رهبر جندالله در پاکستان چه میکند؟
دویچه وله: در ارتباط با حمله تروریستی روز یکشنبه (۲۶ مهر) جندالله در بلوچستان، دویچه وله گفتوگویی داشت با ملکسراج اکبر، خبرنگار “دیلیتایمز”. ملکسراج اکبر در این گفتوگو به نحوه فعالیت جندالله در پاکستان پرداخت.
ملکسراج اکبر، مسئول دفتر روزنامه پاکستانی “دیلیتایمز” است که به زبان انگلیسی منتشر میشود. وی در مصاحبه با دویچه وله در باره رهبر جندالله گفت که عبدالمالک ریگی آزادانه در استان بلوچستان پاکستان تردد میکند، در کانالهای تلویزیونی پاکستان ظاهر میشود و حتی بارها با روزنامههای این کشور مصاحبه کرده است.
رفتار جمهوری اسلامی با سنیمذهبان بلوچستان
سراج اکبر درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران در بلوچستان گفت که دولت ایران به شدت تمام با اقلیت سنیمذهب این استان رفتار میکند و حاضر به تحمل هیچ اعتراضی در این منطقه نیست.
منطقهای کنترلناپذیر
خبرنگار “دیلیتایمز” در برابر این پرسش که آیا مرکز جندالله در خاک بلوچستان ایران است یا در استان بلوچستان پاکستان گفت که مرز روشنی بلوچستان ایران و پاکستان را از هم تفکیک نمیکند و روزانه هزاران نفر از مرز میگذرند، نه حکومت ایران قادر به کنترل مرز بلوچستان است و نه پاکستان توانایی اعمال کنترل فراگیر بر این ناحیه را دارد.
درباره رهبر جندالله
به گفته این خبرنگار، عبدالمالک ریگی، رهبر ۲۷ ساله جندالله، در یکی از مدارس مذهبی پاکستان درس خوانده است، به زبان اردو تسلط دارد، در استان بلوچستان پاکستان چهره شناخته شدهای است، روابط بسیار نزدیکی با برخی از گروهها و شخصیتهای پاکستانی دارد و مدتها در کراچی زندگی کرده است.
سراج اکبر به ارتباطات بسیار نزدیک جندالله با گروههای افراطی سنیمذهب در پاکستان اشاره کرد و گفت که عبدالمالک ریگی در جریان تحصیل خود در مدرسهای مذهبی با نیروهای افراطی در تماس قرار گرفت، نیروهایی که بخشی از آنها در کشمیر فعالیت میکنند و شماری از آنها نیز در خاک پاکستان و ایران فعالیت دارند. وی افزود: «اما ما در استان بلوچستان تا کنون هیچگاه شاهد یک حمله انتحاری نبودهایم و چنین حملاتی عموما توسط طالبان طراحی و اجرا میشوند.»
اتهام جمهوری اسلامی به پاکستان
خبرنگار “دیلیتایمز” هرگونه نقش و همدستی سازمانهای امنیتی پاکستان در حمله انتحاری روز یکشنبه را رد کرد و ادعای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر همکاری پاکستان با کشورهای غربی در این حمله را بیاساس خواند. وی علت طرح این ادعا از سوی ایران را یکی تاثیر غیرمنتظره این حمله بر صاحبان قدرت در ایران دانست و افزود که نمیبایست از نظر دور داشت که حملات انتحاری در ایران پدیدهای استثنایی است. وی گفت، شاید جمهوری اسلامی ایران با طرح چنین ادعایی بر آن است که پاکستان را به کنترل بیشتر مرزهای خود وادار سازد، ولی پاکستان با توجه به حمله اخیر خود در وزیرستان جنوبی، عملا در موقعیتی نیست که نیروی بیشتری را برای کنترل مرز استان بلوچستان اعزام کند و از آن گذشته کنترل کامل مرزهای دو کشور ناممکن است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.