26.08.2009

پاسخ روابط عمومی وزارت بازرگانی به نقد عملكرد وزير: میرکاظمی دکطر است و انشاء الله به وزارت نفط می رود

خبرآنلاین: دفاعیه مدیر کل وزارت بازرگانی از وزیر پیشنهادی نفت در قالب جوابیه گزارش سوپر مارکت نفتی

در پی انتشار گزارشی با عنوان «سوپرمارکت نفتی» که به بازخوانی برنامه مسعود میرکاظمی، وزیر فعلی بازرگانی برای تصدی وزارت نفت اختصاص داشت، مدیرکل روابط عمومی وزارت بازرگانی جوابیه غیرمرتبطی را با هدف چاپ رزومه میرکاظمی و نمودار ساختن تحرک شدید جریان رسانه‌ای به راه انداخته شده برای پنهان کردن زوایای غیرشفاف عملکرد ایشان در وزارت بازرگانی، ارسال کرده است.
حسین پرسان، مدیرکل روابط عمومی وزارت بازرگانی، مدعی شده که میرکاظمی هم مهندس است و هم دکتر. این در حالی است که در گزارش مذکور تنها به سابقه مهندس میرکاظمی‌ اشاره شده است؛ چرا که ایشان از جمله وزرایی است که مشخص نیست مدارک تحصیلات دکترای خود را برای تأیید به وزارت علوم ارسال کرد یا نه.
از سوی دیگر، پرسان که تحصیلکرده آمریکاست مشخص نیست بر پایه کدام ادله تیتر مطلب یاد شده را در پاسخ خود نادرست قلمداد کرده است. کاش ایشان با مراجعه به جزوه‌های درسی خود بتواند چرایی نادرست بودن تیتر «سوپرمارکت نفتی» را حداقل برای خود تحلیل کند. گذشته از این مسئول روابط عمومی یک نهاد دولتی هیچ‌گاه حق تعیین تکلیف برای تیتر یک روزنامه را ندارد مگر اینکه به برقراری روابط غیرمتعارف با رسانه‌ها عادت داشته باشد.
همچنین زمانی که مدیری از مجموعه وزارت بازرگانی هنوز بهای تبلیغ در بیلبوردهای سطح شهر را نمی‌داند و در قیمت‌گذاری ذهنی خود (چندده‌میلیون تومانی) دچار خطای فاحش می‌شود، چندان هم به ناحق نیست که بی‌اطلاعی او از عملکرد وزارت بازرگانی موجب شود تا در پاسخ به انتقاد روزنامه خبر از ناتوانی میرکاظمی در برخورد با مافیای واردات تنها به نگارش جملاتی توهین‌آمیز خطاب به یک رسانه اکتفا کند. در شرایطی که سیب‌های آمریکایی همچنان در بازار میوه کشور دادوستد می‌شود و مستندات آن پیش‌تر از سوی روزنامه خبر منتشر شده و سایر رسانه‌ها هم درباره آن گزاش‌هایی را منتشر کردند وزارت بازرگانی همچنان به خود حق می‌دهد که واردات سیب آمریکایی را همانند دخالتش در واردات برنج تکذیب کند.
متأسفانه گویا مدیرکل روابط عمومی وزارت بازرگانی چنان تحت هیجان تغییر و تحولات کابینه و حضور احتمالی میرکاظمی در وزارت نفت قرار گرفته که با وجود ارسال جوابیه مفصل و تهدید فراموش کرده که مصداق‌های نشر اکاذیب را در گزارش روزنامه خبر یادآوری کند و این سوء‌تفاهم را ایجاد کرده که این جوابیه از سوی مدیرکل جدید روابط‌عمومی وزارت نفت ارسال شده است.
جای بسی تأسف است که مسعود میرکاظمی وزیر دولت عدالت‌طلب به مدیران رده سوم زیرمجموعه خود اجازه داده است تا با هدف دست و پا کردن پست‌های جدید در وزارتخانه‌ای دیگر از اموال و دارایی‌های وزارت بازرگانی به عنوان بیت‌المال به بهانه تبلیغ ایشان به عنوان کاندیدای وزارت نفت استفاده کنند. همچنین میرکاظمی باید پاسخگوی ادبیات هتاکانه، بی‌ادبانه، غیرمسئولانه و فاقد استدلال مدیران رده سوم خود در برخورد با نمایندگان افکار عمومی باشد، وزیری که میثاق‌نامه دولت مهرورزی را امضا کرده است.
بر این اساس، روزنامه خبر با هدف تنویر افکار عمومی و نشان دادن جایگاه تخریب شده روابط عمومی یک نهاد دولتی توهین‌ها و افتراهای وزارت بازرگانی تحت مدیریت وزیر احتمالی نفت را با رزومه و سابقه عملکرد تبلیغی ارسال شده از سوی مدیر روابط عمومی این وزارتخانه منتشر می‌کند.
البته برای مطالعه دقیق‌تر و مشروح‌تر عملکرد وزارت بازرگانی حسین پرسان را به نسخه‌های پیشین روزنامه خبر ارجاع می‌دهیم. متن به قول وزارت بازرگانی، جوابیه به این شرح است:

روزنامه خبر روز دوشنبه مورخ 2/6/88 مطلبی تحت عنوان «سوپرمارکت نفتی» با انتخاب یک تیتر نادرست، تحلیل نادرستی را به چاپ رسانده است که وجهه همت آن دوری از مرز انتشار مطالب واقع‌بینانه و عدم التزام به انعکاس مطالب حقیقت‌یاب می‌باشد.
رویکرد ناصواب روزنامه خبر برخلاف ادعای مطروحه در تابلوهای تبلیغاتی چند ده‌میلیون تومانی منصوب در بزرگراه‌های شمال شهر با عنوان «با خبر باشیم» با جهت‌گیری ملهم از اغراض و اهداف سیاسی، این رسانه را تا حد یک ‌تریبون و بلندگوی سیاسی تنزل داده است و همگان اذعان دارند روزنامه‌ای که متأثر از سیاست‌های جناحی منتشر می‌شود نمی‌تواند «خبر منصفانه»، «گزارش واقع‌بینانه»، «تحلیل صادقانه» و «تفسیر عالمانه» درج نماید و در این شرایط درج اخبار بی‌طرفانه و مردمی از این مصنوع به ظاهر رسانه‌ای بیهوده است.
شایسته است دست‌اندرکاران صفحه اقتصاد روزنامه خبر خود رأساً مبادرت به نظرسنجی نمایند و بازتاب میزان فروش روزنامه و پژواک مندرجات آن به ویژه تحلیل‌های ناقص و علیل به ظاهر اقتصادی، بازرگانی و… را از منظر خوانندگان و مخاطبان پرشمار! خود ارزیابی کنند تا تصدیق نمایند تا چه اندازه به اعتبار بی‌بدیل جایگاه رسانه در اطلاع‌رسانی صادقانه به خوانندگان لطمه وارد ساخته‌اند.
بی‌تردید برای روزنامه‌ای که ارگان غیررسمی یک جریان سیاسی است و ارتزاق آن از تنفس در فضای مسموم تخریب دیگران تأمین می‌شود بیان ادبیات اقتصادی و بازرگانی و نفتی و ارائه ادله و براهین کارشناسی مقوله‌ای نامأنوس و ناآشنا تلقی می‌شود. ولی برای آشکارسازی منویات مخرب و اثبات سستی مندرجات آن رسانه اعلام می‌نماییم:
1-باخبر باشید که: دکتر سیدمسعود میرکاظمی از دانش‌آموختگان رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم‌وصنعت و دارای دکترای مهندسی سیستم از دانشگاه تربیت مدرس در سال 1375 می‌باشد.
وی سوابق علمی و اجرایی متعددی نظیر مؤسس انجمن لجستیک ایران، مؤسس انجمن تحقیق در عملیات، مؤسس انجمن علمی نگهداری و تعمیرات، رئیس مرکز بررسی سیستم‌ها و افزایش بهره‌وری، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های لجستیکی، مدیر نمونه کشوری در جشنواره ملی شهید رجایی، رئیس دانشگاه شاهد، وزیر بازرگانی در دولت نهم و… را در کارنامه فعالیت‌های اجرایی خود دارد.
2-باخبر باشید که: دکتر سیدمسعود میرکاظمی از زمان تصدی مسئولیت در وزارت بازرگانی مبادرت به ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های اصولی و منطقی در حوزه تجارت نموده که توسعه تجارت الکترونیکی، ایجاد پایگاه‌های متعدد اطلاعاتی و عملیاتی شدن 30 سامانه کاربردی نوین بازرگانی کشور و زیرساخت‌های شبکه توزیع، مشارکت فعال اصناف شریف کشور و واگذاری امور مهم و تأثیرگذار مانند بازرسی، نظارت؛ تنظیم بازار و… تنها رئوس برخی از اقداماتی است که وزارت بازرگانی با هدف روان‌سازی تجارت انجام داده است.
3-باخبر باشید که: عملکرد تجارت خارجی وزارت بازرگانی تا پایان سال 1387 یعنی در 48 ماهه برنامه چهارم توسعه، 44درصد بیش از اهداف تعیین شده آن می‌باشد. به نحوی که تاکنون و با توجه به همه مشکلات و محدودیت‌های اعمال شده توسط کشورهای سلطه‌طلب، وزارت بازرگانی توانسته است علاوه بر تحقق تمامی اهداف تعریف شده در برنامه چهارم توسعه در موضوع صادرات غیرنفتی عملکردی فراتر از آن داشته باشد.
4- باخبر باشید که: بر مبنای مواد قانونی برنامه چهارم که توسط قانونگذار تصویب شده است امکان جلوگیری از واردات توسط دولت و وزارت بازرگانی وجود ندارد و قانونگذار هرگونه محدودیت در واردات را صرفاً محدود به اعمال موانع تعرفه‌ای نموده است که متوسط تعرفه در آغاز سال 1383 برای کالاهای وارداتی 7/23 درصد بوده است که در دولت نهم و در جهت حمایت از تولیدات داخلی به متوسط 33 درصد افزایش یافته است.
5- باخبر باشید که: بی‌خبران روزنامه خبر یا معنی «صادرات» و «واردات»‌را نفمیده‌اند یا اغراض سیاسی و امراض جناحی موجب ندیدن یا نفهمیدن آن است. مجموع صادرات غیرنفتی چهارساله برنامه چهارم توسط وزارت بازرگانی (با احتساب میعانات گازی) معادل 72 میلیارد دلار می‌باشد که بیش از مجموع صادرات طی سال‌های 1358 تا 1383 می‌باشد و کل صادرات غیرنفتی چهار ساله در دولت نهم (بدون احتساب میعانات گازی) معادل 5/57 میلیارد دلار می‌باشد در حالی که کل صادرات غیرنفتی (بدون احتساب میعانات) در طول برنامه‌های اول، دوم و سوم توسعه معادل 53 میلیارد دلار بوده است.
طی دو برنامه دوم و سوم توسعه نسبت پوشش واردات (نسبت صادرات به واردات) در حدود 22 درصد در طول 10 سال ثابت ماند. به عبارت دیگر فقط یک پنجم ارز مورد نیاز واردات ایران از محل صادرات غیرنفتی تأمین گردیده است. در حالی که از ابتدای دولت نهم در وزارت بازرگانی نسبت صادرات به واردات بدون احتساب میعانات 31 درصد و با احتساب میعانات 39 درصد و در سه ماهه سال جاری بدون میعانات به 37 درصد رسیده است.
نکته مهم آنکه در وزارت بازرگانی و دولت نهم حدود یک سوم ارز مورد نیاز واردات از طریق صادرات غیرنفتی تامین شده است.
6- باخبر باشید که: دست‌اندرکاران تهیه گزارش سوپرمارکت نفتی برای تکمیل رفتار تخریبی خود قصه جعل می‌کنند اما نمی‌دانند چگونه جعل کنند. دروغی (واردات سیب آمریکایی توسط وزارت بازرگانی) را با دروغ دیگر (دخالت مستقیم وزارت بازرگانی در واردت برنج) به هم می‌بافند. بلکه طناب بی‌خبری و تزویر رسانه ای قطورتر و محکم‌تر شود. غافل از آنکه اگر پلیدی را بر پلیدی دیگری اضافه کنی، رایحه نامطبوع و مشمئز‌کننده آن افزون‌تر خواهد شد و مومنان روزه‌دار را در ماه صیام آزرده می‌سازد.
7- باخبر باشید که: بار دیگر معرفی یک کاندیدای کلیدی برای تصدی‌ یک وزارتخانه کلیدی نشان داد که ریاست محترم جمهوری اسلامی پس از شناخت چهار ساله خود از زوایای آشکار و پنهان یک وزارتخانه مهم و کلیدی و صد البته تو در تو و با مارپیچ‌های خاص خود برای یک تحول اساسی از آمادگی و تسلط کافی برخوردار است و به خوبی شناخته است که پس از یکصد سال تجربه تخصصی موجود در صنعت نفت، چالش اصلی از نوع فقدان دانش و تخصص و فناوری نیست بلکه چالش در عدم شناخت نقاط کلیدی در راندمان‌گیری از این سیستم در تعاملات جهانی و تعادل اقتصاد داخلی است از این رو ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بیان داشته‌اند:
«باید نگاهمان را بر صنعت نفت راهبردی کنیم. آقای میرکاظمی فرد استراتژیستی است. هم مهندس بوده و هم دکترا دارد. نگاه او استراتژیک است. یعنی زیرساخت‌ها، جهت‌گیری‌ها و ماموریت‌ها با باید تعریف کند. این نگاه برای ما مهم است. ایشان مدیر بسیار قوی و شایسته‌ای است.
ان‌شاءالله او به وزارت نفت می‌رود و با تجربیات عظیم بدنه نفت با هم گره می‌خورند و از این پس وزارت نفت از حالت روزمرگی و فصلی خارج می‌شود، نفت کالای استراتژیک ملت ایران است و ما باید به جایی برسیم که بار دیپلماسی ما را بالا ببرد و هم حداکثر نتیجه را به ما بدهد و هم سایر بخش‌ها از جمله صنعت و بازرگانی ما را حرکت بدهد.»
ای کاش بی‌خبران دست‌اندرکار در صفحه اقتصاد روزنامه خبر در بی‌خبری بودند تا با ارائه ادله و براهین مستدل‌ می‌شد از بی‌خبری درآیند. اما صد افسوس که خود را به بی‌خبری زده‌اند و تاکنون راهکاری برای آگاه‌سازی کسانی که خود را به بی‌خبری زده‌اند، شناسایی نشده است.
وزارت بازرگانی به دلیل عدم توجه آن رسانه به موازین قانونی و درج مطالبی که به موجب قانون جرم محسوب می‌شود، پیگیری مطالب کذب منتشره را از طریق مراجع ذی صلاح حق مسلم خود می‌داند و در خاتمه به دست‌اندرکاران روزنامه خبر توصیه می‌نماییم با حربه کذب و اتهامات ناروا نمی‌توان به مقابله با دستاوردهای درخشان خدمتگزاران خدوم دولت رفت. زیرا این حربه در طول سالیان گذشته چه از سوی معاندان خارجی و چه از سوی ورشکستگان سیاسی داخلی عدم کارایی خود را نشان داده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates