09.09.2009

مجلس مانع دیکتاتورهاست ؛ لاریجانی: در شرایط کنونی کشور، حق و باطل مخلوط شده اند

رخداد:رییس مجلس به بیان برخی از مواردی که می‌تواند در شرایط کنونی هم به یافتن راه صحیح منجر شود پرداخت و گفت: اولین راه رجوع به سنت‌های اصیل فکری است که در تاریخ تفکر اسلامی این میراث گرانبها از طریق حوزه‌های علمیه، روحانیون و مراجع به ما رسیده است.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس جایگاه تحكیم اراده ملت است و عامل تعدیل كننده شرایط، قانون گذاری، نگهبانی از قانون و مخالفت با دیكتاتوری است.

به گزارش سرویس سیاست سایت خبری رخداد(Rokhdad.org)،علی لاریجانی در مراسم افطاری با نمایندگان مجلس و خانواده هایشان، با تبریک میلاد مسعود امام حسن (ع) و فرارسیدن لیالی قدر با بیان اینکه در روایات متعدد آمده است که هر کس خود را بشناسد می‌تواند، خدا، امام و پیشوا و دین خود را بشناسد، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان این فرصت را برای انسان فراهم می‌کند تا کمی از اشتغالات روزمره رهایی یابد و بتواند بیشتر به خود بپردازند و نسبت به خود معرفت کسب کند.

وی با استناد روایتی که می‌فرماید ”تمام کتب آسمانی در ماه مبارک رمضان نازل شده‌اند“، تاکید کرد: این روایت گویای این مطلب است که در این ماه پر عظمت آمادگی انسان‌ها برای دریافت پیام الهی بیشتر است.

لاریجانی افزود: ماه مبارک رمضان، فرصت عجیبی است که انسان می‌تواند در طی آن از فرش به عرش اعلی ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه در روایات آمده است که هر کس در این ماه برای کسب معرفت تلاش نکند از رحمت الهی مغفول می‌ماند و خداوند او را از خود می‌راند، تصریح کرد: این معرفت باید نسبت به خود و زمانه‌ای باشد که در آن به سر می‌بریم.

لاریجانی تاکید کرد:در شرایط کنونی کشور از جهات مختلف با پیچیدگی‌هایی مواجه شده است که همه حقایق به صورت آراسته رخ نمی‌نمایند و حق و باطل بایکدیگر مخلوط شده‌اند.

وی با بیان اینکه شرایط به گونه‌ای شده است که افراد همه حقیقت را در سخنان خود بیان نمی‌کنند، افزود: البته دین مبین اسلام همواره راهکارهایی را برای یافتن راه راست ارائه داده است.

رییس مجلس به بیان برخی از مواردی که می‌تواند در شرایط کنونی هم به یافتن راه صحیح منجر شود پرداخت و گفت: اولین راه رجوع به سنت‌های اصیل فکری است که در تاریخ تفکر اسلامی این میراث گرانبها از طریق حوزه‌های علمیه، روحانیون و مراجع به ما رسیده است.

وی به اصرار شهید مطهری و حضرت امام (ره) در قبل و بعد از انقلاب در حفظ و صیانت از این راه اشاره کرد و تاکید کرد: اگر به این سنت‌های فکر تمسک جوییم از انحرافات مصون خواهیم ماند.

لاریجانی دومین راه را توجه به بیانات رهبری خواند و افزود: در شرایطی که نسبت به برخی مسائل مردد هستیم باید به دیدگاه‌ها و راهنمایی‌های مقام معظم رهبری پناه ببریم.

رییس مجلس نكته سوم را حركت در طریق كاهش اختلافات دانست و تصریح كرد:در همه حكومت‌ها و جوامع اختلافات فكری، تاكتیكی و یا استراتژیكی وجود دارد و ممكن است حتی ریشه نفسانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه آن چیزی كه در شرایط حساس به ما كمك می كند این است که به سمت كم شدن اختلافات برویم نه اینكه به سمت كشف اختلافات و برجسته‌سازی آنها برویم، گفت: اگر بخواهیم كشور با هزینه كمی از شرایط حساس عبور كند و مردم دچار اختلاف نشوند نباید خود مبدع اختلافات شویم و یا پدیده‌هایی را بوجود بیاوریم كه اختلافات جامعه را چند جانبه كند .

لاریجانی ادامه داد: در شرایط حساس همه باید تلاش كنند كه به سمت كاهش اختلافات برویم و وحدت ملی را بوجود آورده و اختلافات سلیقه‌ای را كاهش دهیم؛ بنابراین باید از تنوع گرایی پرهیز كرد.

رئیس مجلس راهکار چهارم را پرهیز از قضاوت های عجولانه نام برد و خاطر نشان كرد: همه ما در معرض اطلاعات هستیم. از خانواده‌های ما كه از طریق رسانه و مطبوعات به این اطلاعات دسترسی دارند تا ما كه به اطلاعات پنهانی دست می‌یابیم اما باید توجه كنیم كه ما نیز به همه اطلاعات دسترسی نداریم وشناخت ما از پدیده ها کامل نیست.

وی ادامه داد: قضاوت عجولانه همیشه دامی برای افزایش میزان تكثر است که در شرایط حساس باید از آن پرهیز كرد.

لاریجانی تصریح كرد: نكته چهارم قانون‌گرایی است. اگر بخواهیم اختلافات در كشور كاهش یابد باید همه به قانون عمل كنیم هرچند كه ممكن است قانون نقایصی داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت:سه ركن سیاست، اقتصاد و فرهنگ در جامعه وجود دارد كه همیشه به هم تنیدگی آنها باعث سعادت كشور می شود.

رئیس مجلس ادامه داد: در تاریخ ایران از زمان شروع صفویه دورانی داریم كه این سه ركن تقریبا با یك فرمولی به هم مرتبط و تاثیر گذار هستند و بصورت قانونمند نیز حركت می كنند، به همین دلیل در این دوران شكوفایی بوده و ایستادگی كشور زیاد بود. البته بعد از آن دچار استعمار زدگی شدیم.

وی دوران استعمارزدگی را به ترتیب در بعد سیاسی سپس اقتصادی و بعد از آن فرهنگی دانست و گفت: استعمار زدگی در بعد فرهنگی تحت عنوان باستان‌گرایی، غرب‌گرایی و دین‌زدایی جامعه را دچار چالش كرد. زیرا این بعد بستری برای تسلط های سیاسی و اقتصادی بود كه در عهد قاجار زمینه های آن مهیا شد و در دوران پهلوی نیز این تسلط كاملا ایجاد شد.

رئیس مجلس با بیان اینکه از نظر تاریخی دو موضوع كاملا درخشندگی دارند، خاطرنشان کرد: نخست آنکه تا آنجا كه نفوذ علما و روحانیت وجود داشت در مقابل استعمار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایستادگی می شد و وقتی این موضوع تزلزل پیدا می کرد، زمینه های تسلط فراهم می شد.

وی با اشاره به گفته ادوارد براون مبنی بر اینكه مردم بی‌حمایت روحانیت نه می‌توانستند امتیاز انحصار تنباكو را در هم بشكنند و نه شاه را به مشروطیت وادارد، ادامه داد: آنجا كه جریان روحانیت از اصالت برخوردار بود و در صحنه حضور داشت غرب زده‌ها نمی‌توانستند مشروطه را منحرف كنند اما با ضعیف شدن روحانیت كسانی چون تقی زاده‌ها و دیگران شرایط مشروطه را تغییر دادند.

لاریجانی تصریح كرد: در دوران مصدق نیز تا زمانیكه روحانیت در صدر بوده و در مجلس حضور داشتند مشكلی از نظر سلطه بیگانگان نبود اما وقتی مصدق با آیت‌الله كاشانی دچار اختلافات زیادی شد كودتا در تهران رخ داد.

وی ادامه داد: جریان روحانیت هر وقت بطور دقیق در میدان حضور داشت آفات مختلف چه داخلی و چه خارجی نمی‌توانست در جامعه نفوذ كند.

وی به نهاد مجلس نیز اشاره كرد و گفت: مجلس یك سابقه تاریخی صدساله در ایران دارد. در آن دوران هر وقت مجلس پایدار بود از یك سكانداری و تعادل برخوردار بود و شرایط دیكتاتوری فراهم نمی‌شد.

لاریجانی ادامه داد: مجلس جایگاه تحكیم اراده ملت است و عامل تعدیل كننده شرایط و نیز عامل قانون گذاری و نگهبانی از قانون و عامل مخالفت با دیكتاتوری است، یعنی علت اینكه با مجلس در ادوار مختلف مخالفت می‌شد و آن را تحمل نمی كردند به علت اهمیت جایگاه مجلس بود.

وی با بیان اینکه مجلس برای كشور لنگرگاه است و موجب ایجاد آرامش در كشور می‌شود، افزود:هر وقت مجلس قوی حضور داشته باشد كشور آسیب نمی‌بیند هر چند كه با مشكلات سیاسی یا اقتصادی روبرو باشیم اما این لنگری است كه می تواند فضا را حفظ كند.

رئیس مجلس به بیانات امام راحل مبنی براینكه مجلس در راس امور است اشاره کرد و گفت:مجلس نقش بسیار كلیدی دارد، هیچ شرایطی در تاریخ نداریم كه مجلس قوی وجود داشته باشد ولی عامل خارجی بتواند موفق شود و یا شرایط داخلی نابسامان شود.

وی همچنین به وظایف و مشكلات نمایندگان بویژه نمایندگان شهرستانی اشاره كرد و از زحمات خانواده‌های آنان تشكر و قدر دانی كرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates