07.11.2009

آزمایش نوع پیشرفته کلاهک های اتمی توسط ایران / انتقال اورانیوم به غرب منتفی شد

رادیوفرانسه: روزنامۀ انگلیسی گاردین در شمارۀ امروز خود جمعه با اشاره به اسنادی محرمانه نوشت که آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار توضیحات ایران در مورد آزمایش نوع جدیدی از کلاهک های اتمی توسط این کشور شده است.

بر پایۀ اسناد آژانس بین المللی انرژی اتمی دانشمندان ایرانی نوع جدیدی از کلاهک ها را آزمایش کرده اند که دارای سیستم انفجار دوگانه اند و به همین خاطر نه فقط از فن شناسی پیشرفته برخوردارند، بلکه نیز در آمریکا و انگلستان از اسرار محرمانه دفاعی به شمار می روند.

در واقع کاربرد این فن شناسی به ایران امکان می دهد که کلاهک هایی کوچکتر و ساده تر تولید کند که نصب شان نیز بر روی موشک های حامل آسان تر است.

عناصر مربوط به این آزمایشات در پروندۀ آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت عنوان “وجوه محتمل نظامی برنامۀ اتمی ایران” گنجانده شده که همگی نیز بر پایۀ گزارش های سرویس های اطلاعاتی غربی جمع آوری و شناسایی شده اند.

با این حال، مسئولان آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز مقامات ایرانی از اظهار نظر در مورد گزارش روزنامۀ گاردین خودداری کرده اند.

در سپتامبر گذشته خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به یک سند محرمانه نوشته بود که از نظر کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران از این پس توانایی ساختن کلاهک های اتمی و همچنین توسعۀ موشک های حامل این کلاهک ها را داراست.

در واکنش به این خبر، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده بود که سندی در تأئید برنامۀ نظامی اتمی ایران در اختیار ندارد.

گزارش روزنامۀ گاردین یا به عبارت دیگر اتهام جدیدی که به جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با فعالیت های هسته ای کشور وارد شده است تا چه اندازه می تواند مقرون به حقیقت و منطبق با واقعیت باشد؟ اگر این اتهام و این سند واقعی است چرا در این مقطع زمانی و با ـخیر افشا می شود؟

محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در روز چهارشنبۀ این هفته در یک سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک ضمن اشاره به این نکته که تنها هدف برنامۀ هسته ای ایران برسمیت شناخته شدن به عنوان یک قدرت منطقه ای است، برای چندمین بار تأکید کرد که هیچ دلیل و مدرکی دال برنظامی بودن برنامۀ هسته ای ایران در دست نیست. این تناقض میان حرف ها و موضعگیری های مدیر کل آژانس و اتهام هائی را که هر از گاهی متوجه جمهوری اسلامی می شود چه توجیهی دارد؟ پیامدهای انتشار این گزارش بر روند رویدادهای مرتیط با پروندۀ هسته ای ایران چهپیامدهائی خواهد بود؟

این پرسش ها را در گفتگوئی کوتاه با رضا تقی زاده، پژوهشگر مسائل ایران در لندن، در میان نهاده ایم.

رادیوفرانسه:
انتقال اورانیوم به غرب منتفی شد
علاءالدين بروجردی رييس كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی بحث تحويل سوخت 3.5 درصدی به کشورهای غربی را برای دريافت سوخت 20 درصدی مورد نياز رآكتور تحقيقاتی تهران ، منتفی اعلام كرد.

در حالیکه در مذاکرات وین کشور های غربی به جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده بودند که برای تأمین سوخت نیروگاه تحقیقاتی تهران ، ایران اورانیوم غنی شده به میزان 3.5 درصدی خود را به غرب تحویل دهد و در ازای آن اورانیوم غنی شده به میزان 20 در صدی را تحویل گیرد ، علاءالدين بروجردی در این زمینه متذکر شد که:” بنا نيست از سوخت 1200 كيلويی توليد شده چيزی به طرف مقابل برای دريافت سوخت 20 درصد داده شود و اين كار چه به صورت مقطعی و چه به صورت دفعی انجام نمی گيرد و منتفی است”.

وی در ارتباط با چگونگی تأمین سوخت برای نیروگاه تهران خاطر نشان ساخت که:” هم‌اكنون در حال كار كارشناسی هستيم تا ببينيم چه تدبيری برای حل مساله بايد به كار گرفته شود.”

در همین زمینه علاءالدين بروجردی متذکر شد که هم‌اكنون علی اصغر سلطانيه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درحال مذاكره است تا راهكاری برای اين مساله پيداکند.

در حالیکه جمهوری اسلامی موظف است ظرف دو روز آینده پاسخ نهایی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دهد ، ریيس كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس تأکید کرد که: “غربی‌ها نمي‌توانند زمان تعيين كنند و ما پايبندی به حرف‌های آن‌ها نداريم”.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates