هیلاری کلینتون: اتهام تقلب انتخاباتی را بررسی خواهیم کرد
دویچه وله: با ناآرامیهایی که پس از اعلام نتایج انتخابات در شهرهای ایران درگرفت، رهبران آمریکا و اتحادیهی اروپا در مورد ناآرامیها و احتمال تقلب در انتخابات ریاست جمهوری در ایران واکنش نشان دادند و نگرانی خود را اعلام کردند.
دولت آمریکا نسبت به اعلام پیروزی محمود احمدینژاد، برخوردی محتاطانه از خود نشان داد. نه کاخ سفید و نه وزارت خارجهی آمریکا در بیانیه و اظهارات خود نامی از محمود احمدینژاد و یا میرحسین موسوی به عنوان رئیس جمهور پیروز در انتخابات نیاوردهاند.
کلینتون: امیدواریم نتیجه انتخابات خواست مردم ایران باشد
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ایالات متحدهی آمریکا نتایج آرایی که از سوی دولت ایران انتشار یافته را در وهلهی نخست به رسمیت نمیشناسد. هیلاری کلینتون وزیر خارجهی آمریکا روز شنبه (۱۳ ژوئن / ۲۳ خرداد) در واکنش نسبت به برخوردهای خشونتآمیز نیروهای انتظامی با هواداران معترض میرحسین موسوی گفت که دولت متبوعش در مورد اتهامهایی که نیروهای اپوزیسیون به دولت وارد میکنند، تحقیق خواهد کرد.
هیلاری کلینتون به هنگام ملاقات با همتای کانادایی خود لاورنس کانون گفت: «ما وضعیت را زیر نظر خواهیم گرفت و همانند دیگر کشورها منتظر خواهیم بود ببینیم مردم ایران چه تصمیمی گرفتهاند».
وزیر خارجهی آمریکا ابراز امیدواری کرد که نتایج انتخابات «منطبق با خواست و آرزوی واقعی» مردم ایران بوده باشد.
بیانیهی کاخ سفید
همزمان با اظهارات هیلاری کلینتون، کاخ سفید در واشنگتن نیز بیانیهای انتشار داد. در این بیانیه رئیس جمهوری آمریکا «بحثهای پرشور و هیجان» انتخاباتی را تحسین کرد که پیش از رأیگیری در میان جوانان ایرانی جریان داشته است. یک سخنگوی باراک اوباما گفت، دولت آمریکا کل روند برگزاری انتخابات و نیز «گزارشهایی دربارهی تخلفات» به هنگام رأیگیری و اعلام نتایج آرا را به دقت دنبال میکند.
لاورنس کانون وزیر خارجهی کانادا نیز نگرانی شدید دولت متبوعش را نسبت به تخلفات انتخاباتی در ایران و محدودیتها و فشارهای دولتی بر کاندیداهای اپوزیسیون اعلام داشت.
نگرانی اتحادیهاروپا
اتحادیه اروپا روز شنبه (۲۳ خرداد) نسبت به انتخابات ریاست جمهوری در ایران و موج خشونتها پس از اعلام پیروزی محمود احمدینژاد ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، کاندیدای اصلاحطلب میرحسین موسوی نتایج رسمی انتخابات را نپذیرفت و طی بیانیهای اعلام داشت این «بازی خطرناکی» است که به «استقرار استبداد» منجر خواهد شد.
نخستوزیر جمهوی چک، ریاست ادواری شورای اتحادیهی اروپا، ابراز امیدواری کرد، با انتخاب رئیس جمهوری در ایران، امکان گفتگو با ای کشور بر سر مناقشهی هستهای فراهم آید.
پیام برای این مطلب مسدود شده.