دلایل پشت پرده تسلیم محسن رضائی
دویچه وله: محسن رضائی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، شکایت خود را از شورای نگهبان پس گرفت. اما خبرهای متناقضی که در رسانهها منتشر شده، حکایت از درگیری ناتمام او با شورای نگهبان دارد.
محسن رضائی، اولین فرمانده عالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه سوم تیرماه با ارسال نامهای به شورای نگهبان، شکایتی را که علیه تقلبهای انتخاباتی تسلیم این شورا کرده بود پس گرفت. اما ساعاتی پس از آن، پایگاه اینترنتی تابناک که وابسته به رضائی است، به نقل از علی احمدی نماینده وی نوشت که علت پس گرفتن شکایت محسن رضائی، عدم همکاری شورای نگهبان بوده است.
محسن رضائی، در توجیه علت پس گرفتن شکایت خود اعلام کرده بود که به رغم جدی بودن خود در پیگیری شکایات مربوط به نحوه شمارش آراء، به دلیل آن که شرایط سیاسی و امنیتی کشور وارد مرحله حساسی شده، انصراف خود را از پیگیری این شکایات اعلام و دیگران را نیز به کنترل وضعیت فعلی ترغیب میکند. اما سایت تابناک به نقل از علی احمدی نوشت: «علت انصراف رضائی عدم همکاری شورای نگهبان و وزارت کشور در کلیه استانها و حوزههای انتخاباتی مورد توافق بوده است».
حقایق پشتپرده
احمدی به عنوان نماینده رسمی محسن رضائی برای پیگیری شکایتهای انتخاباتی، اظهارت مسئولان را در توجیه انصراف رضائی خلاف واقع خواند و گفت: «اگر آقایان اظهارات خلاف واقع را تکذیب نکنند و به چنین سخنانی ادامه دهند، مجبور خواهیم شد مکاتبات با شورای نگهبان و دلایل و مستنداتی را که منتهی به انصراف آقای رضائی از بازشماری آراء شده است، منتشر کنیم تا ملت شریف ایران در جریان وقایع پشت صحنه قرار گیرند».
روزنامه اعتماد ملی درباره حقایقی که احمدی بدون ذکر جزئیات به آن اشاره کرده است، نوشت: «رضائی چند روز پس از شرکت در نشست شورای نگهبان به منظور بررسی شکایات کاندیداها انصراف خود را از پیگیری اعلام کرد».
میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد دیگر ریاستجمهوری، از شرکت در نشستی که روزنامه اعتماد ملی به آن اشاره دارد، خودداری ورزیدند. آنها، اعلام کردند که شورای نگهبان با عملکردی که تاکنون داشته، ثابت کرده که نهاد صالح و بیطرفی برای رسیدگی به شکایات نیست. به این ترتیب، رضائی تنها نامزدی بود که در این نشست شرکت کرد. اعتماد ملی روز پنجشنبه چهارم تیر در این مورد نوشت: «رضائی در این نشست از شورای نگهبان خواست که صندوقهای مورد نظر وی بازشماری شوند. شورای نگهبان نیز این پیشنهاد را پذیرفت، اما هرگز به آن عمل نکرد».
برخوردهای مختلف رضائی
ضد و نقیضهای برخورد رضائی، در هفتههای پس از اعلام نتایج انتخابات، ابهامات زیادی را برانگیخته است. او، بلافاصله پس از اعلام پیروزی احمدینژاد، ضمن تبریک گفتن به وی، اعلام کرد که نتیجه انتخابات را میپذیرد و با دولت همکاری خواهد کرد. اما دو روز بعد، هنگامی که میلیونها نفر در اعتراض به تقلبهای انتخاباتی به خیابانها ریختند، با طرح شکایت به شورای نگهبان خواستار باز شماری آرای برخی از صندوقها شد. رضائی اما پس از آن که نیروهای انتظامی و امنیتی کنترل خیابانها را با سرکوب تظاهرکنندگان به دست گرفتند، شکایت خود را پس گرفت. رضائی در آخرین نامه خود به شورای نگهبان نوشت: «… از آنجا که عهدی با خدای خود بستهام تا همواره سربازی فداکار برای انقلاب اسلامی، رهبری و مردم باشم، بدین وسیله انصراف خود را از پیگیری شکایتهای مطرح شده اعلام میدارم».
شمارش صندوقها: آری یا نه؟
خبرگزاری مهر، روز پنجشنبه با پخش بخشی دیگر از توضیحات دکتر علی احمدی نماینده محسن رضائی نشان داد که اختلاف این نامزد انتخاباتی با شورای نگهبان هنوز حل نشده است. این خبرگزاری به نقل از علی احمدی گزارش داد: «رضائی بعد از ظهر سه شنبه دوم تیرماه در پایان مهلت قانونی برای رسیدگی به تخلفات، با توجه به شرایط موجود کشور، از پیگیری مطالبات خود بعد از مهلت قانونی انصراف داد. در آن زمان، شورای نگهبان هنوز درخواست تمدید مهلت ۵ روزه را مطرح نکرده بود».
در حالی که سخنگوی رضائی همهجا از عدم بازشماری صندوقهای مورد اعتراض وی میگوید، روز چهارشنبه ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «برخی از صندوقها با حضور نمایندگان محسن رضائی بازشماری شده و در آنها هیچ مغایرتی با آرای شمارش شده دیده نشده است». سخنگوی شورای نگهبان نیز، ضمن قدردانی از انصراف رضائی، اعلام کرد: « نتایج بازشماریهای صورت گرفته نشان از افزایش آرای رضائی ندارد و در یکی دو مورد حتی آرای وی در صندوقها کمتر هم بوده است».
اعتراض علی احمدی نماینده رضائی به همین ادعاها است. اما این که آیا رضائی با توجه به محتوای آخرین نامه خود اجازه انتشار نامهها و اسناد مربوط به “حقایق پشت پرده” را خواهد داد یا نه، روشن نیست.
JT /AH
پیام برای این مطلب مسدود شده.