12.04.2007

دو نماينده در انفجار بمب در پارلمان عراق کشته شدند

خُسن آقا: وقتی آمریکا نتوانسته امنیت را حتی در سوراخ زنبوری مثل نهار خوری پارلمان عراق تامین کند این به معنی آن است که این شکست آمریکا از شکست آنها در ویتنام هم سریع تر بوده.
رادیوفردا: دريک بمبگذاری انتحاری روز پنج شنبه ۱۲ آوريل در محل غذاخوری پارلمان عراق در منطقه حفاظت شده بغداد موسوم به کمربند سبز امنيتی دو نماينده کشته و شمار زيادی زخمی شدند.

يک مقام امنيتی به خبرگزاری رويترز گفته است که اين انفجار ده دقيقه پس از متوقف شدن جلسه نمايندگان برای صرف نهار و در غذاخوری پارلمان عراق که فقط از نمايندگان و کارمندان پذيرايی می کند، رخ داده است.

در اين انفجار محمد الوهاب يکی از نمايندگان سنی مذهب در دم کشته شد و و ضعيت دو نماينده ديگر وخيم گزارش شده است.

اين مقام امنيتی گفته است بمبگذار انتحاری از يک کمربند حاوی مواد منفجره استفاده کرده است.

ویرانی یک پل تاریخی در انفجار بغداد

انفجار يک خودرو بمبگذاری شده بر روی يکی از پل های اصلی شهر بغداد، باعث نابودی اسکلت فولادی آن و سقوط ماشين ها در رودخانه دجله شد. در جريان اين حادثه ده عراقی کشته شدند.

براساس گزارش منابع بيمارستانی در شهر بغداد، ۲۶ نفر در اين انفجار مجروح شدند. تا زمان ارسال اين خبر، پليس در تلاش بود که ۲۰ نفر از افرادی را که با ماشين از روی پل السرفيه به درون آب سقوط کرده بودند، نجات دهد.

با سقوط ميله های فلزی اين پل به درون آب موج های زيادی ايجاد شد و همزمان يک قايق گشتی پليس به دنبال يافتن بازماندگان اين حادثه برآمد.

فرهان السودانی، از بازاريان شيعه عراق که در نزديکی رودخانه دجله زندگی می کند گفت که شدت انفجار به حدی بود که وی روی زمين افتاد.

وی افزود: «اين انفجار به گونه ای بود که خانه مرا به لرزه درآورد و فکر کردم که آن را خراب خواهد کردو من و همسرم از تختخواب بيرون پريديم و همراه با سه فرزندم به بيرون از خانه فرار کرديم.»

پل السرفيه دو بخش سنی نشين و شيعن نشين بغداد را هم متصل کرده بود.

پليس می گويد که اين انفجار به وسيله يک خودرو بمبگذاری شده صورت گرفت، ولی تصاوير تلويزيونی خبرگزاری آسوشيتدپرس نشان می دهد که اين پل در دو نقطه شکسته شده و به همين دليل احتمال می رود دو خودرو بمبگذاری شده منفجر شده باشد.

پل السرفیه در دهه ۱۹۵۰ و توسط بريتانيايی ها در بغداد ساخته شد و دو بخش جدا شده توسط رودخانه دجله را به هم وصل می کرد.مردم محلی می گويند که اين پل در دهه ۱۹۵۰ و توسط بريتانيايی ها در بغداد ساخته شد و دو بخش جدا شده توسط رودخانه دجله را به هم وصل می کرد.

يکی از ساکنين نزديک به اين محل می گويد: «پل السرفيه از آثار تاريخی شهر بغداد به شمار می رود و انهدام آن برای اين شهر خسارتی بزرگ محسوب می شود. ما هر روز در حال از دست دادن بخشی از تاريخ خود هستيم.»

قتل روزنامه نگاران

در تحولی ديگر در عراق، روز پنج شنبه اعلام شد که يک روزنامه نگار راديویی در عراق و همسر وی کشته شدند و جسد سوخته شده آنها در موصل، سومين شهر بزرگ عراق پيدا شد.

يک سازمان عراقی دفاع از حقوق روزنامه نگاران اعلام کرد که ايمان يوسف عبدالله که برای راديوی سخنگوی اتحاديه کارگران موصل کار می کرد همراه با شوهرش در ناحيه ای در شرق اين شهر توسط مردان مسلح کشته شدند. اجساد اين دو نفر در ماشين آنها پيدا شد.

از ماه ژانويه گذشته تاکنون چندين روزنامه نگار درشهر موصل کشته شدند و هفته گذشته نيز دو روزنامه نگار در بغداد به قتل رسيدند.

در چهار سال گذشته و از زمان حمله امريکا به عراق بيش از ۱۵۰ نفر از کارکنان رسانه ها که ۹۵ درصد آنها عراقی بوده اند در اين کشور کشته شده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates