسته شده است/ غائله دانشگاه کلمبیا و دشنام‌های مستقیم رئیس این دانشگاه چشم در چشم آقای احمدی‌نژاد/ غائله اجلاس ژنو/ آزاد کردن ملوان‌های متجاوز انگلیسی و بدرقه رسمی آن‌ها کمتر از 24 ساعت پس از اولتیماتوم تونی‌بلر/ ماجرای سفر آقای احمدی‌نژاد به ایتالیا و امتناع حتی مقامات دست سوم دولت ایتالیا از دیدار با رئیس‌جمهور ایران/ نامه‌های بی‌پاسخ آقای احمدی‌نژاد و بی‌اعتنایی مشمئزکننده، گستاخانه و تحقیرآمیز جرج بوش و پاپ بندیکت شانزدهم به این نامه‌ها/ اهانت‌های مستقیم پادشاه عربستان چشم در چشم آقای احمدی‌نژاد (به ادعای وزیر خارجه عربستان) و ده‌ها مساله دیگر آیا باعث «عزت» ایرانیان شده است یا باعث «تحقیر» آن‌ها؟!

وي با این حال افزود: ما ديگران را تحقير نمي‌كنيم اما اجازه هم نمي‌دهيم كه ديگران ما را تحقير كنند و معتقديم كساني كه در طول آن سالها به ثروت‌هاي فراوان دست يافتند قادر به تأمين منافع ملت نيستند چرا كه بايد در داخل تواضع و در خارج اقتدار و شجاعت داشته باشيم.

آقای احمدي‌نژاد در پایان ابراز عقیده کرد که سياست خارجي دولت نهم «دقيق‌ترين» و «علمي‌ترين» سياست خارجي است و خاطرنشان كرد: پيش از اين آنها حتي به صورت هفتگي به ما مهلت مي‌دادند كه مجبور به انجام كاري شويم اما اكنون در موضعي قرار داريم كه مي‌گوييم در فرصت مناسب به درخواست شما جواب مي‌دهيم و آن‌ها هم موضع ما را سازنده مي‌‌نامند.

دولت نهم در روزهای آخر چه می‌کند؟
با آن که اظهارات حامیان دولت مبنی بر این که در دوران آقای احمدی‌نژاد بیشترین میزان آزادی بیان وجود داشته و کمترین شکایت از رسانه‌ها صورت گرفته نیز مانند بسیاری از تبلیغات دولت نهم اغراق‌گونه و غیرواقعی است؛ اما منصفانه این است که بگوییم دولت احمدی‌نژاد در برخورد قضایی با رسانه‌ها راه تندی را هم نپیموده است.

در حقیقت اگر شکایات متعدد اسفندیار رحیم مشایی (معاون سازمان گردشگری و پدر عروس آقای احمدی‌نژاد) از ده‌ها خبرنگار و رسانه و شکایات چند دستگاه نظیر سازمان بهزیستی و وزارت کشاورزی را نادیده بگیریم؛ دولت نهم مجموعاً در قبال رسانه‌ها برخوردی عادی داشته است. درست است که تهدیدات لفظی افرادی چون غلامحسین الهام و صفار هرندی و عملکرد نامناسب سه دستگاه یعنی سازمان گردشگری، وزارت کشاورزی و سازمان بهزیستی رابطه دولت و رسانه‌ها را در موجی از بدبینی و سوءتفاهم فرو برده و شکایاتی که در یک مقطع توسط نهاد ریاست جمهوری (ظاهراً با دستور آقای زریبافان) صورت گرفت نیز به این فضای نامناسب دامن زده است؛ اما دستگاه‌هایی را هم می‌توان پیدا کرد که تحت انتقادات بسیاری قرار گرفته اما مطلقاً به شکایت از رسانه‌ها روی نیاورده‌اند. دستگاه‌هایی چون وزارت اطلاعات، وزارت خارجه، وزارت کشور (تا پیش از دوران آقای محصولی) و چند نهاد و وزارتخانه دیگر که اتفاقاً از رابطه چندان بدی هم با رسانه‌ها برخوردار نیستند.

اشاره‌های مکرر محمود احمدی‌نژاد به مساله شکایت از منتقدان و نامزدهای انتخاباتی در حالی است که وی مردادماه سال گذشته دستور داد تمامی شکایات دستگاه‌های دولتی از رسانه‌ها پس گرفته شود. این دستور که مجدانه از سوی وزارت ارشاد و نهاد ریاست جمهوری پیگیری شد، می‌رفت تا برای اولین بار به رابطه دولت و رسانه‌ها سروسامانی دهد. با این حال، شکایت ناگهانی اسفندیار رحیم مشایی از یکی دو رسانه، شکایات سازمان بهزیستی و چند رویداد دیگر مجدداً فضا را در هم ریخت و دولت و رسانه‌ها را به پله اول بازگرداند.

اکنون معلوم نیست که اظهارات روز چهارشنبه محمود احمدی‌نژاد را می‌توان نوعی هشدار به منتقدان و رسانه‌ها و تلاشی برای کنترل انتقادات فراگیر از دولت نهم دانست یا این که باید منتظر ماند تا دولت نهم در آخرین ماه‌های عمر خود؛ دور تازه‌ای از شکایت و فشار بر منتقدان را آغاز کند؟ تحولات روزهای بعد پاسخ این سئوال را خواهد داد…

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates