12.04.2007

همزمان با کناره‌گیری بهمن کشاورز مطرح شد: خطر حکومتی شدن کانون وکلا

آفتاب: «بهمن کشاورز» در جلسه روز سه‌شنبه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز از نامزدی برای ریاست کانون در دوره جدید کناره‌گیری کرد و علت این تصمیم خود را «رعایت مصالح کانون وکلا و ملاحظات شخصی» اعلام کرد.

«بهمن کشاورز» در متنی که دلایل کناره‌گیری خود را اعلام کرده آورده است: «کماکان ایستاده مردن را به راکع و ساجد ادامه حیات دادن، ‌چه در حیات جسمانی و فیزیکی و چه از لحاظ معنوی و حرفه‌ای ترجیح می‌دهم و رکوع و سجود را فقط در پیشگاه قادر متعال جایز می‌دانم.»

کشاورز ادامه داده است: «کماکان تاخیر بیان از وقت حاجت را جایز و حضور در مقام و موقعیت خاص را بهانه و عذری برای ترس و عافیت‌جویی نمی‌دانم. به علاوه کماکان براین عقیده‌ام که اکثریت بزرگی از آنان که ما را برگزیده‌اند «نان» را با «نام» می‌خواهند و در پی نگاه داشتن دکانی به هر قیمت نیستند».

«اسماعیل مصباح» نایب رئیس کانون وکلای مرکز در واکنش به کناره‌گیری «بهمن کشاورز» از ریاست این کانون به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: انتخابات هیات مدیره کانون هر دو سال یکبار برگزار می‌شود و 12 نفر عضو اصلی هیات مدیره کانون، هیات رئیسه هیات مدیره کانون را انتخاب می‌کنند و هیات رئیسه نیز یک نفر را به عنوان ریاست کانون انتخاب می‌کند که مدت آن یکسال است.

به اعتقاد مصباح، «بهمن کشاورز» از ریاست کانون کناره‌گیری نکرده است بلکه دوره یکساله ریاست وی به پایان رسیده و ایشان دیگر برای دوره بعد کاندیدا نشده است و آنچه که در رسانه‌ها مبنی بر کناره‌گیری وی منتشر شد، صحت ندارد. (خُسن آقا: یقینا این مردک خوشحال است که می‌تواند خود جای کشاورز را بگیرد یا شاید هم خودش مامور دولت است)

مصباح افزود: آقای کشاورز همان طور که اعلام کرده به خاطر«رعایت مصالح کانون وکلا و ملاحظات شخصی» برای دوره بعد کاندیدا نشده است . اما اینکه رعایت مصالح کانون چه بوده، مصباح دراین‌باره توضیحی نداد و صرفا به بیان سخنان بهمن کشاورز اکتفا کرد.

نایب رئیس کانون وکلای مرکز در پاسخ به اینکه گفته می‌شود یکی از دلالیل کناره‌گیری کشاورز از ریاست کانون، اراده‌ای است که قصد دارد «سیاستگذاری و سازمان و امور اجرایی کانون را به یک نهاد حکومتی و دولتی واگذار کند»، ‌اظهار داشت: معتقدیم این نمایندگان مجلس هستند که باید تشخیص دهند با رعایت مصالح قوه قضاییه و نظام، این نهاد وکالتی زیرمجموعه قوه قضاییه باشد یا یک نهاد مستقل که همان‌طور در دنیا وجود دارد و از 55 سال پیش در کشور ما این نهاد به صورت مستقل وظایف خود را انجام داده است از این پس نیز به صورت مستقل وظایف خود را انجام دهد.

هر چند نایب رییس کانون وکلا در سخنان خود از اظهارنظر صریح درباره انگیزه کناره‌گیری بهمن کشاورز خودداری کرده، اما یک عضو سابق هیات مدیره کانون وکلا به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت که فشارهایی از خارج کانون به آقای کشاورز وارد شده تا از نامزدی در هیات مدیره جدید خودداری کند.

وی با اشاره به برخی اقدامات در مجلس از جمله تهیه طرحی برای نظارت قوه قضاییه بر کانون وکلا گفت که خطر حکومتی شدن و نقض استقلال، کانون وکلا را تهدید می‌کند و آقای کشاورز با علم به تهدیدات موجود علیه این نهاد با سابقه مدنی، حاضر به پذیرش مسئولیت آن هم در شرایطی که برخی طیف‌های قدرتمند در کانون وکلا به دفاع از این نهاد برنمی‌خیزند، نشده است.

این وکیل دادگستری با اشاره به برگزار نشدن انتخابات کانون وکلا طی دو دهه نخست پس از انقلاب و انتصابی شدن این مسئولیت تا قبل از سال 76، یادآور شد که در دوران انتصابی بودن ریاست کانون هم، آقای دکتر افتخار جهرمی این سمت را برعهده داشت و با توجه به پیش‌بینی چهره‌هایی چون دکتر کشاورز به بازگشت به آن دوران، ایشان صلاح دیدند برای دوره جدید قبول مسئولیت نکنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates