اعتصاب غذای اکبر گنجی و حمایتهای دیگر بین المللی از مردم ایران
خواندنیها: اکبر گنجی در اعتصاب غذا در تهران به دعوت اکبر گنجی از امروز چهارشنبه ۳۱ تیر تا ۲ مرداد ماه (۲۲ تا ۲۴ جولای)، ایرانیان مقیم آمریکا، همراه با شهروندان آمریکایی در مقابل مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به اعتصاب غذا دست خواهند زد. پس از آن، روز شنبه سوم مرداد، در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، تظاهرات و برنامه های گوناگونی برای اعتراض به دولت جمهوری اسلامی و همبستگی با ملت ایران برگزار خواهد شد.
اعتصاب غذا برای اعتراض به جموری اسلامی
در فراخوان مشترک اکبر گنجی و 26 شخصیت شاخص دیگر از جمله آمده است “…به مدّت سه روز از ۳۱ تیر تا ۲ مرداد ماه (۲۲ تا ۲۴ جولای) در برابر مقر سازمان ملل متحد در نیویورک دست به اعتصاب غذا خواهیم زد تا صدای مظلومیت مردم شریف ایران زمین را به گوش جهانیان برسانیم….”.این بیانیه همچنین خواستار دیدار نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد با بازداشت شدگان و آزادی فوری آنها شده است .
پس از انتشار این بیانیه، موجی از اعلام حمایت شخصیتهای فرهنگی و هنری در سراسر جهان به راه افتاده است . در کنار آن ، شخصیتهای متعدد سیاسی و فرهنگی از اروپا و برخی کشورهای دیگر مثل مکزیک و کانادا به این جنبش پیوسته اند.
در میان حامیان و پشتیبانان، اسامی برخی هنرمندان و اندیشمندانی دیده می شود که دامنۀ تبلیغی این حرکت را بسیار گسترده می کند. اسامی رابرت ردفورد و شان پن بازیگر وفیلمساز ، نوآم چامسکی معترض همیشگی آمریکایی، و در میان هنرمندان ایرانی نام های کسانی چون گوگوش یا ابی، توجه بسیاری از مردم دور از سیاست را جلب می کند.
شهره آغداشلو بازیگر، فرامرز اصلانی خواننده و آهنگساز و شهیار قنبری شاعر و ترانه سرا، هر یک در نامه ای جداگانه اعلام کرده اند که در یکی از سه روز تعیین شده در کنار اعتصاب کنندگان حضور خواهند یافت. آنها از همۀ ایرانیان نیز دعوت به پیوستن به این جنبش کرده اند. به عنوان مثال گوگوش اعلام کرده که در روز نخست اعتصاب غذا، یعنی چهارشنبه، و ابی در سومین روز آن حضور خواهد یافت. رابرت ردفورد نیز دختر خود را به عنوان نماینده به این جمع خواهد فرستاد.
در میان امضا کنندگان و حمایت کنندگان اصلی بیانیۀ نخستین نیز وجود اسامی شخصیت هایی از محافل یا گرایش های مختلف، در کنار نام اکبر گنجی، جلب توجه می کند. به عنوان مثال، اسامی عبدالعلی بازرگان، فاطمه حقیقت جو، منصور فرهنگ، احمد کریمی حکاک، مهرانگیز کار، حمید دباشی، و سپس دانشگاهیان و پژوهشگران درجه اولی چون ژانت آفاری و یرواند آبراهامیان در کنار اسامی شخصیت هایی از افق های مختلف چونعبدالکریم سروش، علی کشتگر، محسن مخملباف یا شهرنوش پارسی پور قرار گرفته است.
در میان نامه های متعدد پشتیبانی، بیانیۀ گروهی از روشنفکران آمریکایی به چشممی خورد .در این بیانیه بعد از یادآوری بیش از هشتاد روز اعتصاب غذای اکبر گنجی در چهار سال قبل و توصیف آن به عنوان لحظۀ تعیین کنندۀ مقاومت در برابر سرکوب، به حمایت از”جنبش سبز دموکراتیک ایران” می پردازد و هم صدا با اکبر گنجی، از همۀ شهروندان آمریکایی و ایرانی می خواهد که در این حرکت اعتراضی شرکت کنند.
امضا کنندگان این بیانیه اکثراً اساتید معتبرعلوم سیاسی، فلسفه و حقوق در دانشگاه های بزرگ آمریکا هستند. دانشگاه های میشیگان، شیکاگو، هاروارد و استانفورد در این میان مکان ممتازی دارند. به ویژه حدود ده تن از استادان بنام استانفورد بیانیه را امضا کرده اند. احتمال دارد که شرکت فعال اهل استانفورد، به دلیل حضور عباس میلانی در این دانشگاه باشد که خود نیز بیانیه را تحت عنوان رییس گروه ایرانشناسی استانفورد امضا کرده است.
پس از سه روز اعتصاب غذای نیویورک، روز سوم مرداد ماه بوسیله جمعی از گروه ها و سازمان های مدافع حقوق بشر در ایران و خارج، روز جهانی اقدام برای حقوق بشر در ایران نامیده شده است.
حامیان روز جهانی اقدام برای حقوق بشر عبارتند از شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، دیدبان حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و ابتکار زنان برنده جایزه صلح.
در این روز تظاهراتی در برابر دفاتر نمایندگی های جمهوری اسلامی در دست کم ۵۰ شهر جهان برگزار خواهد شد
همراه با شیرین عبادی، اسامی برندگان جایزۀ نوبل صلح، دزموند توتو برنده جايزۀ سال ۱۹۸۴، مايريد مگوآير برنده جايزۀ سال ۱۹۷۶و جودی ويليامز برنده جايزۀ سال ۱۹۹۷ در میان نام های حمایت کنندگان دیده می شود.
علاوه بر این، خانم سیمین بهبهانی، اسماعیل خویی و داریوش اقبالی به این حرکت پیوسته اند.
شون پن، بازیگر پرآوازۀ آمریکائی نیز در مقاله ای که مشترکا با خانم راس میراکرمی، از آمریکائیان ایرانی تبار، و ریس ارلیچ، یک روزنامه نگار آمریکائی، نوشته است ضمن پشتیبانی از جنبش اعتراضی مردم ایران و مخالفت با هرگونه مداخلۀ آمریکا در امور ایران اعلام کرده است که از حرکت ایرانیان در روز بیست و پنجم ژوئیه (روز جهانی اقدام برای حقوق بشر در ایران) پشتیبانی و در آن مشارکت خواهد کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.