آفتابه دزد را اعدام میکنند تا دزد واقعی در امان باشد
خُسن آقا: تیتر خبر را من تغییر دادم تا واقعیتها عریان تر شوند.
ایسنا: اين گزارش با هدف نشان دادن آنچه كه در لابهلاي حوادث اخير رخ داده و پاسخ آنها احتمالا از اذهان جستوجوگر مخاطبان پنهان مانده است، توسط گروه «حوادث» ايسنا نگاشته شده و تنها به بررسي سير وقوع حوادث و گاهي نيز زدن تلنگري به اذهان خوانندگان ميپردازد.
اشكها و لبخندها براي «شهرام ج»
چهرهاش با آن لبخندهاي معنيدار در همه اذهان جا افتاده بود و خوشمزگيهايش همه را به ياد رابين هود مرحوم ميانداخت. اما هرچه باشد رابين هود هم در برابر قانون يك مجرم بود.
فرار تاريخي مفسد اقتصادي معروف به «شهرام ج» كه به بدبيني رسانهها و اذهان عمومي به سيستم قضايي منجر شده بود تنها 27 روز دوام آورد و به گفته وزير اطلاعات، اين مجرم اقتصادي در بامداد روز يكشنبه 27 اسفند ماه با صداي سربازان امام زمان (عج) از خواب بيدار شد.
هرچند خبرهاي منتشره بيانگر آن بود كه جزايري پيش از اين در تاريخ 19 اسفند ماه به راحتي توانسته بود پس از شناسايي شدن در يكي از هتلهاي دبي به دليل عدم حضور پليس اينترپل ايران، با آژانس از هتل خارج شده و با تماسي با پليس امارات به بهانه ايجاد مزاحمت، دست همه را در حنا گذاشته بود؛ اما به هر حال اژهاي در مواجهه با رسانهها از اعلام نام روستاي كمجمعيت و حتي كشور حاشيه خليج فارس محل دستگيري «شهرام جزايري» خودداري كرد و به اين ترتيب باز هم نقطه تاريك ديگري از اين مفسد اقتصادي در اذهان عموم باقي ماند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، هرچند دستگيري اين متهم، عكسالعملهاي متفاوتي را در جامعه دربرداشت، اما مسلما شايد لبخند شادي را به لبان جمعي از بركنار شدهها از جمله الياس محمودي،رييس بركنار شده مجتمع اقتصادي، كمال زارعي، رييس زندان اوين، وحيد كربلايي آقا ملكي، قاضي پرونده شهرام جزايري و حسينزاده، قاضي بررسي اموال جزايري، بخاطر دستگيري عامل بركناريشان، آورده باشد.
يكي از ويژگيهاي بارز اين متهم اقتصادي، بهرهگيري از شرايطي بود كه پيش از فرارش با مرخصيهاي طويل مدت و آزاديهاي قابل توجه و بعد از آن با برداشت مبلغ 5/1 ميليارد تومان از حسابهاي مسدود شده مالي خود، به رخ كشيد و باز هم تنها اين پرسش كه چگونه اين اتفاقات رخ ميدهد؟ هرچند وزير اطلاعات تاكيد كرد كه خوشبختانه همه عوامل دستاندركار كه در برداشت پول از بانك به جزايري كمك كرده بودند، شناسايي شدند و قول تحويل آنها به دستگاه قضايي داده شده است.
بگذريم كه به واسطه فعاليتهاي ظاهرا اقتصادي اين مرد، آنها كه به رؤياي اشتغال خود دست يافته بودند، براي از دست دادن رؤياهايشان، غمزده شدند. به هر روي هيچ چيز ديدنيتر از اشكهاي تاريخي «شهرام ج» مرد لبخندهاي طعنهآميز نبود…!
ميكروبزدايي در ناجا با اجراي حكم اعدام براي فساد مالي دو تن از پرسنل!
فرماندار ناجا در مصاحبهاي طي 13 فروردين ماه در خصوص تاثير پرقاطعيتتر نيروي انتظامي در برخورد با فساد مالي پرسنل اين نيرو، از اعدام دو پليس نيروي انتظامي خراسان رضوي، به دليل ارتكاب همين جرم خبر داد.
سردار احمديمقدم به دنبال اين اظهارات پربازتاب، گفته است اعدام اين نيروها از نشانههاي جديت در برخورد با اين معضل در پليس است، چرا كه سازمان نيروي انتظامي هميشه در معرض ويروس و ميكروب است از اين رو اگر ناچار شويم، جراحي كرده و با اين مسايل برخورد ميكنيم.
اما پيگيريهاي نويسنده در لابهلاي حوادث براي بدست آوردن اطلاعاتي درباره جزييات فساد مالي اين نيروها و رده پليسي آنها از مقامات نيروهاي انتظامي خراسان رضوي بينتيجه ماند و هيچ اطلاعاتي بدست نيامد.
سرهنگ شهسوارپور، مسوول مركز اطلاعرساني نيروي انتظامي خراسان رضوي با بيان اين كه نميتوانيم بيش از آنچه فرمانده ناجا در اين باره گفته است، اظهار نظر كنيم، از دادن هرگونه اطلاعاتي خودداري كرد.
اين در حاليست كه سرهنگ احمدي، دبير شوراي اطلاعرساني ناجا نيز با اعلام اينكه پرسشها باشد براي جلسهي روز شنبه، سردار ذوالفقاري جانشين فرمانده نيروي انتظامي، از هرگونه اظهارنظري در اين باره طفره رفت.
بدين ترتيب پرسشهايي درباره چگونگي ارتكاب اين جرم توسط دو مامور ناجا و اجراي مجازات اعدام براي آنها تا كنون بيپاسخ مانده است.
ظاهرا ممنوع است؛ لطفا براي يادگاري مين برنداريد…
يكي از حوادث تلخ پايان سال 85 ، كشته شدن 3 دانشجو و زخمي شدن 11 تن از زائران دانشجوي راهيان نور در چزابه بود.
در اين حادثه كه ساعت 15 ظهر روز چهارشنبه 23 اسفند ماه به دنبال انفجار يك مين ضد خودرو قرار گرفته در يك دستگاه وانت واقع در حسينيه يادمان چزابه كه دانشجويان مشهد در آن مشغول صرف ناهار بودند، رخ داد، 3 دانشجوي پسر دانشگاه شهيد باهنر كرمان از جمله حملكننده مين كشته و 11 تن ديگر از جمله 6 دختر با پرتاب تركش مجروح شدند.
سرهنگ تشكري، مسؤول روابط عمومي ناحيه مقاومت بسيج سپاه خراسان رضوي درباره چگونگي وقوع اين حادثه گفته است شخص حامل مين كه از دانشجويان دانشگاه شهيد باهنر كرمان بوده است، بدون اجازه و بيتوجه به علايم هشدار دهنده وارد منطقه ممنوعه شده و عليرغم تابلوهاي هشدار دهنده مين را دروانت گذاشته كه در نتيجه حمل آن، اين حادثه رخ داده است.
اين درحاليست كه سرهنگ احراري، دبير ستاد كاروان راهيان نور استان خراسان رضوي نيز تاكيد كرده است: خودروي منفجر شده اصلا مربوط به كاروان راهيان نور خراسان رضوي نبوده است.
حال اين پرسش مطرح است كه اصولا چرا بايد زائران كاروان راهيان نور كه از قشرهاي مختلف و در سنين متفاوت هستند به مناطقي بروند كه بنا به گفته خود مسولان هنوز آلوده به مين است و پاكسازي نشده است؟
از سوي ديگر آنچه در جريان وقوع اين حادثه تلخ شاهد آن بودهايم عدم نظارت دقيق به مناطق ممنوعه بوده كه طي آن يك دانشجو به راحتي ميتواند امكان انتقال يك مين ضد خودرو را به محل اسكان زائران پيدا كند.
اين درحاليست كه مسئولان مربوطه مدعي هستند منطقه آلوده، به تابلوهاي ممنوعه تجهيز شده بود. اما آيا اگر به هر عنواني به غير از حضور فيزيكي فرد، مثلا به دنبال پرتاب يك شي به روي مينهاي خنثي نشده باز هم اتفاقي ناگوار ميافتاد، آيا توجيه اين افراد در بابت حفظ امنيت زائران با نصب تابلوهاي هشدار دهنده قابل قبول بود؟ مسلما اين دسته از مسؤولان ميبايست دلايل توجيهپذيرتري براي بازديد از مناطق كه هنوز آلوده به مينهاي خطرناك است داشته باشند.
اين سؤالي است كه اميدواريم مسؤولان با پاسخ به آن مسئوليت مرگ دلخراش 3 دانشجو را پاسخگو باشند و تنها به گفتن اين كه « پيش ميآيد يكي كنجكاوي و بياحتياطي كند» اكتفا نكنند…
پليس ضعيفي كه گروگانهاي ايراني را 13 روز نزد خود نگه داشت!
به گزارش ايسنا هشت اسفندماه 85 بعد از كميني كه در منطقه دشت رينگدان چابهار، عليه يك واحد گشت پليس صورت گرفت، يك سرباز وظيفه به همراه يك تن از پرسنل ناجا به شهادت رسيده و سه سرباز وظيفه نيروي انتظامي و يك استوار، از سوي اشرار به دلايلي كه گفته نشد، به گروگان گرفته شدند و بنابر اطلاعات بدست آمده پليس اعلام كرد: گروگانها به پاكستان انتقال داده شدند. سرانجام بنا به گزارش منتشر شده وزارت اطلاعات، سرابازان گروگان گرفته شده با تلاش مستمر سربازان گمنام امام زمان (عج) پس از 28 روز در ششم فروردينماه آزاد و در مرز ميرجاوه تحويل مرزباني ناجا شدند.
براساس اين گزارش، در اين حال موضوع مهم ديگر كه بي پاسخ ماند اين بود كه پليس پاكستان به چه دليل سربازان ايراني را نزديك به 13 روز در واقع به طور گروگان در اين كشور نگه داشت؟
بنا بر اعلام مسؤولان نيروي انتظامي، گروگانگيرها 23 اسفندماه 85، سه سرباز ايراني را در حالي تحويل پليس پاكستان دادند كه پليس ايران پس از رايزني با گروگانگيرها براي تحويل گروگانها، با اين دليل كه گروگانها در پاكستان هستند و بايد به طور رسمي از طريق پليس پاكستان تحويل شوند، از گرفتن آنها خودداري كرد؛ اما پاكستان، گروگانها را از آن تاريخ تا عصر ششم فروردينماه 86، نزد خود نگه داشت.
پرسشي كه سردار حسين ذوالفقاري در نشست خبري هفتم فروردين ماه پاسخ قانع كنندهاي به آن نداد و تنها گفت: شايد پليس پاكستان ميخواسته اعلام كند كه در جريان يك عمليات انتظامي گروگانها را آزاد كرده است!
وي در عين حال اظهار كرد: ما با پاكستان در «تعامل» هستيم و نميخواهيم در روابطمان خدشهاي وارد شود.
سردار ذوالفقاري در اين نشست خبري كه يك روز پس از اعلام اطلاعيه وزارت اطلاعات مبني بر اينكه سربازان گمنام امام زمان(ع) گروگانها را آزاد كردهاند اعلام كرد : عوامل پايگاه عملياتي و انتظامي «فتح» با همكاري اداره كل اطلاعات سيستان و بلوچستان و ديگر مسوولان سياسي، از طريق رايزني با گروگانگيران، گروگانها را تحويل گرفتهاند؛ اين در حالي بود كه يك مقام آگاه در پليس پاكستان به خبرگزاري فرانسه اعلام كرده بود كه ما گروگانها را آزاد كردهايم.
درحاليكه مسؤولان نيروي انتظامي كشورمان همواره از پليس كشورهاي همسايه از جمله پاكستان به عنوان پليسي ضعيف ياد ميكنند، بايد پرسيد چرا همين پليس ضعيف سه سرباز ايراني را 13 روز بدون هيچ دليلي نزد خود نگه داشتند؟!
در اين حال تمام اين وقايع در حالي رخ داد كه سردار ذوالفقاري 24 اسفند ماه يعني يك روز پس از زماني كه بنا بر اعلام مسئولان در فروردين ماه، گروگانها تحويل پليس پاكستان شده بودند، اعلام كرد: اطلاعاتي داريم كه بر اساس آنها چهار گروگان ايراني زنده بوده و در دست گروگانگيرها هستند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.