03.10.2009

متكی:لازم باشدبانماینده كنگره هم دیدارمیكنم

آینده: منوچهر متكی وزیر امور خارجه ایران، این گزارش برخی رسانه های آمریكایی را كه می گوید او در جریان سفر چندساعته اش به واشنگتن با شماری از اعضای كنگره آمریكا دیدار و گفت و گو كرده , رد می كند.

وی روز پنجشنبه در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورك گفت :”اگر روزی لازم باشد این دیدار انجام گیرد , انجام خواهد شد ولی در این سفر, چنین دیداری انجام نشده است”.
متكی كه برای شركت در شصت و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك بسر می برد , روز چهارشنبه برای دیداری چند ساعته از دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن , راهی پایتخت آمریكا شد.
طی 30 سال گذشته , این دومین سفر یك وزیر خارجه ایران به واشنگتن بود.
پیش از متكی , كمال خرازی وزیر خارجه وقت ایران نیز در دهه 90 میلادی دیداری از واشنگتن داشته است.

البته این دومین سفر متكی به واشنگتن محسوب می شود . او 18 سال پیش نیز یعنی زمانی كه معاونت وزارت خارجه را برعهده داشت , برای بازدید از دفتر حافظ منافع ایران راهی واشنگتن شده بود.
خبرنگار ایرنا در ادامه این گفت و گو پرسید كه برخی رسانه های آمریكایی صدور سریع مجوز برای انجام این سفر را پیام حسن نیت واشنگتن به تهران تلقی كرده اند, آیا با این تحلیل موافقید؟

متكی با اشاره به اینكه مجوز این سفر در فاصله كوتاهی از سوی مقامهای آمریكایی ارائه شد , جواب داد:” در عالم سیاست , ما سعی می كنیم كه خیلی گران نخریم و خیلی هم ارزان نفروشیم”.
ایران و آمریكا حدود 30 سال است كه روابط سیاسی ندارند و دیپلماتها و حتی خبرنگاران ایرانی كه برای فعالیت در سازمان ملل راهی نیویورك می شوند , فقط حق تردد در محدوده 25 مایلی سازمان ملل را دارند.
خروج از این منطقه 25 مایلی نیازمند كسب مجوزی از مقامهای مسوول آمریكایی است.

وزیر امور خارجه در ادامه گفت و گو با ایرنا توضیح داد: صرفنظر از فضایی كه سعی شد بوجود بیاید , قاعدتا ایران و آمریكا خارج از بحث روابط سیاسی و دیپلماتیك , حوزه های مختلفی از مسایل و یا زمینه ها را دارند از جمله در حوزه های فرهنگی , اجتماعی و در بخش موسسات مطالعاتی كه طی 30 سال گذشته اینگونه ارتباطات بین دو كشور وجود داشته است وافرادی خارج از مقامات رسمی , معمولا در سمینارهای مشترك یكدیگر شركت می كردند.

متكی تصریح كرد: ما در دستگاه دیپلماسی منعی برای اینگونه ارتباطات و تبادل نظرها نمی بینیم بنابر این حوزه همكاری های مطالعاتی و فرهنگی و اجتماعی و حتی حوزه مطالعات بین المللی امنیتی , مباحثی است كه می تواند در آن قالب های شناخته شده ای كه در دنیا وجود دارد صورت گیرد.
وی افزود: و البته اینها اكنون ارتباطی به این سفر من ندارد.

“ما بیشترین ایرانیان خارج از كشور را در ایالات متحده آمریكا داریم و بیشترین كار كنسولی در ارتباط با ایرانیان را در آمریكا داریم و به همین دلیل دفتر حافظ منافع ما در واشنگتن به لحاظ تعداد كاركنان بزرگترین نمایندگی ما در خارج از كشور است و این به جهت مسوولیتی است كه این دفتر برعهده دارد” .
وزیر امور خارجه گفت: رویكرد دولت نهم و در دولت دهم توجه هرچه بیشتر به ایرانیان بوده و هست و ما سعی داریم رفت و آمد اینها به كشور و سرزمین مادری خود را تسهیل كنیم و تسهیل حضور آنها در فعالیت های اجتماعی , اقتصادی و بشردوستانه كشورشان مثل هر اقلیت دیگری كه در آمریكا زندگی می كند از وظایفی است كه دولت باید به آن بپیردازد و برای آن برنامه ریزی كرده ایم.
وی افزود: در چهار سال گذشته سعی كردیم صمیمانه ترین ارتباطات را با ایرانیان خارج از كشور داشته باشیم و بیشترین همایش های بزرگ ایرانیان را در خارج از كشور در دولت نهم برگزار كردیم.
” فكر می كنم این صمیمیت و ارتباط گسترده با ایرانیان موجب شد كه در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری 270 درصد مشاركت بیشتر ایرانیان را داشته باشیم آنچه كه برای ما مهم بوده , حضور اینها در انتخابات و رای به هر نامزدی بوده كه به آن علاقه مند بوده اند.

نفس این حضور به نظر من گویای گشایش یك فصل جدیدی است در یك آشتی و صمیمیت دوسویه میان هموطنان ایرانی خارج از كشور و نظام و كشور و مردمشان . بنابر این من چندین ساعت در دفتر حافظ منافع وقت گذاشتم تا تك تك همكارانمان در این دفتر گزارش ها و كارهایشان را ارائه دهند و فكر می كنم به نتایج خوبی رسیدیم.
با توجه به اینكه با اینها معمولا مراوده داریم ایجاب می كرد كه از نزدیك از تلاش آنها تشكر و به جدیت رسیدگی به كار ایرانیان تاكید كنم”.
متكی در پایان گفت اینها بخشهای عمده ای بود كه سفر چند ساعته من به واشنگتن را به خود اختصاص داد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates