دانشجویان خایه بوس: روایت فارس از شوق دستبوسی رهبری
خُسن آقا: تا در آن دیار فلک زده این همه آدم فرومایه است امیدی به آینده نیست.
آینده: پس از پايان سخنرانيها مجري برنامه از حضرت آقا درخواست كرد كه به نيابت از جمع حاضر و كليه كساني كه نتوانستند دست “آقا ” را ببوسند، به دست بوسي رهبر انقلاب نائل شود و البته پس از حضور وي بر روي سن و محل استقرار رهبر انقلاب، يكي از دانشجويان نخبه علمي كه پس از سخنانش فراموش كرده بود به محضر آقا برسد به يكباره و به سرعت به محل استقرار رهبر انقلاب رفت كه موجبات تعجب محافظان و مسئولان بيت را فراهم كرد.
خبرگزاري فارس نوشت: مراسم ضيافت افطار اعضاي تشكلهاي سياسي دانشجويي و دانشجويان نخبه با رهبر معظم انقلاب حاشيههايي را به همراه داشت كه بخشي از آْن در ذيل ميآيد:
* امسال نيز همچون همهساله نمايندگان اتحاديههاي بزرگ دانشجويي يعني دفتر تحكيم وحدت، بسيج دانشجويي، اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل، اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان و همچنين نمايندگان جنبش عدالتخواه دانشجويي حضور داشتند. ضمن اينكه مانند سالهاي گذشته از تشكلهاي دانشجويي دانشگاه آزاد هم براي حضور در اين مراسم دعوت به عمل آمده بود.
* دانشجويان پس از حضور در حسينيه، سرودها و شعارهاي خود را آغاز ميكنند؛ “ما اهل كوفه نيستيم، علي تنها بماند “، “اي رهبر آزاده آمادهايم آماده “، “حزب فقط حزب علي، رهبر فقط سيد علي “.
* ساعت نزديك 17:30 است؛ دانشجويان با شعارهاي “اي پسر فاطمه، منتظر تو هستيم ” براي ورود “آقا ” آماده ميشوند. همه نيمخيز هستند تا اينكه رأس ساعت 17:30 رهبر انقلاب وارد ميشوند و دانشجويان نيز با شعارهاي “ما اهل كوفه نيستيم، علي تنها بماند “، “خوني كه در رگ ماست، هديه به رهبر ماست ” و … از ايشان استقبال ميكنند.
* پس از شعارها و ابراز احساسات چند دقيقهاي دانشجويان، شعاعي دانشجوي دكتراي دانشكده علوم و حديث و رتبه اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم در هندوستان، قرآئت قرآن را آغاز ميكند. همراه با صداي زيبايي كه دارد، آيههاي مناسبي را هم انتخاب كرده است: “واعتصمو بحبلالله جميعا و لاتفرقوا ” و حضار ميدانند كه اين حبلالله چيست.
* اجراي اين برنامه را “نادعلي ” از اعضاي سابق بسيج دانشجويي برعهده دارد. مجري، مسلط و خوش ذوقي است. برنامه را با شعر زيباي محمد جواد زماني در خصوص رهبر فرزانه انقلاب با مطلع “ديشب اين طبع، بيقرار شما؛ خواست عرض ارادتي بكند؛ دست كم از دل شكستهتان؛ واژههايم عيادتي بكند ” آغاز ميكند. شعري كه هر چند پيش از اين نيز خواندهايم، اما در محضر “آقا ” صفاي ديگري دارد. ابراز احساسات دانشجويان براي بيت بيت اين شعر زيبا نيز ديدني است.
* پس از سخنان مجري، نوبت به سخنان اعضاي تشكلهاي دانشجويي و نخبگان علمي ميرسد. اغلب دانشجويان متنهايي را در دست دارند كه از روي آن ميخوانند؛ اين متن كه مهمترين موضعگيري يك تشكل دانشجويي در سال است، از روزهاي پيش و به دقت نوشته شده و در جلسات شوراي مركزي به تصويب رسيده است.
* اولين نفري كه پشت تريبون قرار ميگيرد، عليرضا آرانينژاد دبيركل جديد اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان است. خيلي بايد خوششانس باشي تا در اولين روزهاي نشستن بر مسند دبيركلي يك اتحاديه دانشجويي به عنوان اولين سخنران در محضر “آقا ” سخنراني كني؛ اما آرانينژاد اين شانس را داشت. حرفهاي جالبي هم زد كه يك جلسه پرهيجان و با شور را نويد ميداد.
* آرانينژاد به فضاي غبارآلود فتنهها و ضرورت شفافسازيها اشاره كرد و سپس در كنايهاي جالب گفت: “در حال حاضر برخي جوانان در زندانها حضور دارند كه اتفاقاً نامشان مهدي است، برخيهم نامشان فائزه و ياسر است، ولي مشكلشان اين است كه پدرانشان از دانهدرشتها نيستند كه آزادشان كنند. ” نام سه تن از فرزندان هاشمي رفسنجاني هم مهدي و فائزه و ياسر است. اين كنايه آرانينژاد با تكبير دانشجويان همراه بود.
* آرانينژاد در ادامه سخنان خود به اعترافات متهمان حوادث پس از انتخابات در مورد مهدي هاشمي و عبدالله جاسبي هم اشاره كرد و خواستار رسيدگي جدي به اتهامات اين دو از سوي قوه قضائيه شد. اين هم سرآغاز انتقادات شديد دانشجويان به جاسبي در اين ديدار بود.
* آرانينژاد در ادامه از رياست مجلس شوراي اسلامي نيز انتقاد كرد و خواستار موضعگيري شفاف وي درباره مسائل بعد از انتخابات شد. اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام هم از تيغ تيز انتقادات آرانينژاد در امان نماندند و در پايان هم از احمدينژاد نيز به دليل حلقه تنگ مديران اطرافش و همچنين كنارگذاشتن برخي افراد همسنخ از كابينه انتقاد شد تا تقريبا اغلب مسئولان طعم انتقادات دانشجويي را بچشند.
* درخواست مجازات عاملان حادثه كوي دانشگاه و هتك حرمت دانشگاه توسط برخي عوامل ناشناس و معرفي آنان به مردم، نكته بعدي بود كه آرانينژاد مطرح كرد. البته اين درخواست در سخنان تعداد ديگري از دانشجويان نيز وجود داشت و رهبر انقلاب نيز در سخنان خود بر لزوم پيگيري آن تأكيد كردند.
* زهرا احمدي عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت دومين نماينده تشكلهاي دانشجويي بود كه پشت تريبون قرار گرفت. او نيز در سخنان خود مهدي هاشمي و عبدالله جاسبي را مورد اشاره قرار داد و خواستار برخورد بدون مسامحه و قاطع با آنان شد. اين بار نيز صداي تكبير دانشجويان بلند شد تا نشان دهند اين حرف همه دانشجويان است.
* برخي چهرههاي تكراري منتسب به دانشگاه آزاد كه در بسياري از برنامههاي دانشجويي كه براي بررسي عملكرد رياست دانشگاه آزاد حضور داشته و جلسه را متشنج ميكنند، در اين جلسه نيز حضور داشتند. اما اين جا ديگر جايي براي اغتشاش نبود و به همين دليل آرام نشسته بودند.
* درخواست اخراج سفير روباه پير از ايران و همچنين اعلام بيعت مجدد دفتر تحكيم وحدت با رهبر فرزانه انقلاب از ديگر نكاتي بود كه از سوي زهرا احمدي ارائه شد.
* پس از پايان سخنان احمدي، نادعلي مجري برنامه اعلام كرد كه “خواهران همچنانكه در تشكلهاي دانشجويي از برادران عقب نيستند، در عبور از وقت هم عقب نيستند. ”
* سعيد سليماني نماينده بسيج دانشجويي سومين فرد از اعضاي تشكلهاي دانشجويي بود كه پشت تريبون قرار گرفت. سعيد كه تنها كسي بود كه براي سخنراني متن ننوشته بود، اين بار هم يك خطشكني كرد تا ثابت كند اينكه ميگويند “بسيجي خط شكن است ” بيراه نيست. ماجرا از اين قرار است كه به دليل ممانعت حراست بيت رهبري، در اين مراسم تا پيش از سعيد كسي نتوانسته بود پس از سخنان خود به محضر “آقا ” رفته و دستان ايشان را ببوسد، ولي سعيد از پشت تريبون اعلام كرد كه “از آنجا كه دوستان بيت اجازه نميدهند كسي براي بوسيدن دست حضرتعالي به محضرتان برسد، من از خودتان درخواست ميكنم كه اجازه اين كار را به ما بدهيد. ” و مجري برنامه هم اعلام كرد كه براي رعايت عدالت، دوستاني كه پيش از سعيد سخنراني كردند نيز اگر ميخواهند ميتوانند به حضور “آقا ” برسند.
* اما آرانينژاد دبير كل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان زرنگي خاص بچههاي جامعه اسلامي را نشان داد و بعد از بوسيدن دست آقا، چفيهاي كه همه آرزويش دارند را از ايشان گرفت. البته زرنگتر از آرانينژاد هم پيدا شد…
* اما سخنان مهدي طوسي دبير سياسي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان كه ديگر نماينده تشكلهاي دانشجويي بود، جنجاليتر از ديگر سخنرانيها نشان ميداد.
* طوسي در سخنان خود به موسوي و خاتمي به عنوان ويتريني از توطئهگران فتنههاي اخير كشور اشاره كرد و خواستار حضور آنها در دادگاه شد كه اين سخنان وي تكبير دانشجويان را به دنبال داشت.
* سخنان طوسي درباره تكرار 13 آبان ديگر در صورت ادامه دسيسهچينيهاي برخي دول خبيث غربي تكبير ديگر دانشجويان را بر عهده داشت تا اينكه بحث به كابينه دهم و انتقاد شديد اين فعال دانشجويي از احمدينژاد رسيد. طوسي گفت: “با شما سخن داريم من باب كابينه دهم، سخنان و توضيحات رئيس جمهور محترم دكتر احمدينژاد را در خصوص انتخاب گزينههاي معرفي شده از رسانه ملي شنيديم، بگذريم كه بسياري از اين توجيهات را منطقي نيافتيم و برخلاف ادعاي ايشان، اينگونه انتخاب و طرد بدون حجت برخي نيروهاي ارزشي، متخصص و توانمند را نشأت گرفته از تأثيرپذي ايشان از حلقه «كردان، رحيمي و مشايي» ميدانيم و ضمن اينكه به واسطه اين معلوم الحالان تا كنون دلخوري هاي زيادي براي مردم متدين و انقلابي ايران فراهم آمده است، اعلام مينماييم كه جنبش دانشجويي مسلمان كه با هيچ فرد يا گروهي در پيگيري مطالبات مردم و رهبري عقد اخوت نبسته است. ”
* انتقاد طوسي از حلقه كردان، رحيمي، مشايي، سومين تكبير دانشجويان را در پيداشت تا وي تا همينجا ركورددار تكبيرهاي دانشجويان باشد، اما اين نيز پايان كار نبود.
* اما كامران دانشجو وزير پيشنهادي علوم احمدينژاد نيز هنوز وزير نشده، طعم انتقادات دانشجويي را چشيد. آنجا كه طوسي گفت: “از آن جايي كه دانشجو، صريح و صادق هستيم، با اعتقاد به تكليف محوري خود بيان مي داريم كه تاكنون تمام تلاش جريان دانشجويي بر آن بوده كه دانشگاه آزاد را از چنگال مافياي زر و زور و تزوير خارج نمايد اما متأسفانه شاهد آن هستيم كه از سوي رئيس جمهور محترم فردي براي تصدي وزارت علوم معرفي شده است كه مافياي مذكور تمام قامت براي رأيآوري آن تلاش ميكند و اين مسأله به هيچ عنوان از جانب جريان دانشجويي مسلمان برتافته نميشود. ” اين سخنان طوسي نيز با تكبير دانشجويان همراه بود تا براي كامران دانشجو روشن شود كه براي در امان ماندن از اين سنخ انتقادات دانشجويي بايد در وهله اول موضعش را در برابر دانشگاه آزاد و مديريت آن روشن كند.
* رهبر انقلاب سخنان همه دانشجويان را به دقت گوش داده و يادداشت برداري ميكردند، تا در پايان به آنها پاسخ دهند.
* اما همانطور كه گفتيم زرنگتر از آرانينژاد هم در بين سخنرانان حضور داشت كه همين طوسي بود كه پس از آنكه چفيه حضرت “آقا ” به آرانينژاد رسيد و ديگران از آن محروم ماندند، طوسي چفيهاي كه در اختيار داشت را به آقا داد تا به دستان آقا تبرك شده و آن را در اختيار داشته باشد.
* مهدي كه مقابل آقا دو زانو نشسته بود، درگوشيهاي جالبي هم به مقتداي خود گفت كه آقا دستي بر سرش كشيد. طوسي از آقا براي جوانان طلب يك دعاي خاص كرد.
* در كل روز گذشته روز خوبي براي رييس دانشگاه آزاد نبود، چه آنكه سخنان سيد مجتبي منتظري سخنگوي سازمان اسلامي دانشجويان ايران(سادا) كه از تشكلهاي دانشجويي دانشگاه آزاد است نيز رنگ و بوي انتقاد از اين دانشگاه را داشت.
* منتظري كه همگان گمان ميكردند حداكثر يك متن خنثي در مورد دانشگاه آزاد قرائت خواهد كرد، شگفتيساز شد و با بيان اينكه “مباحث مربوط به مديريت دانشگاه آزاد موجب لطمه ديدن آبرو و حيثيت و مدرك دانشگاه آزاد شده است ” موجب به وجود آمدن همهمه در ميان جمع حاضر شد. البته اين پايان كار نبود چه آنكه منتظري خواستار اقدام عاجل و تحول در دانشگاه آزاد نيز شد و گفت كه ادامه وضعيت فعلي به صلاح دانشجويان و دانشگاهيان دانشگاه آزاد نيست.
* اين سخنان منتظري موجب شد كه برخي دانشجويان حاضر در جلسه پس از پايان مراسم خطاب به همان چهرههاي تكراري منتسب به دانشگاه آزاد بگويند كه “به منتظري رحم كرده و اخراجش نكنيد! اين بنده خدا فقط 2 واحد مانده تا درسش در دانشگاه آزاد تمام شود. ”
* البته سخنان منتظري نكته ديگري نيز داشت كه با پاسخ جالب “آقا ” همراه شد. رهبر انقلاب در سخنان خود با اشاره به درخواست منتظري براي تعريف عدالت در يك جمله، گفت: “دانشجويان خودشان بايد بروند و تعريف عدالت را استخراج كنند، اينجا نميتوانيم يك بحث فلسفي كرده و ابعاد عدالت را بيان كنيم. حالا بامزهاش آنجاست كه اين دانشجو(منتظري) ميگويد در يك جمله عدالت را تعريف كنيد. ”
* آقا در مورد سخنان منتظري براي “تعريف عدالت در يك جمله ” حكايت جالبي را نيز درباره فردي كه فرزند خود را به شيخ انصاري سپرده و از او ميخواهد كه يك شبه فرزندش را فقيه تحويلش بدهد، تعريف كردند.
* پس از پايان سخنرانيها مجري برنامه از حضرت آقا درخواست كرد كه به نيابت از جمع حاضر و كليه كساني كه نتوانستند دست “آقا ” را ببوسند، به دست بوسي رهبر انقلاب نائل شود و البته پس از حضور وي بر روي سن و محل استقرار رهبر انقلاب، يكي از دانشجويان نخبه علمي كه پس از سخنانش فراموش كرده بود به محضر آقا برسد به يكباره و به سرعت به محل استقرار رهبر انقلاب رفت كه موجبات تعجب محافظان و مسئولان بيت را فراهم كرد.
* آقا سخنان خود را با تمجيد از دانشجويان آغاز كرد. سه صفت “متقن، دقيق و نو ” كه از سوي رهبر انقلاب به سخنان دانشجويان داده شد و همچنين ابراز رضايت “آقا ” از تحليلهاي دانشجويان، قند را در دل آنها آب كرد تا خوشحال باشند از اينكه راه را گم نكردهاند.
* رهبر انقلاب همچنين شاخصههاي اصلي حرفها را صفا و صداقت و دوري از مجادله و … خواندند كه از يك جوان درسخوانده و تحصيلكرده و نخبه انتظار ميروند. اين سخنان آقا موجب شد كه دانشجويان از اينكه بيراهه نرفته و موجبات رضايت رهبر انقلاب را فراهم كردهاند، بسيار خوشنود باشند.
* مقام معظم رهبري در ميان سخنان خود دانشجويان را به پرهيز از تندي نيز فراخوانده و به شوخي گفتند: “البته ما نيز دوران جواني را درك كردهايم، در دوران جواني ما گفته ميشد كه جوان نبايد تندي كند، ميگفتيم اينها نميدانند كه تند بودن چقدر ضرورت دارد. اما حالا ديگر شما از ما اين را بشنويد. ”
* آقا در اين ديدار يك لقب زيبا هم به فرزندان معنوي خود داده و آنان را “افسران جوان مقابله با تهديدات نرم دشمن ” ناميدند. با توجه به سخن آقا مبني بر درست بودن تحليلها و متقن و دقيق بودن سخنان دانشجويان، اين لقب برازنده آنهاست. انشاءالله كه قدرش را بدانند.
* ساعت 20:10 برگهاي به دست آقا ميرسد مبني بر اينكه “10 دقيقه از وقت اذان گذشته است. ” وقتي آقا برگه را ميبيند با بيان اينكه حواسم نبود وقت گذشته است، به سخنان خود پايان ميدهد. دانشجوياني كه در هنگام سخنراني آخرين نماينده دانشجويان با فرستادن صلواتهاي مكرر خواستار اتمام آن و آغاز سخنان رهبر انقلاب بودند، اين بار اصلاً حواسشان به ساعت و گذشتن از وقت افطار نبود. شايد اين شب از معدود شبهايي است كه حاضرين دوست نداشتند وقت افطار به اين زوديها فرابرسد. حرفها شيرين و شنيدني بود.
* دانشجويان نماز را پشت سر مقتدايشان به جا ميآورند و سپس بر خوان مولايشان افطار ميكنند. مانند هميشه زرشكپلو با مرغ است ولي انصافا خيلي ميچسبد…
* در اين جلسه حجتالاسلام والمسلمين محمد محمديان رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، محمدمهدي زاهدي وزير علوم، كامران باقري لنكراني وزير بهداشت، واعظ معاون علمي و فناوري رئيسجمهور و برخي ديگر از مسئولان كشوري حضور داشتند. زاهدي و لنكراني در بيشتر زمانها از سخنان رهبر انقلاب و دانشجويان يادداشتبرداري ميكردند كه با توجه به عدم معرفي آنان به مجلس به عنوان وزير پيشنهادي، احتمالا بايد يادداشتهاي خود را در اختيار وزراي علوم و بهداشت بعدي قرار دهند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.