برنز: گزینه اقدام نظامی علیه ایران مطلوب نیست
رادیوفردا: نيکلاس برنز، معاون سياسی وزارت امور خارجه آمريکا روز چهارشنبه در شهر بوستون گفت: اگر زمان کافی در نظر گرفته شود، تلاش های ديپلماتيک برای تحت فشار اقتصادی قرار دادن ايران و همچنين انزوای سياسی ايران نتيجه می دهد و جمهوری اسلامی از توسعه برنامه تسليحات اتمی اش دست بر می دارد همان طور که اقدامات برای بی ثبات سازی عراق را متوقف خواهد کرد .
اظهارات آقای برنز در همان روزی ابراز شد که مقام های نظامی آمريکا در عراق اعلام کردند جمهوری اسلامی، طرز استفاده از بمب های کنار جاده ای را به شبه نظاميان عراقی آموزش داده است.
بمب هايی که به گفته مقامات ايالات متحده تاکنون دست کم ۱۷۰ سرباز آمريکايی را قربانی کرده است.
در گفت وگويی که نيکلاس برنز با خبرنگاران داشت اين سوال مطرح شد که در چه شرايطی اقدام نظامی عليه ايران جايگزين روش های ديپلماتيک خواهد شد؛ به ويژه که آمريکا بر ميزان ارائه شواهدی دال بر دخالت های جمهوری اسلامی در عراق افزوده است.
آقای برنز، پاسخ دهی به اين سوال را دشوار توصيف کرد و گفت بايد منتظر ماند و ديد و تمايلی به پاسخ دهی به اين گونه پرسش ها ندارد.
درحالی که همزمان ايالات متحده تلاش می کند به برنامه تسليحات اتمی ايران پايان دهد و پشتيبانی تهران از تروريسم در خاورميانه را متوقف سازد، گزينه اقدام نظامی عليه ايران هم بايد مطرح باشد.
نیکلاس برنز
با اين حال معاون وزارت امور خارجه آمريکا گفت درحالی که همزمان ايالات متحده تلاش می کند به برنامه تسليحات اتمی ايران پايان دهد و پشتيبانی تهران از تروريسم در خاورميانه را متوقف سازد، گزينه اقدام نظامی عليه ايران هم بايد مطرح باشد.
اما گزينه اقدام نظامی عليه ايران به گفته نيکلاس برنز، نه «مطلوب» است و نه «اجتناب ناپذير.»
اين مقام وزارت خارجه آمريکا در ادامه، حکومت ايران را چند پاره دانست و گفت جمهوری اسلامی نسبت به فشارهای جهانی حساس است.
آقای برنز در اين باره به تصويب قطعنامه های شورای امنيت عليه برنامه های اتمی ايران اشاره کرد و گفت اقدام نيروهای آمريکايی در عراق که چند مقام جمهوری اسلامی را بازداشت کردند اين پيام صريح را به تهران فرستاد که دخالت در عراق قابل تحمل نيست.
معاون وزارت خارجه آمريکا افزود: روحانيون حاکم در ايران دير يا زود می فهمند که اگر راه های تجارت و سرمايه گذاری آنها مسدود شود، ادامه حيات برایشان دشوار می شود.
اين مقام ايالات متحده با اشاره به اينکه جمهوری اسلامی ۱۵ نظامی بريتانيايی را بازداشت کرد و بعد اين عده را به مناسبت عيد پاک به ملت بريتانيا هديه داد گفت: ايران با اين کار، بيش از پيش خود را در جهان منزوی ساخت.
نيکلاس برنز همچنين اظهارات جلال شرفی، ديپلمات جمهوری اسلامی را تکذيب کرد که گفته بود نيروهای سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سیا، او را در بغداد ربوده و شکنجه داده اند.
از سال ۱۳۵۸ که سفارت آمريکا در تهران به دست نيروهای انقلابی اشغال شد رابطه ميان جمهوری اسلامی ايران و آمريکا نيز قطع شد اما روز چهارشنبه نيکلاس برنز گفت روابط ديپلماتيک ميان دو کشور بالاخره روزی بايد از سر گرفته شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.