اعلام شکلگیری تشکیلات “راه سبز امید” از سوی موسوی
دویچه وله: میرحسین موسوی مختصات تشکیلات سیاسی مورد نظر خود را اعلام کرد. این تشکیلات “راه سبز امید” نام دارد. رنگ سبز نماد آن، اجرای کامل قانون اساسی شعار آن و شبکههای اجتماعی خودجوش و خودمختار بدنهی آن هستند.
میرحسین موسوی در دیدار با اعضای “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” خصوصیات جبههی سیاسی مورد نظر خود را که پیشتر وعده داده بود، اعلام کرد. این دیدار روز پنجشنبهی گذشته (۲۲ مرداد) برگزار شده اما گزارش آن ظهر روز شنبه ۲۴ مرداد انتشار یافت.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، موسوی تشکیلات جدید خود را “راه سبز امید” نامید که به گفتهی وی، «رنگ سبز نماد این راه و مطالبه اجرای بدون تنازل قانون اساسی شعار آن است و شبکههای اجتماعی خودجوش و خودمختار بیشمار و گسترده در سطح جامعه، بدنه این جنبش هستند.»
میرحسین موسوی در جریان اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران اعلام کرده بود که برای ادامهی فعالیت خود جبهه سیاسی جدیدی را تشکیل خواهد داد. این خبر با واکنش مثبت بسیاری از فعالین سیاسی مواجه شد. هفتهی گذشته نیز منابع نزدیک به میرحسین موسوی خبر دادند که بیانیهی شکلگیری این جبهه بزودی منتشر میشود.
میرحسین موسوی در سخنرانی خود در جمع اعضای انجمن اسلامی جامعهی پزشکان تنها اشارهی کوتاهی به شبکهی “راه سبز امید” کرد و بنظر میرسد بیانیهی اصلی اعلام شکلگیری چنین شبکهای روزهای آینده منتشر خواهد شد.
موسوی در تشریح تشکیلات مورد نظر خود گفت، در حقیقت “راه سبز امید” ادامهی شعار راهبردی “هر شهروند یک ستاد” است که این بار برای مطالبات به حق مردم و استیفای حقوق آنان شکل میگیرد.
شعار “هر شهروند یک ستاد” در جریان مبارزات انتخاباتی موسوی طراحی شد و در بسیج امکانات محدود اما گستردهی شهروندان برای تبلیغ کاندیدای مورد نظر خود بسیار موفقیتآمیز بود. موسوی اکنون میخواهد از این تجربه برای سازماندهی هواداران خود استفاده کند.
برخی حوادث ناگفتهی روز انتخابات
موسوی در سخنان خود در عینحال به برخی حوادث پس از انتخابات اشاره کرد که جنبههایی از آنها برای نخستین بار از زبان وی مطرح میشود. موسوی گفت: «از چند روز قبل از ۲۲ خرداد ستادهای ما با موج عظیمی از تماسهای مردمی که حاکی از اطلاعات دقیقی در مورد تحرکات در دست انجام و سناریوهایی که برای روز انتخابات و بعد از آن طراحی شده است مواجه گردید، به صورتی که در شب انتخابات مجبور به صدور اطلاعیهای برای فراخواندن مردم به خوشبینی نسبت به مجریان و پرهیز از قصاص قبل از جنایت شدیم. اما آنچه در فردای آن شب دیدیم عبارت از به اجرا درآمدن پیشبینیهای ارائه شده به ما یکی پس از دیگری و قرائن بیشماری بود که سلامت جریان حوادث را زیر سوال میبرد».
موسوی افزود: «با تمام این احوال ما در ابتدا فکر کردیم که شاید آنچه شاهد آن هستیم ناشی از سوء تدبیر است، برای همین خود من تلاش کردم با مسئولان کشور تماس بگیرم و همان روز دوبار با رئیس قوه قضائیه، دو بار با دادستان کل کشور، دو بار با رئیس مجلس و چهار بار با بیت رهبری موضوع را مطرح کردم. علاوه بر این گروهی از طرف ستاد به دیدار وزیر کشور رفتند تا نگرانیهای مردم را منتقل کنند و عجیب بود که وزیر کشور در حالی که در آن روز قاعدتا تنها کارش باید رسیدگی به مسائل مربوط به انتخابات باشد پس از مدت زیادی معطل کردن افراد اعزام شده به آنان وقت ملاقات نداد.»
میرحسین موسوی گفت: «این موارد قرائنی بود که یکی پس از دیگری انباشته میشد تا این که از عصر روز ۲۲ خرداد حمله به ستادهای انتخاباتی اینجانب آغاز شد و سپس به ستاد مرکزی و سایر ستادها در سطح کشور گسترش یافت.»
“تحلیلهای مالیخوالیایی” رسانههای دولتی
موسوی سپس به تلاش رسانهها و نهادهای حکومتی برای “وابسته” جلوه دادن اعتراضهای مردمی اشاره کرد و گفت: «آیا تلاش برای وابسته نشان دادن حرکت خودجوش مردم از سوی صداوسیما و سایر رسانههای دولتی زمینه بیاعتمادی مردم به دستگاه های تبلیغاتی را فراهم نمیکند؟»
موسوی افزود: «ما میگوئیم به جای آن که جمعیتهای میلیونی مردم را متهم کنید، برای یافتن متهمان اصلی در بین کسانی بگردید که با کارگردانی و صحنهگردانی جنگ مسموم تبلیغاتی اعتماد و آرامش مردم را هدف گرفتند و با تحلیلهای مالیخوالیایی خود به دشمن خدمت میکنند.»
موسوی همچنین دادگاه بازداشتشدگان حوادث اخیر را تلاش برای “اثبات یک توهم بیاساس” نامید. در کیفرخواستی که علیه بازداشتشدگان در دادگاه خوانده شده، آنها متهم به طراحی و اجرای “کودتای مخملی” شدهاند، طرحی که به ادعای نویسندگان کیفرخواست تدارک و اجرای آن از سالها پیش آغاز شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.