03.09.2009

مجمع روحانیون مبارز خواستار پیگرد قانونی فرمانده سپاه

بی‌بی‌سی: در پی اظهارات فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دایر بر تلاش اصلاح طلبان برای تضعیف یا حذف رهبر جمهوری اسلامی، مجمع روحانیون مبارز سخنان وی را “تهمت” و خلاف شرع و قانون خوانده و خواستار پیگرد حقوقی او توسط قوه قضاییه شده است.

محمد علی جعفری، فرمانده سپاه، روز دهم شهریور در مسجد ولی عصر تهران با “استناد” به اعترافات سیاستمداران وابسته به جریان اصلاح طلب که پس از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شده اند، آنها را متهم کرده بود در پی “تضعیف ولی فقیه” بوده اند.

مجمع روحانیون مبارز که یک تشکل اصلاح طلب است در بیانیه ای که روز چهارشنبه منتشر کرد، نوشت: “این روزها شاهد اظهارات بی اساس و تهمت های فراوان از سوی دستگاه های تبلیغی و محافل خاص نسبت به شخصیت ها و گروه ها برای توجیه سیاست نادرست و اقدام های خلاف شرع و قانون هستیم و تا وقتی فردی با مسؤولیت رسمی بالا، دروغی آشکار را مبنای تحلیلی نادرست و توجیه اقدام های خلاف و خشونت آمیز می کند، چه باید کرد؟”

این گروه فرمانده سپاه را به گفتن “دروغی بزرگ” در مورد محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران و از اعضای مجمع و همچنین موسوی خوئینی ها، از دیگر چهره های ارشد اصلاح طلب، متهم می کند.

مجمع روحانیون مبارز همچنین از مدعی العموم خواسته عکس العمل مناسبی به این “اتهام و دروغ پردازی” نشان دهد که درخواستی تلویحی برای تعقیب قانونی است.

‘یکسره کردن کار’
سردار جعفری اولین مقام عالیرتبه از جناح محافظه کار ایران است که اصلاح طلبان را به تلاش برای کنار زدن رهبر ایران از قدرت متهم می کند.

آقای جعفری در بخشی از سخنرانی اش مستقیما به نقل قول از چهره های اصلاح طلب که اذعان کرد که می گفت در جریان اعترافات از دیگر اصلاح طلبان به دست آمده پرداخت. مخالفان می گویند اعترافاتی که حکومت در دوران بازداشت از اصلاح طلبان و سایر معترضان به نتایج انتخابات می گیرد “بی ارزش” است.

فرمانده سپاه به نقل از “اعترافات” محمد علی ابطحی گفت: “خاتمی و فاتح و مهدی هاشمی رفسنجانی می گفتند که “برنده شدن در این انتخابات خیلی با انتخابات گذشته فرق می کند. در این صورت جریان اصولگرا و رهبر دیگر نمی توانند سرشان را بلند کنند و این به معنای یکسره کردن کار است” یعنی رسیدن به یک نظام با ولایت فقیه بسیار ضعیف شده یا بدون ولایت فقیه جا بیافتد. اعتراضات در انتخابات کاملا برنامه ریزی شده بود.”

آقای جعفری جای دیگری گفت: “آقای خاتمی در بهمن ماه 87 می گوید: اگر در این انتخابات احمدی نژاد سقوط کند، عملا رهبری حذف می شود، اگر به هر قیمتی و به هر شکلی اصلاحات دوباره به قوه اجرایی بازگردد، دیگر رهبری اقتداری در جامعه نخواهد داشت. سقوط اصولگرایی به معنای پایان اقتدار رهبری تلقی می شود و با شکست اصولگرایان باید قدرت رهبری را مهار کرد.”

به گزارش خبرگزاری فارس او گفت: “برخی از به کار بردن واژه انقلاب مخملی ناراحت می شوند اما باید بدانیم که همین اتفاقات در بسیاری از کشورها در بستر انتخابات و دموکراسی صورت گرفت و از آن نتیجه هم گرفتند.”

او افزود: “بزرگترین نقطه آسیب انقلاب و محتوای انقلاب همین جاست. مقاطع انتخابات (البته در گذشته کمتر این فرصت در اختیار مخالفین استمرار انقلاب اسلامی و راه امام قرار گرفته بود)، محل بروز چنین رفتارهایی است، اما در دهه چهارم انقلاب با این موضوع بیشتر مواجه هستیم.”

او جای دیگری حوادث مربوط به انتخابات اخیر را بزرگترین خطر دانست. او گفت: “بزرگترین حادثه در طول تاریخ انقلاب که می توانست محتوای انقلاب را تهدید کند، همین حوادث اخیر بود که در قالب انتخابات بروز کرد.”

فرمانده سپاه که در گذشته مکررا به اصلاح طلبان حمله کرده است اظهار نظر کرد که امروز منظور از “براندازی” همان “تغییر رفتار جمهوری اسلامی” است و این هدفی است که به گفته وی نه فقط آمریکا بلکه اصلاح طلبان نیز دنبال می کنند.

آقای جعفری گفت که اگر “تهدیدات نرم و خصوصا در ابعاد فرهنگی و سیاسی” مورد توجه قرار نگیرد “ممکن است این انقلابی که حاضر بودیم برای آن تمام هستی خود را بدهیم، به راحتی و از طریق دیگر از بین برود.”

همچنین از قول رییس اداره سیاسی سپاه نقل شده است که میرحسین موسوی از ابتدای انقلاب هیچ اعتقادی به اصل ولایت فقیه نداشته ولی با فریب دادن آیت الله خمینی، توانسته بود نخست وزیر شود.

هر دو سوی این مناقشه، یعنی اصلاح طلبان و جریان حاکمیت، اصول انقلاب را محور استدلال و انگیزه حرکت خود عنوان می کنند. با این همه آنچه در سخنان چهره های برجسته هر دو طرف آشکار شده، نشانگر اختلافی واضح است.

محافظه کاران و نیروهای وابسته به حکومت از “اصل انقلاب” بیشتر به مفهوم ولایت فقیه متوسل می شوند درحالی که اصلاح طلبان اغلب بر اصول اولیه انقلاب یعنی “آزادی” و “حق انتخاب” تاکید می کنند.

محمد خاتمی روز شنبه در انتقادی تند از رفتار حکومت پس از انتخابات چنین گفته بود: “جمهوری اسلامی در عصر پذیرش اصل حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و عصر نفی استبداد و خودکامگی به عنوان شاهکار حرکت آزادی خواهی مردم ایران به رهبری حضرت امام مطرح شد و با تکیه بر رأی مردم به عنوان محور و مدار، در کنار ارزشهای اسلامی به سرعت نگاهها را به خود معطوف ساخت و آنچه امروز مایه نگرانی است خطری است که جمهوری اسلامی یعنی هم جمهوریت و هم اسلامیت را نشانه گرفته است”.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates