خروج ابرهای ابهام از آسمان پرونده جنجالی : صفار هرندی محاکمه میشود؟
آفتاب: هیات مدیره «مؤسسه فرهنگ و توسعه ایران» که در یک سال گذشته از طرف صفارهرندی وزیر ارشاد دولت نهم و محمود احمدینژاد رئیسجمهور چندین بار به صورت رسمی مورد اتهامات شدید قرار گرفتهاند، سرانجام شکایتی را علیه «شخص» وزیر ارشاد در دادگاه کیفری استان تهران مطرح کردند. در این شکوائیه، صفار هرندی به تشویش اذهان عمومی، تهمت و افترا، و هتک حیثیت افراد با استفاده از منابع بیتالمال متهم شده و تقاضای تفقیب کیفری او و اعاده حیثیت افراد بیگناه مطرح شده است. صفار هرندی همچنین متهم شده که گزارشهای خلاف واقعی را به رئیسجمهور ارایه کرده است.
«مؤسسه فرهنگ و توسعه» مؤسسهای بود که در یک سال گذشته همواره از سوی مقامات دولت نهم به عنوان نشانهای از «اختلاسهای میلیاردی و سوءاستفاده مقامات دولتهای سابق»! معرفی میشد و در رسانههای جریانهای افراطی تحت شدیدترین اتهامات قرار میگرفت. با این حال، نتایج بررسیهای انجام شده از سوی دستگاه قضایی و سایر نهادهای مسئول (مانند سازمان بازرسی کل کشور) نشان داد که تمام این اتهامات غیر واقعی بوده و نه تنها هیچ اختلاسی در این مؤسسه صورت نگرفته، بلکه این مؤسسه هیچ کمکی نیز از دولت دریافت نکرده و مبالغ بزرگی را هم به وزارت ارشاد کمک کرده است!
با شکایت این مؤسسه از صفارهرندی، پرونده جنجالی «مؤسسه فرهنگ و توسعه ایران» که در یک سال گذشته حجم قابل ملاحظهای از مطالب سایتها و روزنامههای دولتی را به خود اختصاص داده بود وارد مرحله تازهای میشود. این شکایت در حالی مطرح شده است که بسیاری از بررسیهای انجام گرفته و همچنین گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور و برخی دیگر از نهادهای حکومتی نشان میدهند اتهامات وارد شده از سوی دولت به این مؤسسه، اشتباه و نوعی فضاسازی تبلیغاتی با اهداف سیاسی بوده است. ظاهراً شکایت این مؤسسه از صفارهرندی و مدیران برخی رسانههایی که اتهامات غیر مستند و سیاسی فوق را منتشر کردهاند، از «شخص حقیقی» آنان صورت گرفته تا مانع استفاده این افراد از بودجه و امکانات دولتی در دفاع از اتهامات فردی آنان شود.
گزارش ویژه آفتاب از ناگفتههای این پرونده [کلیک کنید]
ورود مجلس به بازی 700 میلیاردی [کلیک کنید]
غیرمستند بودن اتهامات وارد شده به این مؤسسه و انتشار برخی گزارشهای حقوقی و کارشناسی که واهی بودن اتهامات حامیان دولت را اثبات میکند، باعث شده است که رسانههای دولتی در هفتههای اخیر به شدت حجم مطالب دروغین خود را کاهش دهند. ظاهراً مطرح کردن چند دروغ بزرگ رسانهای توسط حامیان محمود احمدینژاد و رسانههای نزدیک به صفارهرندی نیز از عوامل مهمی بوده که سیاسی بودن این پرونده و اهداف پشت آن را برای برخی مقامات عالیرتبه به میزان بیشتری آشکار کرده است. در یکی از این اتهامات، رسانههای حامی دولت ادعا کردند این مؤسسه در سال 1365، با بودجه دولتی 60 تا 70 میلیارد تومان تاسیس شده است. حال آن که در آن سال؛ بودجه کل کشور 120 میلیارد تومان و کل بودجه جاری وزارت ارشاد 61 میلیون تومان بوده است!!
در اتهامی دیگر نیز رسانههای دولتی با تبلیغات فراوان ادعا کردند این موسسه در بسیاری از کشورهای دنیا نظیر کانادا، انگلستان، استرالیا و همچنین در قشم و کیش دفاتر مجللی را خریداری کرده است حال آن که بررسیهای بعدی افراد مسئول نشان داد این مؤسسه در هیچ کشور یا شهری به غیر از تهران هیچ گونه دفتری ندارد!
در اتهامی دیگر نیز حامیان دولت نهم ادعا کردند این مؤسسه از بودجه دولتی استفاده کرده است حال آن که بر مبنای اسناد موجود در سازمان مدیریت و وزارت ارشاد، این مؤسسه هیچ بودجه دولتیای نداشته است.
یافتههای جدید پیرامون این پرونده باعث شده است که یکی از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی در تذکری رسمی به یک مقام دولتی خواستار عذرخواهی رسمی نامبرده و فیصله ماجرا شود.
سه ماه قبل دیوان عدالت اداری طی حکم قطعی خود، مدعیات مطرح شده از سوی وزارت ارشاد مبنی بر تعلق این مؤسسه به وزارت ارشاد را قاطعانه رد کرد و با «محرز» دانستن عدم وابستگی این موسسه به وزارت ارشاد و تاکید بر این که موسسه فرهنگ و توسعه ایران یک مؤسسه «عمومی غیر دولتی» [نظیر دانشگاه آزاد] است، درخواست هیات مدیره این مؤسسه را مورد ابرام قرار داد. با این حال، وزارت ارشاد از اجرای این حکم و پذیرش آن خودداری ورزید!
پیام برای این مطلب مسدود شده.