بیانیه صدراعظم آلمان در آستانه نشست گروه ۸
دویچه وله: صدراعظم آلمان با ارائه بیانیهای استراتژی این کشور را در نشست آتی سران گروه ۸، ترسیم کرد. آنگلا مرکلدر روز پنچشنبه (۲ ژوئیه) در پارلمان این کشور به موضوعاتی نظیر بحران اقتصادی، مسایل اقلیمی، افغانستان وایران اشاره کرد.
در هفته آینده ( ۸ تا ۱۰ ژوئیه) نشست سران کشورهای گروه ۸ در ایتالیا برگزار خواهد شد. یکی از موضوعات محوری در نشست سران گروه ۸، برنامه اتمی ایران و تحولات اخیر در کشور خواهد بود. به نظر اغلب کشورهای غربی جمهوری اسلامی در تلاش برای دستیابی به فنآوری هستهای و کاربرد آن در زمینههای نظامی است. مسئله ایران، در صدر مسایل امنیتی و خارجی گروه ۸ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ایران در کانون گفتوگوهای سران هشت کشور
صدراعظم آلمان برغم تنشهای دیپلماتیک کنونی با تهران، بر ضرورت از سرگیری مذاکرات مستقیم پیرامون برنامه اتمی با ایران تاکید کرد.
به گفته آنگلا مرکل، «انتقاد به اعمال خشونتآمیز نیروهای دولتی علیه تظاهرکنندگان، نباید ما را از برنامه اتمی ایران غافل کند.» آنگلا مرکل بار دیگر از پیشنهاد بارک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر گفتوگوهای مستقیم با ایران حمایت کرد.
صدراعظم آلمان با اشاره به نشست گروه ۸ در ایتالیا به ضرورت اتخاذ خطمشی روشن و صریح در قبال نقض آزادی بیان و تظاهرات در جمهوری اسلامی پافشاری کرد.
رهبران جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه (۱ ژوئیه) با انتقاد از اتحادیه اروپا، هرگونه مذاکره بر سر برنامه اتمی را رد کردند. مقامات ایرانی، انتقاد اروپاییان از سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مردم را به عنوان مداخله ناموجه در امور داخلی خود قلمداد میکنند. به گفته مسئولان دولتی در ایران، در صورت عدم عذرخواهی رسمی اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی، مذاکره بر سر بر اتمی صورت نخواهد گرفت.
نیروهای اپوزیسیون در ایران، حکومت جمهوری اسلامی را متهم به تقلب در انتخابات ریاستجمهوری کرده و اعلام نمودند، که دولت برآمده از آن را به رسمیت نخواهند شناخت. این واقعیت ثبات جمهوری اسلامی را متزلزل کرده است. گروه ۸ به دلیل وضعیت حساس ژئوپلتیک ایران وقایع اخیر در کشور را به دقت دنبال میکند.
دفاع از ماموریت افغانستان
برغم افزایش درگیریهای نظامی در افغانستان، آنگلا مرکل بر ضرورت ادامه ماموریت نیروهای آلمان و ناتو در هندوکش تاکید کرد. به گفته مرکل گزینه معقولی به جای تلاشهای آلمان در افغانستان وجود ندارد. صدراعظم آلمان درباره حضور نیروهای نظامی این کشور در افغانستان گفت: «ما از انجام وظایف خود شانه خالی نخواهیم کرد.»
پارلمان آلمان در روز پنچشنبه (۲ ژوئیه) درباره استفاده از هواپیمای شناسایی آواکس در افغانستان تصمیم میگیرد. در این ماموریت بیش از ۳۰۰ نفر از نیروهای ارتش آلمان شرکت خواهند جست.
گذار از گروه ۸ به گروه ۲۰
به نظر مرکل بحران اخیرمالی در کشورهای صنعتی نشان داد، که نشستهای سالانه در چارچوب گروه ۸ کارآیی لازم برای حل مشکلات اقتصادی در جهان را ندارد. مرکل خواهان ارائه پیشنهادهایی در این زمینه در نشست سران گروه ۸ است. به نظر صدراعظم آلمان گفتوگو پیرامون اقتصاد جهانی باید با مشارکت کشورهای مهم در حال توسعه و در چارچوب جدید گروه ۲۰ صورت گیرد.
در زمینه مسایل اقلیمی نیز، صدراعظم آلمان خواهان کاهش گازهای آلاینده، به ویژه دیاکسید کربن شد. مرکل ضمن اشاره به رشد روندهای مثبت در آمریکا، شرکت کشورهای درحال توسعه برای حل مشکلات آبوهوایی را ضروری دانست.
SE/SA
پیام برای این مطلب مسدود شده.