03.07.2009

پرسش هایی درباره صندوق های رای در شیراز

وبلاگ نسب آنلاین:
مواجه شدن خبرنگاران روزنامه های محلی شیراز با چهار صندوق رای در کتابخانه مرکزی این شهر سبب شده است که پرسش هایی در این باره مطرح شود.

بهترین منبع رسمی برای پاسخگویی به این پرسش ها در شیراز،آقای «محمدرضا رضازاده»استاندار فارس است که در جریان بازدید از کتابخانه مرکزی شیراز و مواجه شدن خبرنگاران با صندوق های رای حضور داشته است.اما این منبع اکنون در دسترس من نیست.زیرا آقای نعمتی،رئیس روابط عمومی استانداری فارس روز چهارشنبه 10 تیر و ساعتی پس از انتشار خبر وجود چهار صندوق رای در کتابخانه مرکزی شیراز در وبلاگم،با من تماس گرفت و دو راه پیش رویم گذاشت.اول اینکه خبر را اصلاح یا تکذیب کنم و دوم اینکه با شکایت استانداری فارس باید به مقامات قضایی درباره خبری که منتشر کرده ام،پاسخگو باشم.او همان روز تاکید کرد که از این پس اجازه نخواهد داد که در برنامه های خبری حضور داشته باشم.از همین رو من الان قادر نیستم که با منابع دولتی در این باره گفت و گو کنم و نظر آن ها را درباره صندوق ها بپرسم.

من همان روز به آقای نعمتی نیز گفتم که من تنها یک خبر با رعایت اصول «بی طرفی و انصاف» نوشته ام و دلیلی هم برای تکذیب آن نمی بینم.

تکذیب نکردن خبر از سوی من،سبب شد که خبرگزاری دولتی ایرنا درباره ماجرای صندوق های رای،بعدازظهر چهارشنبه 10 تیر با «ابراهیم عزیزی»،فرماندار شیراز و آقای «علی اکبر صفی پور»، مدير مرکز اسناد و کتابخانه ملي فارس مصاحبه هایی انجام دهد.

آقای عزیزی در گفت و گو با ایرنا ، صندوق هاي راي موجود در مرکز اسناد و کتابخانه مرکزي شيراز را بی ارتباط با دهمين انتخابات رياست جمهوري دانست.

او دلیل وجود چهار صندوق رای را در کتابخانه مرکزی شیراز اینگونه اعلام کرد:« برابر دستورالعمل وزارت کشور پس از اعلام نتايج و گذشت مدت زماني مشخص و بعد از اينکه آرا ماخوذه امحا گرديد سه صندوق با محتويات خود و پلمپ شده ، به عنوان اسناد ملي به مرکز اسناد ملي منتقل مي شود.»

همچنین آقای صفی پور نیز به ایرنا گفت: «براساس مواد 77 و 88 آيين نامه اجرايي قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي و نيز تبصره هاي ذيل آن و ماده 62 آيين نامه اجرايي قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبري ، نمونه هايي از ‌صندوق هاي اخذ راي پس از انجام کليه مراحل اداري و قانوني به سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران جهت نگهداري دائمي منتقل مي شود.»

مدير مرکز اسناد و کتابخانه ملي فارس می گوید که صندوق هاي نگهداري شده در مرکز اسناد شيراز مربوط به سومين دوره شوراي اسلامي شهر و روستا ، چهارمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبري و هشتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي بوده است . در همین حال آقای «غلامعباس زارعی»، مدیر کل سیاسی استانداری فارس نیز به خبرگزاری مهر گفت:« این صندوقها مربوط به انتخابات دوره های قبل و مجلس بوده که پس از شمارش آرا و امحای آن بر اساس هماهنگی و توافقات صورت گرفته در اختیار مرکز اسناد در شیراز قرار گرفت.»

و اما پرسش ها؛

یکم – مسئولان وزارت کشور در هر دوره ای اعلام می کردند که تعرفه های رای پس از تایید نتایج انتخابات توسط شورای نگهبان،امحا(نابود) می شوند.هیچ گاه هم برای این قاعده همیشگی،استثنایی اعلام نکرده بودند.حال وجود چهار صندوق رای با محتویات برگه های رای بر این پرسش دامن می زند که چرا چهار صندوق رای با برگه های رای باید در مرکز اسناد ملی در شیراز باشند؟

دوم – اگر بپذیریم که این چهار صندوق جزو اسناد ملی محسوب می شوند چرا اینگونه و هر یک در گوشه ای رها شده اند.آیا نحوه نگهداری «اسناد ملی»اینگونه است؟

سوم- آقای عزیزی،فرماندار شیراز در مصاحبه خود با خبرگزاری ایرنا تاکید کرده که بنا بر قوانین موجود،برگه های رای نابود می شوند اما در عین حال می گوید که «سه صندوق» با محتویات خود به عنوان اسناد ملی باقی می ماند.حال پرسش این است که اگر برگه های رای نابود می شوند پس چگونه است که صندوق هایی نیز وجود دارند که برگه های رای داخل آن ها نابود نمی شود؟

چهارم- آقای عزیزی در جایی دیگر از مصاحبه خود می گوید که صندوق های موجود در اسناد ملی شیراز متعلق به انتخابات«خبرگان،شوراها و مجلس»بوده است.ایشان تاکید می کند که«سه صندوق»به عنوان سند باقی می ماند.پس قاعدتا با حساب سه دوره انتخابات اعلام شده،9 صندوق باید در مرکز اسناد ملی شیراز وجود داشته باشد.این در حالی است که خبرنگاران تنها چهار صندوق را مشاهده کرده اند و مقامات دولتی هم وجود تنها چهار صندوق را تایید کرده اند.

آقای عزیزی،به جای آنکه در مصاحبه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا،انتشار خبر را «جوسازی» بنامد؛ بهتر است به این پرسش های جدی،پاسخ های قانع کننده ای بدهد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates