11.06.2009

روایت CBC از شور و حال انتخاباتی تهران

فرارو: سايت عصر ایران از نگاه خبرنگاران خارجی به ایران خبر داد و نوشت: خبرنگار شبکه خبری «سی.بی.سی» کانادا (CBC News) که برای پوشش دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری به ایران سفر کرده از شور و حال انتخاباتی این روزهای مردم تهران گزارشی تهیه کرده که متن این گزارش با عنوان «شور و نشاط غیرقابل پیش‌بینی» در ادامه مي‌آید:

«به تهران خوش آمدید»، این صدایی است که از بلندگوی هواپیما به گوش رسید و با این عبارت دنبال شد: «ساعت به وقت محلی، 9 و بیست و پنج دقیقه صبح. یادآوری مي‌شود ورود مشروبات الکلی به کشور اکیدا ممنوع است».

سرانجام من به ایران رسیدم. سی سال پس از وقوع بزرگترین رویداد این کشور، آن زمان (موقع انقلاب) من سن کمي ‌داشتم. ایران همیشه ماجراهای جالبی برای گفتن دارد.زمانی که من و خیلی از خانم‌های دیگر منتظر باز شدن درهای هواپیما بودیم لباس‌های خود را بر تن کردیم. من یک روسری بزرگ سیاه و یک مانتوی سیاه رنگ که کوتاهی آن موجب نگرانی‌ام شده بود پوشیدم.یک چادر زاپاس نیز در چمدان خود داشتم تا در صورتی که لباس‌های انتخابی من متناسب با قوانین پوشش در ایران نباشد به سرعت چادر را بر سر کنم. با تدارک کامل به این سفر آمده بودم.

اما پس از آن متوجه شدم که خیابان‌های تهران آنگونه که تصور مي‌کردم پر از زنان چادری نیست.گویا مدت‌ها است که نحوه پوشش زنان جوان تغییر کرده و آنها مانتوهای شیک تا زانو یا حتی کوتاه‌تر را بر تن مي‌کنند؛ پوشش‌هایی از هر نوع سبک و رنگ. در این لحظه از نظر پوشش احساس شلختگی و نادانی کردم! اینجا به وضوح کشوری است که توسط جوانانش به حرکت درمي‌آید.

60‌درصد جمعیت این کشور 70 میلیونی زیر 30 سال سن دارند و درست در سی امین سالگرد انقلابی که ایران را به‌جمهوری اسلامي ‌تبدیل کرد بسیاری از آن جوانان، خود در حال شکل دادن یک تحول هستند. ایران اکنون در بحبوحه دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری خود از زمان تشکیل «جمهوری نوین» قرار دارد و شاید این رای‌دهندگان جوان امروزی باشند که این هفته نتیجه انتخابات را رقم مي‌زنند.

من اینجا از طریق دنبال کردن اخبار و مصاحبه با مردم دریافتم که آنها بیش از هرچیز خواهان «شغل» هستند. برخی نیز خواستار بهبود روابط کشورشان با غرب هستند.البته برخی‌ نیز خواهان حفظ و ادامه لحن تند چهار سال گذشته (نسبت به غرب) هستند، اما آنها به هر جهت خواسته‌های خود را شناخته‌اند.جوانان اغلب نقشی کلیدی در تاریخ سیاسی ایران ایفا کرده‌اند و هرچه باشد نگهداران و پشتیبان اصلی انقلاب 1979 بوده‌اند.در انتخابات قبلی ریاست‌جمهوری در سال 2005 بخش عمده‌ای از اصلاح‌طلبان به نشانه اعتراض از صحنه کنار رفته بودند. اما در این انتخابات به نظر مي‌رسد که آنها با قوای کامل حضور یافته‌اند.

در انتخابات جاری کاندیداها در مناظره‌های زنده تلویزیونی به بحث و مجادله مشغول هستند، اواخر هفته گذشته ما شاهد گردهمایی هزاران هوادار کاندیداهای مخالف در مقابل صداوسیما بودیم که مشغول تماشای مناظره‌ها بر روی صفحه‌های بزرگ بودند.به هر صورت جوانانی که ما با آنها صحبت کرده‌ایم از حرارت و پویایی انتخابات و اینکه این شانس به آنها داده شده تا نظرات خود را علنی بیان کنند، هیجان‌زده شده‌اند.

من (Nahlah Ayed، خبرنگار سی.بی.سی) برای پوشش انتخابات به ایران آمده‌ام. دقیقا نمي‌دانم قبلا چه تصوری از ایران داشتم، اما مسلما انتظار این همه شور و نشاط را نداشتم.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates