04.08.2009

تحریم بنزین علیه ایران قوت می‌گیرد

دویچه وله: در صورتی که جمهوری اسلامی از پیشنهاد مذاکره‌ غرب بر سر برنامه‌ اتمی سر باز زند، دولت آمریکا می‌خواهد تحریم‌ها را به صادرات بنزین و فرآورده‌های نفتی علیه ایران گسترش دهد. وزارت نفت در تدارک مقابله با تحریم بنزین است.

بر اساس یک گزارش روزنامه‌ی “نیویورک تایمز”، کاخ سفید هم‌اکنون در حال رایزنی با هم‌پیمانان اروپایی و اعضای کنگره‌ی آمریکا، پیرامون امکان اجرای تحریم‌های شدیدتر علیه ایران است. از جمله این اقدامات باید از تحریم صادرات بنزین و فرآورده‌های نفتی به این کشور نام برد.

کشورهای صنعتی غربی در نشست گروه ۸ در “لاکویلا”ی ایتالیا که در ماه ژوئیه برگزار شد، تا ماه سپتامبر به ایران مهلت دادند، در مورد دور جدید گفت‌وگوها درباره‌ی مناقشه‌ی اتمی واکنش نشان دهد.

در گزارش “نیویورک تایمز” آمده که اوباما می‌تواند در مجلس سنای این کشور روی رأی ۷۱ نفر از ۱۰۰ نماینده حساب کند. ولی تشدید تحریم‌ها در شورای امنیت سازمان ملل، به نظر مساعد روسیه و چین بازمی‌گردد.

تأثیر تحریم بنزین بر بازار نفت
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این زمینه رایزنی‌هایی میان آمریکا و اسرائیل صورت گرفته است. اسرائیل در مذاکره با کشورهای غربی تأکید دارد که به هر وسیله‌ی ممکن باید مانع از شکل‌گیری قدرت نظامی اتمی ایران در منطقه شد. اسرائیل حتا خواستار ایراد یک ضربه‌ی پیشگیرانه‌ی نظامی به تأسیسات اتمی ایران است.

یک کارمند دولت اسرائیل که نمی‌خواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت که ممنوعیت صادرات بنزین به ایران، موضوعی بوده که مدت‌هاست اسرائیل و هم‌پیمانانش بر روی آن بحث می‌کنند، ولی سیاستگزاران واشنگتن نگران آن هستند که واکنش ایران می‌تواند پیامدهایی بر بازار جهانی نفت داشته باشد.

تهران تهدید کرده است که در صورت تحریم ورود بنزین به این کشور، متقابلا صادرات بنزین به کشورهای غربی را قطع خواهد کرد. از سوی دیگر جمهوری اسلامی تهدید کرده که تنگه‌ی هرمز را خواهد بست. از این آبراهه روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت می‌گذرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روز دوشنبه (۳ اوت / ۱۲ مرداد) نه کاخ سفید و نه وزارت خارجه‌ی آمریکا نمی‌خواستند در این باره نظر بدهند که ممنوعیت صادرات بنزین به ایران، موضوع رایزنی‌ها با اسرائیل و هم‌پیمانان اروپایی بوده است.

وزیر خارجه‌ی آمریکا در این زمینه گفت که «در رابطه با اقدماتی که جامعه‌ی بین‌الملل احتمالا (علیه ایران) تصمیم خواهد گرفت، توضیحی نداریم بدهیم».

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، افزود که دولت ایالات متحده در حال حاضر نمی‌تواند در مورد گام‌های ویژه‌توضیح دهد. وی گفت: «ولی من بارها گفته‌ام، در صورت فقدان یک پاسخ مثبت از سوی دولت ایران، آن‌گاه جامعه‌ی بین‌الملل در مورد گام‌های بعدی در زمینه‌ی تحریم‌های معینی به مشورت خواهد نشست». باراک اوباما سال گذشته به هنگام کارزار انتخاباتی خود گفته بود که اگر ضروری باشد، تحریم بنزین علیه ایران را اجرا خواهد کرد.

رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید، گفت که آمریکا در ماه سپتامبر با هم‌پیمانان خود در این زمینه مشورت خواهد کرد. وی نخواست با اظهارات بیشتر به گمانه‌زنی‌ها دامن بزند.

یک دیپلمات متعلق به گروه ۵+۱ به خبرگزاری رویترز گفت که «چین و روسیه برای کشورهای غربی روشن ساخته‌اند که با تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران مخالف هستند».

طرح ۴۸ ساعته ایران برای خودکفایی بنزین

از هم‌اکنون جمهوری اسلامی خود را برای مقابله با تحریم‌های احتمالی در حوزه فرآورده‌های نفتی، به‌ویژه بنزین آماده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آفتاب، در پی موافقت سنای آمریکا نسبت به تحریم‌شرکت‌های تامین کننده بنزین ایران، برخی از این شرکت‌ها پیش از تاریخ الزام‌آور شدن این قانون، اقدام به توقف صادرات بنزین به ایران کرده‌‌اند.

چین در صدد ساخت پالایشگاه نفت در ایرانمقامات ایران گمان می‌برند که در پی بی‌پاسخ‌ماندن پیشنهادات غرب در مورد مناقشه‌ی اتمی، تحریم بنزین و فرآورده‌های نفتی، جنبه‌ی بین‌المللی به خود خواهد گرفت. بدین منظور وزارت نفت روز دوشنبه (۳ اوت / ۱۲ مرداد) اعلام کرد که فاز اول طرح خودکفایی از واردات بنزین در ظرف مدت ۴۸ ساعت، برای آمادگی در برابر شرایط اضطراری، در مجتمع‌های پتروشیمی آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سال گذشته برای نخستین بار طرح خودکفایی ۴۸ ساعته از واردات بنزین از سوی غلامحسین نوذری وزیر نفت مطرح شد.

سرمایه‌گذاری چین برای ساخت پالایشگاه در ایران

به گزارش خبرگزاری آفتاب، مقامات چینی روز دوشنبه اعلام کردند که ایران قصد دارد به منظور کاهش واردات خود در زمینه بنزین، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی جهت ساخت و توسعه پالایشگاه‌ها استفاده کند. بدین منظور چندین مقام ارشد ایرانی در حوزه نفت، هفته گذشته در پکن اطلاعاتی در همین رابطه به برخی شرکت‌های چینی ارائه کرده‌اند.

هرچند که ایران پنجمین صادرکننده‌ی بزرگ نفت خام در دنیاست، ولی این کشور ظرفیت‌های لازم برای پالایش مواد نفتی به مقدار مورد نیاز را در اختیار ندارد.

کشور چین دومین مصرف کننده‌ی بزرگ نفت دنیاست. شرکت‌های چینی از چندی پیش در زمینه نفت و اکتشاف گاز، در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates