ماجرای زیردریایی اسرائیل در دریای سرخ برای تدارک حمله به ایران
دویچه وله: فرانکفورتر آلگماینه: یک زیردریایی اسرائیلی که گویا حامل سلاح اتمی بوده، از دریای سرخ بازگشته است. این زیردریایی تا بندر اسرائیلی ایلات پیش رفته و بدون مخفیکاری از کانال سوئز گذشته است؛ پیشروی آن به سوی ایران بوده است.
مقالهای با عنوان «دیپلماسی در برابر ایران به سبک جو بایدن» در روزنامهی “زوددویچه” (Süddeutsche Zeitung) در روز سهشنبه، ۷ ژوئیه، اینگونه آغاز میشود:
«سردرگمی، آنچنان بزرگ بود که کاخ سفید ناچار شد در شامگاه یکشنبه موضعگیری کند. تامی ویتور، سخنگوی جو بایدن اعلام کرد که «معاون رئیس جمهور درگیر یک بحث فرضی نبوده و با صراحت گفته است که سیاست ما تغییر نکرده است.» هدف از این موضعگیری، رد برداشتهایی از گفتههای جو بایدن در تلویزیون ABC در مورد ایران بود که مضمونشان این بود که گویا سیاست آمریکا در برابر ایران تغییر کرده، حال به اسرائیل حق داده میشود به تأسیسات اتمی ایران حمله برد و ایالات متحدهی آمریکا نمیتواند جلوی یک حملهی نظامی را بگیرد.»
“زوددویچه تسایتونگ” این موضوع را که جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا، حرفی در بارهی ایران میزند و سپس کار به تکذیب میکشد، به این برمیگرداند که در واشنگتن، در مورد سیاستی که بایستی در برابر تهران پیش برد، اختلاف نظر وجود دارد. به نظر نویسندهی “زوددویچه تسایتونگ”، جو بایدن حرفی زده است که اوباما بدان باور دارد اما آگاهانه به زبان نمیآورد.
تدارک اسرائیل برای حمله
رسانهها به گفتههای جو بایدن و پیامد آن که تکذیب تغییر مشی در قبال ایران بود، توجه ویژهای نشان دادهاند. بسیاری از مفسران قضیه را همچون مفسر “زوددویچه تسایتونگ” دیدهاند. اکنون نظر عمومی این است که اسرائیل از طرح حمله به تأسیسات اتمی ایران دست نشسته و در واشنگتن دیگر با آن همچون آغاز روی کار آمدن اوباما برخورد منفی نمیکنند.
“زوددویچه تسایتونگ” از قول رونن برگمن (Ronen Bergman)، یک کارشناس امنیتی در اسرائیل نوشته است که اسرائیل همچنان در حال تدارک حمله به ایران است و اخیرا با موافقت مصر یک زیردریایی توانا برای شلیک موشک دارای کلاهک اتمی را در دریای سرخ مستقر کرده است. این کارشناس میگوید اگر اروپا حس کند که اسرائیل مصمم به حمله است، آنگاه فشارهایش بر دولت ایران در نزاع بر سر فعالیتهای اتمی آن بیشتر میشود.
به نظر همین کارشناس، سازمانهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل بر این نظرند که حمله به تأسیسات اتمی ایران، فقط به میزان دو تا چهار سال در برنامههای اتمی جمهوری اسلامی وقفه ایجاد میکند و این پیشبینی نیز وجود دارد که حکومت ایران به کمک حزبالله و حماس حمله را تلافی خواهد کرد.
ماجرای زیردریایی اسرائیل
روزنامهی “فرانکفورتر آلگماینه” هم به قضیهی بایدن پرداخته، در مقالهای در شمارهی دیروز خود با عنوان «بایدن: ما نمیتوانیم اسرائیل را از حمله به ایران بازداریم.»
در این مقاله نیز قضیهی زیردریایی اسرائیلی در دریای سرخ ذکر شده است. در آن آمده: «در روز دوشنبه (۶ ژوئیه) یک زیردریایی اسرائیلی که گویا حامل سلاح اتمی بوده، از دریای سرخ بازگشته است. این زیردریایی فقط تا بندر اسرائیلی ایلات پیش رفته اما از کانال سوئز گذشته، بیآنکه مخفیکاری کند؛ پیشروی آن به سوی ایران بوده است.»
درادامهی این مقاله با اتکا به دادههای روزنامهی اسرائیلی “جروزالم پست” آمده است که در ماه آینده هواپیماهای جنگندهی اسرائیلی در یک رزمایش مشترک با یک کشور اروپایی عضو ناتو و نیز در سه تمرین نظامی در آمریکا شرکت خواهند کرد. هدف از تمرینها آمادهکردن خلبانان برای پروازهای طولانی است.
افشای اتفاقی اسرار نظامی؟
به نظر نمیرسد که افشای مجموعهای از اطلاعات دربارهی تدارکات نظامی اسرائیل در رسانهها اتفاقی باشد. همانگونه که “زوددویچه تسایتونگ” از قول کارشناس اسرائیلی نوشته، اسرائیل بر این گمان است که اروپاییان بر ایران فشار بیشتری وارد میکنند، اگر اسرائیل را برای مقابله با ایران جدی و مصمم ببینند.
طرح الف: مذاکره با ایران برای شفافسازی برنامهی اتمی آن.
طرح ب: حمله به تأسیسات اتمی ایران.
“فرانکفورتر آلگماینه” مینویسد، اسرائیل خواهان آن است که به “طرح ب” نیز همزمان با پیشبرد “طرح الف” فکر شود. اسرائیل تصور میکند که “ب” به “الف” نیرو و مضمون میدهد.
به احتمال بسیار درز دادن برخی اطلاعات نظامی از طرف اسرائیل برای نشان دادن جدیت این کشور برای پیگیری “طرح ب” است. ممکن است گفتههای بایدن، برداشت “اشتباه” از حرفهای او و سرانجام تکذیب موضوع تغییر سیاست در قبال ایران و همزمان با آنها گشت زیردریایی اسرائیل در دریای سرخ با اطلاع مصریها، همه به بازی ورقهای “الف” و “ب” ربط داشته باشند.
RN/KG
پیام برای این مطلب مسدود شده.