سفیر ایران در لندن: بریتانیا هم حسن نیت نشان دهد
بیبیسی: سفیر ایران در لندن خواهان کمک دولت بریتانیا برای آزادی پنج ایرانی بازداشت شده توسط آمریکایی ها در عراق شد.
رسول موحدیان، سفیر ایران در بریتانیا در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز گفته است که دولت بریتانیا باید پاسخ مثبتی به آزادی ۱۵ ملوان و تفنگدار بازداشت شده بریتانیایی توسط ایران دهد.
هشت ملوان و هفت تفنگدار دریایی بریتانیایی روز چهارشنبه، ۴ آوریل پس از آنکه دوازده روز را در ایران در بازداشت سپری کردند به دستور رئیس جمهوری ایران آزاد شدند
آقای موحدیان خاطرنشان کرده که ایران همچنین خواهان کمک دولت بریتانیا برای کاهش هراس جامعه جهانی از برنامه هسته ای ایران است.
کشورهای غربی ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای می کنند اما ایران این اتهام را رد می کند و می گوید خواهان دسترسی به انرژی هسته ای صلح آمیز مطابق قوانین بین المللی است.
سفیر ایران در بریتانیا گفت: “ما حسن نیت خودمان را نشان دادیم و اینک نوبت دولت بریتانیا است که اقدام مثبتی انجام دهد.”
وی ارتباط میان آزادی نظامیان بازداشت شدن بریتانیایی با ایرانیان بازداشت شده در عراق را رد کرد و گفت هیچ ارتباطی میان این دو و یا سایر موارد وجود ندارد.
نیروهای آمریکایی ۵ تبعه ایران را در شهر اربیل بازداشت کرده و تا کنون از آزادی این افراد خودداری می کند. ایران می گوید این افراد، با مجوز دولت عراق مشغول فعالیت های دیپلماتیک بودند.
آقای موحدیان در عین حال خاطرنشان کرد که اگر “بریتانیایی ها می خواهند کمک کنند و از نفوذشان استفاده کنند، ما استقبال خواهیم کرد.”
سفیر ایران تاکید کرده که کشورش از هر قدمی که باعث کاهش تنش ها در منطقه شود استقبال می کند.
به دنبال بازداشت نظامیان بریتانیایی تنش ها در منطقه خلیج فارس شدت گرفته و ادامه این تنش ها باعث نگرانی هایی شده است.
کنفرانس مطبوعاتی نظامیان بریتانیایی
ملوانان بریتانیایی در اولین کنفرانس مطبوعاتی پس از آزادی با قرائت بیانیه ای به شرح ماجرای دستگیری خود در آبهای خلیج فارس پرداخته و گفتند که بیشتر روزهای بازداشت در ایران را در انزوا و تحت فشار روانی بوده، به آنها چشم بند زده شده بوده و به تناوب بازجویی می شده اند.
ساعاتی پس از برگزاری کنفرانس مطبوعاتی ملوانان بازداشت شده که در آن ایران را به ‘رفتار نامناسب’ متهم کردند، وزارت خارجه ایران این کنفرانس را ‘اقدام نمایشی و تبلیغاتی’ خواند.
محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، دولت بریتانیا را به اتخاذ ‘رویه های ناشایست در اعمال فشار به نظامیان’ این کشور متهم کرد و گفت این کنفرانس “نمی تواند خطای نظامیان انگلیسی در نقض حریم آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و ورود غیرمجاز به حریم سرزمینی ایران را سرپوش گذارد.”
در بیانیه ای که نماینده این ملوانان در کنفرانس آن را خواند، سربازان بازداشت شده بریتانیایی اعلام کردند که به هنگام مواجه شدن با نیروهای ایرانی (۲۳ مارس) در آب های عراق بوده اند و در بازجویی ها به آنها گفته شده در صورت اعتراف به کشورشان بازگردانده می شوند و در غیر اینصورت ممکن است تا هفت سال به حبس محکوم شوند.
مقامات بریتانیایی در دو هفته گذشته تاکید داشته اند که این پانزده نفر در داخل مرز آبی عراق در اروند رود (شط العرب) بازداشت شدند، اما جمهوری اسلامی آنان را به ورود غیرمجاز به آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس متهم کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.