25.08.2009

چهارمین نشست دادگاه و میزگرد تلویزیونی در نقد اصلاحات

دویچه وله: پایگاه خبری «پارلمان نیوز» خبر داد که روز سه‌شنبه (۳ شهریور)، چهارمین جلسه‌ی رسیدگی به اتهامات بازداشت‌شدگان حوادث اخیر برگزار می‌شود. شامگاه سه‌شنبه نیز میزگردی تلویزیونی با شرکت چهارتن از اصلاح‌طالبان پخش می‌شود.

به‌رغم تغییر در راس قوه‌ی قضاییه، چهارمین جلسه‌ی دسته‌جمعی رسیدگی به اتهامات شماری از بازداشت‌شدگان حوادث اخیر، در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار می‌شود. این نشست پس از موافقت قاضی صلواتی با درخواست استمهال وکلای برخی از بازداشت‌شدگان، به تعویق افتاده و به روز سه‌شنبه (۳ شهریور) موکول شده بود.

به گزارش پایگاه خبری «پارلمان نیوز»، در چهارمین جلسه‌، برخی از چهره‌های دربند از جمله سعید حجاریان نیز به دادگاه آورده خواهند شد. همچنین شنیده شده که شامگاه روز سه‌شنبه، میزگردی تلویزیونی با حضور سعید حجاریان، محسن امین‌زاده، مصطفی تاج‌زاده و محسن میردامادی، چهار تن از چهره‌های برجسته‌ی جنبش اصلاح‌طلبی برگزار خواهد شد که قرار است در جریان آن، جنبش اصلاحات نقد و بررسی شود.

«سند رسوایی کودتای نارس»

با توجه به خبر پخش این میزگرد تلویزیونی در نقد اصلاحات و نیز تجربه‌ی دادگاه‌های پیشین، انتظار می‌رود که بازداشت‌شدگان و اصلاح‌طلبان، به نفی گذشته‌ی خود و انتقاد از عملکرد تاکنونی‌اشان بپردازند.

پایگاه اطلاع‌رسانی نوروز، آوردن سعید حجاریان به دادگاه را «پیش‌درآمدی بر نمایشی غیرانسانی» خوانده و نوشته: «اشکالی ندارد اگر فکر می‌کنند آوردن حجاریان به دادگاه، شکست یک اسطوره است و افول یک قهرمان. او را به دادگاه می‌آورند و باید بیاورند، تا نفس حضور او، چهره‌ی او، لبخند تلخ او و آنچه به نام او می‌خوانند، سند تازه‌ای برای رسوایی کودتای نارس و ناقصی باشد که در ایران به وقوع پیوسته و به جای بهره‌مندی از مزایای حاکمیت، هر روز از مرگ خود می‌ترسد و دنبال قربانی می‌گردد».

به گزارش نوروز، بازداشت بیش از ۷۰ روزه‌ی سعید حجاریان، به اعتراضات گسترده‌ی نهادهای حقوق‌بشری و وجدان‌های بیدار در سراسر جهان انجامیده است. نوروز نتیجه گرفته که حجاریان در دادگاه، شاهد زنده‌ی همه‌ی جنایت‌هاست، حتی اگر نتواند شهادت دهد.

اظهارات فرزند سعید حجاریان

پیش از این، خانم زینب حجاریان، فرزند سعید حجاریان در گفت‌وگویی با دویچه‌وله گفته بود که دو ماه پس از بازداشت سعید حجاریان، وکیل او دکتر ریاحی هنوز موفق به دیدار موکل خود نشده و متن پرونده‌ی او را نیز ندیده است. وی افزود، قرار است وکیلی به نام صلاحی که از دوستان سعید مرتضوی دادستان تهران است، وکالت پرونده را برعهده گیرد. از دکتر ریاحی نیز خواسته شده به صورت نمایشی در دادگاه شرکت کند و صحبتی نکند، وگرنه عزل خواهد شد.

به گفته‌ی خانم زینب حجاریان، با توجه به اینکه سعید حجاریان مشکل تکلم دارد و قادر به دفاع شفاهی از خود نیست، قرار است فردی دیگر به نمایندگی از جانب او، متنی را که توسط این افراد تهیه شده به عنوان دفاعیات و اعترافات از قول وی بخواند.

«چالشی برای اعتبار دستگاه قضایی»

به موازات آن، محمدرضا تابش، دبیرکل فراکسیون خط امام مجلس اعلام کرد، محاکمه‌ی چهره‌های سیاسی دربند، بدون حضور وکلای تعیینی، دستگاه قضایی را با چالش اعتبار روبرو می‌کند. وی در گفت‌وگویی با «پارلمان نیوز» افزود، متاسفانه کمیته‌ی منتخب کمیسیون امنیت ملی به توجیه‌گر اعمال دادگاه تبدیل شده است.

تابش خاطر نشان ساخت که از رییس قوه‌ی قضاییه درخواست کرده که پرونده و روند محاکمه‌ها روالی عادی و طبیعی بگیرد تا قوه‌ی قضاییه اعتبار خود را بازیابد.

اعتراض خانواده‌ی زندانیان سیاسی

از سوی دیگر، خانواده‌ی زندانیان سیاسی نیز در تاریخ ۲ شهریور، در بیانیه‌ی شماره‌ی هشت خود، به انتقاد از استمرار وضعیت عدم دسترسی وکلای بازداشت‌شدگان به موکلان خود پرداخته‌اند. در این بیانیه، حبس زندانیان در سلول‌های انفرادی و در خلا کامل اطلاعاتی، «مصداق بزرگ‌ترین شکنجه» نامیده شده است.

بیانیه همچنین یادآور شده که از ارتباط وکلای رسمی با زندانیان سیاسی ممانعت به عمل می‌آید و این امر نگرانی‌ها از بابت استفاده از «وکلای تسخیری توسط مراجع قضایی» را که امروز «سردمدار بی‌قانونی» در کشور هستند، دو چندان کرده است.

BM/MA

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates